Salaatit

Tuoretta ja kevyttä, maukasta ja täyttävää – sekä aina terveellistä. Salaatit ovat todella monipuolista ruokaa. Tsekkaa herkulliset ideamme aina raikkaista kesäsalaateista lämpimiin talvisalaatteihin.

PARHAAT IDEAT SALAATTEIHIN

Jos salaatti on sinusta vain jokin vihreä lehtivihannes kastikkeen kera, kannattaa jatkaa lukemista! Salaatista saat terveellisen lounasevään, lisukkeen grilliruoille tai vaikkapa juhlatarjoiltavaa. Se on varma hitti, olipa se sitten kevyt tai runsas. Meiltä saat runsaasti tuoreita resepti-ideoita sekä salaatteihin että niihin sopiviin kastikkeisiin. Salaattia voi syödä ympäri vuoden – talvella maistuvat etenkin lämpimät salaatit. Käy kurkkaamassa reseptimme!

SALAATIT GRILLIATERIOILLE

Raikasta, hyvin maustettua ja rapeaa – salaatti sopii loistavasti grillimakkaran tai kunnon pihvin seuraksi! Miltä kuulostaisi esimerkiksi paistetuilla kapriksilla koristeltu perunasalaatti, tai grillattu kasvis-fetasalaatti? Nämä salaatit voi hyvin valmistaa jo etukäteen, ja ne toimivat myös välipaloina aterioiden välillä.

SALAATIT JUHLIIN

Ovatko juhlatarjoilut työn alla? Täältä löydät ideoita salaatteihin, joilla hurmaat vieraasi! Niitä on helppo valmistaa isojakin määriä, ja ne ovat aina varma hitti, kuten esimerkiksi tämä lämmin kana-kurpitsasalaatti.

KESÄISET SALAATIT

Kuumina kesäpäivinä tekee mieli jotain raikasta. Kurkkaa kesäiset salaattireseptimme, kuten maissi-fetasalaatti marjojen kera ja nauti ihanan kesäisistä mauista!

TALVISET SALAATIT

Yllätys, yllätys! Salaatit sopivat myös talveen – etenkin lämpimät salaatit, kuten tämä lämmin juuressalaatti saksanpähkinöillä. Tee talvesta uusi salaattisesonkisi!

SALAATIT PAINONHALLINTAAN

Salaatteja käytetään usein painonhallinnan tukena, ja onneksi terveellisen ruoan ei tarvitse olla tylsää. Kokeile vaikkapa mango-porkkanasalaattiamme, joka tekee hyvää kropalle ja mielelle! 

SESONGIN SALAATTIAINEKSET

Rapeaa, raikasta ja terveellistä – salaatti sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Mikä parasta, herkullisia salaattiaineksia löytyy ympäri vuoden. Salaatti on mahtavan monipuolinen ruoka!

  • Kevät
  • Parsa, retiisi, kevätsipuli, syötävät kukat kuten orvokit ja karhunlaukka
     
  • Kesä
  • Kurkku, vesimeloni, kesäkurpitsa, mansikat, ruusun terälehdet, laventeli, raikkaan sitruunaiset kastikkeet
     
  • Syksy
  • Kurpitsa, punajuuri, pekoni, savutofu, saksanpähkinät, omena, päärynä
     
  • Talvi
  • Lehtikaali, purjo, peruna, sikuri, punasikuri, appelsiinit

SALAATTITYYPIT SESONGEITTAIN

Vihreä lehtisalaatti on klassikko, mutta vaihtoehtoja löytyy ympäri vuoden. Tässä salaattien top-kymppi.

  • Babypinaatti
  • Babypinaatin sato kerätään aikaisin, kun lehdet ovat vielä pieniä. Siinä on mieto, pähkinäinen maku ja paljon rautaa ja foolihappoa. Satokausi: kesä-lokakuu
     
  • Sikuri
  • Sikurissa on kiinteät, vaaleankellertävät lehdet ja hieman karvas maku. Siinä on paljon vitamiineja ja se edistää ruoansulatusta. Satokausi: syys-lokakuu
     
  • Tammenlehtisalaatti
  • Tammenlehtisalaatti on lehtisalaatin muunnos, ja siinä on mieto, pähkinäinen maku. Se ei kestä pitkää säilytystä, joten se kannattaa käyttää heti. Satokausi: kesä-syyskuu
     
  • Jäävuorisalaatti
  • Jäävuorisalaatissa on mieto maku, rapeat lehdet ja se kestää hyvin säilytystä. Satokausi: kesä-syyskuu
     
  • Endiivi
  • Endiivit kuuluvat sikurien sukuun ja niiden maku on hiukan kitkerä. Uloimpien lehtien maku on voimakkaampi. Satokausi: kesä-elokuu
     
  • Vuonankaali
  • Vuonankaalin maku on miedon pähkinäinen ja siinä on paljon C-vitamiinia, rautaa ja foolihappoa. Satokausi: kesä-marraskuu
     
  • Keräsalaatti
  • Miedon, pähkinäisen makunsa ansiosta keräsalaatti sopii todella moniin ruokiin. Sen uloimmat lehdet ovat vihreitä ja pehmeitä, sisemmät vaaleampia ja rapeampia. Satokausi: kesä-syyskuu
     
  • Lollo rosso
  • Lollo Rosson lehdet ovat poimuisia ja rapeita, joten ne sopivat hyvin koristeluun ja salaattisekoituksiin. Maku on hiukan kitkerä. Satokausi: kesä-syyskuu 
     
  • Punasikuri
  • Punasikuri on salaattisikurin punalehtinen muunnos ja sen maku on voimakkaan kitkerä. Se sisältää kaliumia, kalsiumia ja foolihappoa. Satokausi: kesä-marraskuu
     
  • Rucola
  • Rucolan maku on kirpeän pippurinen. Tummanvihreissä lehdissä on C-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa. Satokausi: kesä-syyskuu

HELPPOTEKOINEN SALAATTIKASTIKE

Salaatti on juuri niin hyvää kuin sen kastike. Vinegretin perusohjetta voi muunnella loputtomiin, joten sen teko kannattaa opetella. Erityyppisillä öljyillä ja etikoilla saat helposti tuoretta twistiä vinegrettiisi.

Saksanpähkinäöljy ja hedelmäinen vadelmaetikka ovat mahtava makuyhdistelmä! Kesäisemmän kastikkeen saat korvaamalla etikan sitruuna- tai limettimehulla – tosin silloin kyse ei enää ole vinegretistä.

Pro-vinkki: tilkka Kikkomanin soijakastiketta korostaa minkä tahansa kastikkeen makua.

Tässä helppo ohje herkullisen vinegretin tekoon:

  1. Sekoita 3 osaa öljyä ja 1 osa etikkaa kannellisessa kulhossa tai purkissa.
     
  2. Lisää teelusikallinen sinappia, hyppysellinen suolaa ja hiukan pippuria.
     
  3. Sekoita tai ravista hyvin. Halutessasi voit lisätä sekaan hunajaa tai yrttejä. Valmista tuli!

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen