Usein kysyttyä
Kikkoman-konsernissa noudatetaan kestävää hankintapolitiikkaa, joka sisältää myös ohjeet soijan hankintaan. Ne muodostavat perustan sitoutumisellemme kestävään soijan viljelyyn, johon kuuluu metsäkadon estäminen.
Tunnemme myös soijan hankintalähteet Brasiliassa ja voimme tarvittaessa puuttua niiden toimintaan. Brasiliassa soijapapuja ostetaan vain ProTerra-sertifioiduilta toimittajilta. ProTerra-sertifikaatti sisältää useita kriteerejä kestävälle ja vastuulliselle soijan arvoketjulle. Lisätietoja ProTerrasta löydät täältä: www.proterrafoundation.orgSeuraaville Kikkoman-tuotteille on myönnetty V-label-sertifikaatti:
- Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
- Kikkoman luonnollisesti valmistettu luomusoijakastike
- Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike 43% vähemmän suolaa kuin perinteisessä Kikkoman-soijakastikeessa
- Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike
- Kikkoman kastike riisille - makea
- Kikkoman Luonnollisesti valmistettu makea soijakastike
- Kikkoman Sushi & Sashimi soijakastike
- Kikkoman Ramen Nuudelikeittopohjatiiviste - Shoyun (Soijakastike) Makuinen
- Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa
- Kikkoman Soijakastike- Ja Seesamiöljy -Pohjainen Kastike Poke-Kulhoa Varten
Se, kuinka paljon käytät soijakastiketta, riippuu valmistamastasi ruoasta ja omista makutottumuksistasi. Luonnollisesti valmistetun Kikkoman-soijakastikkeen etuna on, ettei sitä oikeastaan voi käyttää liikaa. Kikkoman-soijakastike korostaa raaka-aineiden omaa makua, sitä kuitenkaan peittämättä. Muut, varsinkin kemiallisesti valmistetut soijakastikkeet sitä vastoin sisältävät voimakkaita, keinotekoisia aromeja ja voivat siten muuttaa ruoan makua.
Kun maustat ruoan soijakastikkeella, sinun ei tarvitse käyttää suolaa. Soijakastike on ihanteellinen suolan korvike! Jos haluat jättää suolan kokonaan pois tai haluat käyttää vähemmän suolaa, 43 % vähemmän suolaa sisältävä luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastikeon erinomainen vaihtoehto.
Tunnistat sen väristä, mausta ja aromeista. Ruokakaupassa näitä ominaisuuksia on kuitenkin vaikea testata. Lue ainesosaluettelo siksi huolellisesti läpi. Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike sisältää ainoastaan neljää puhdasta raaka-ainetta, joita ovat soijapavut, vehnä, vesi ja suola. Se ei sisällä väriaineita eikä arominvahventeita. Kikkoman-soijakastike on valmistettu luonnollisen käymisprosessin avulla.
Kikkoman-soijakastikkeen valmistuksessa käytetään ainoastaan neljää puhdasta raaka-ainetta, joita ovat soijapavut, vehnä, vesi ja suola. Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike valmistetaan näistä aineista luonnollisen käymisprosessin avulla. Kikkoman-soijakastike ei sisällä lisäaineita.
Eurooppalainen V-Label-sertifikaatti on myönnetty seuraaville Kikkoman-tuotteille: luonnollisesti valmistettu soijakastike, 43 % vähemmän suolaa sisältävä, luonnollisesti valmistettu soijakastike sekä gluteeniton Tamari-soijakastike.
Vaikka tuotteissa ei ole V-Label-merkintää, suurin osa Kikkomanin tuotteista ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Tietoa tästä löydät Kikkomanin verkkosivuilla olevilta yksittäisiltä tuotesivuilta. Tarkoituksemme on hakea tuotteiden vegaanisuutta osoittavaa sertifikaattia myös muille yksittäisille kastikkeille.
Ei ole. Molemmat pullot sisältävät samaa luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Vain pullot ovat erilaiset. Design-pullo on kuin pieni koriste pöydällä. Tämä annostelupullo on ulkonäöltään erittäin kaunis ja se sopii erinomaisesti pöytämausteeksi. Design-pullo on helppo täyttää uudelleen ja se on konepesun kestävä.
Kiinalaisen soijakastikkeen käymisaika on yleensä lyhyempi kuin japanilaisen soijakastikkeen. Kiinalaiset soijakastikkeet sisältävät usein enemmän suolaa. Lisäksi jotkut kiinalaiset soijakastikkeet ovat "pilkottuja", mikä tarkoittaa sitä, että ne ovat fermentoitujen ja kemiallisesti valmistettujen soijakastikkeiden sekoituksia. Kiinalaiset soijakastikkeet sisältävät usein myös lisäaineita.
Luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike valmistetaan 300 vuotta vanhan reseptin mukaan noin 6 kuukautta kestävän luonnollisen käymisprosessin avulla. Soijakastike sisältää ainoastaan neljää raaka-ainetta: soijapapuja, vehnää, vettä ja suolaa. Se ei sisällä minkäänlaisia lisäaineita. Lisätietoja yksittäisistä valmistusvaiheista löydät täältä.
100 ml luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta sisältää:
100 ml luonnollisesti valmistettua, vähemmän suolaa sisältävää Kikkoman- soijakastiketta sisältää:
Gluteeni pilkkoutuu käymisprosessin aikana, joten valmiissa soijakastikkeessa sitä on todella pieni määrä. Emme voi kuitenkaan taata tuotteen täydellistä gluteenittomuutta.
Keliaakikoille suosittelemme Kikkomanin gluteenitonta Tamari-soijakastiketta.Valmistuksessa Kikkoman kiinnittää huomiota laadukkaisiin raaka-aineisiin ja luonnolliseen tuotantoon. Tästä johtuen kaikki Alankomaissa valmistettavat, Euroopassa myytävät Kikkoman-tuotteet valmistetaan non-GMO-soijapavuista eli soijapavuista, joita ei ole muunneltu geenitekniikalla.
Euroopassa myytävä, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike valmistetaan Sappemeerissa, Alankomaissa. Luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen valmistuksessa käytetään vain puhtaita raaka-aineita. Soijapavut ostetaan Brasiliasta, Kanadasta tai Yhdysvalloista, vehnä Saksasta ja suola ja vesi Alankomaista. Brasiliasta tulevat soijapavut hankitaan yksinomaan toimittajilta, joille on myönnetty ProTerra-sertifikaatti. ProTerra Foundation on voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii edistämään kestävää kehitystä elintarvike- ja rehutuotannon koko arvoketjussa.
Lisätietoa ProTerra-järjestöstä löydät täältä: www.proterrafoundation.org.