Kermainen lehtikaali-turskarisotto
Kermainen lehtikaali-turskarisotto

Kermainen lehtikaali-turskarisotto

5 1 arviot
kokonaisaika 25 min
5 min esivalmistelut
20 min valmistus

Italialaiset perinteet ja aasialaiset maut kohtaavat tässä kermaisessa risotossa. Lehtikaalipesto tuo risottoon raikkautta ja Kikkoman vähäsuolainen soijakastike syventää sen makuja.

Hyvä tietää: tämä ohje kuuluu meal prep -resepteihimme. Tästä löydät lisää samaan settiin kuuluvia reseptejä.

Ainekset

2 annosta
1 rkl
oliiviöljyä
150 g
arborio-riisiä
125 ml
valkoviiniä
500 ml
kanalientä
30 g
lehtikaalia
1 rkl
voita
150 g
turskafileetä
1 
valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl
sitruunamehua
1 rkl
kovaa juustoa raastettuna (parmesaani tai Grana Padano)

Lehtikaalipesto:

25 g
lehtikaalia
 ½ 
valkosipulinkynsi
 ¼ rkl
pinjansiemeniä
1 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
sitruunamehua
Ravintosisältö (per annos):2.261 kJ / 540 kcal
22 gRasva
33 gProteiini
45 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1 rkl oliiviöljyä – 150 g arborio-riisiä – 125 ml valkoviiniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike500 ml kanalientä

Kuullota riisiä oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää valkoviini sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike ja keitä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kanalientä vähitellen samalla sekoittaen.

Vaihe 2

55 g lehtikaalia –  ½ rkl valkosipulinkynsi –  ¼ rkl pinjansiemeniä – 1 rkl oliiviöljyä –  ½ tl sitruunamehua –  ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl voita

Huuhtele lehtikaali ja taputtele se kuivaksi. Poista kovat lehtiruodit ja silppua. Soseuta 25 g lehtikaalia, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä ½ tl Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike sileäksi pestoksi.

Kun vaiheen 1 riisi on kypsää ja kaikki neste on imeytynyt, lisää loput silputusta lehtikaalista ja jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia. Jos tarpeen, lisää vielä hiukan lientä tai vettä. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja puolet lehtikaalipestsosta.

Vaihe 3

150 g turskafileetä –  ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1  valkosipulinkynsi silputtuna – 2 tl sitruunamehua – 1 rkl kovaa juustoa raastettuna (parmesaani tai Grana Padano)

Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sitruunamehu ja valkosipuli. Sivele turskaa seoksella ja kypsennä kala sen jälkeen höyryttämällä n. 5 minuuttia. Asettele kala risoton päälle ennen tarjoilua ja koristele lopulla pestolla sekä juustoraasteella.

Vinkki:

Voit käyttää turskan sijaan tofua. Ruokalusikallinen kermaa tekee risotosta vieläkin kermaisempaa.

Resepti-ID: 1559

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 rkl oliiviöljyä – 150 g arborio-riisiä – 125 ml valkoviiniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike500 ml kanalientä

Kuullota riisiä oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää valkoviini sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike ja keitä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kanalientä vähitellen samalla sekoittaen.

55 g lehtikaalia – ½ rkl valkosipulinkynsi – ¼ rkl pinjansiemeniä – 1 rkl oliiviöljyä – ½ tl sitruunamehua – ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl voita

Huuhtele lehtikaali ja taputtele se kuivaksi. Poista kovat lehtiruodit ja silppua. Soseuta 25 g lehtikaalia, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä ½ tl Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike sileäksi pestoksi.

Kun vaiheen 1 riisi on kypsää ja kaikki neste on imeytynyt, lisää loput silputusta lehtikaalista ja jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia. Jos tarpeen, lisää vielä hiukan lientä tai vettä. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja puolet lehtikaalipestsosta.

150 g turskafileetä – ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 valkosipulinkynsi silputtuna – 2 tl sitruunamehua – 1 rkl kovaa juustoa raastettuna (parmesaani tai Grana Padano)

Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sitruunamehu ja valkosipuli. Sivele turskaa seoksella ja kypsennä kala sen jälkeen höyryttämällä n. 5 minuuttia. Asettele kala risoton päälle ennen tarjoilua ja koristele lopulla pestolla sekä juustoraasteella.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Resepti-ideoita

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.