Kalaruokia lehtikaalin & bataatin kera

Viisi helppoa lounasta turskasta, lehtikaalista ja bataatista eri tavoin valmistettuna. Sitruuna, valkosipuli sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike tuovat makuihin syvyyttä ja kananmunat, jogurtti sekä riisi tekevät aterioista täyttäviä.

Ainekset

65 ml
sitruunamehua
1 tl
raastettua inkivääriä
 ½ 
punainen chilipalko
1,1 kg
turskafileetä
3 
bataattia
350 g
lehtikaalia
5 
kananmunaa
5 ½ 
valkosipulinkynttä
50 ml
maitoa
2 
maustekurkkua
1 rkl
kapriksia
105 g
maustamatonta jogurttia
1 rkl
kasviöljyä
2 
hampurilaissämpylää
1 rkl
pinjansiemeniä
75 ml
oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
3 rkl
kovaa juustoa raastettuna (parmesaania tai Grana Padanoa)
150 g
arborio-riisiä
125 ml
valkoviiniä
500 ml
kanalientä
1 ½ rkl
voita
1 tl
seesaminsiemeniä
1 hyppysellinen
suolaa

Kermainen lehtikaali-turskarisotto

Kermainen lehtikaali-turskarisotto
Kermainen lehtikaali-turskarisotto

Vaihe 1

1 rkl oliiviöljyä – 150 g arborio-riisiä – 125 ml valkoviiniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike500 ml kanalientä

Kuullota riisiä oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää valkoviini sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike ja keitä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kanalientä vähitellen samalla sekoittaen.

Vaihe 2

55 g lehtikaalia – 0,5 rkl valkosipulinkynsi – 0,25 rkl pinjansiemeniä – 1 rkl oliiviöljyä – 0,5 tl sitruunamehua – 0,5 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl voita

Huuhtele lehtikaali ja taputtele se kuivaksi. Poista kovat lehtiruodit ja silppua. Soseuta 25 g lehtikaalia, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä ½ tl Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike sileäksi pestoksi.

Kun vaiheen 1 riisi on kypsää ja kaikki neste on imeytynyt, lisää loput silputusta lehtikaalista ja jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia. Jos tarpeen, lisää vielä hiukan lientä tai vettä. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja puolet lehtikaalipestsosta.

Vaihe 3

150 g turskafileetä – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1  valkosipulinkynsi silputtuna – 2 tl sitruunamehua – 1 rkl kovaa juustoa raastettuna (parmesaani tai Grana Padano)

Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sitruunamehu ja valkosipuli. Sivele turskaa seoksella ja kypsennä kala sen jälkeen höyryttämällä n. 5 minuuttia. Asettele kala risoton päälle ennen tarjoilua ja koristele lopulla pestolla sekä juustoraasteella.

Vinkki:

Voit käyttää turskan sijaan tofua. Ruokalusikallinen kermaa tekee risotosta vieläkin kermaisempaa.

Ravintosisältö (per annos):2.261 kJ / 540 kcal
22 gRasva
33 gProteiini
45 gHiilihydraatit

Turskapiirakka bataattipohjalla

Turskapiirakka bataattipohjalla
Turskapiirakka bataattipohjalla

Vaihe 1

1  bataatti – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy

Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Valuta siivuille Kikkoman vähäsuolaista soijakastiketta sekä Kikkoman seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Asettele siivut limittäin piirakkavuokaan ja paista 15 minuuttia 190-asteisessa uunissa.

Vaihe 2

100 g lehtikaalia – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 rkl voita – 4  kananmunaa – 4 rkl maustamatonta jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 rkl kovaa juustoa raastettuna

Kuullota silputtua valkosipulia ja lehtikaalia voissa. Sekoita kulhossa jogurtti, kananmunat ja Kikkoman vähäsuolainen soijakastike. Lisää lehtikaali, valkosipuli ja juustoraaste kulhoon. Sekoita hyvin ja kaada bataattipohjan päälle.

Vaihe 3

150 g turskafileetä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Paloittele turskafilee ja asettele palat piirakkatäytteen päälle. Mausta Kikkoman vähäsuolaisella soijakastikkeella. Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Leikkaa neljään palaan ja pakkaa kumpaankin eväsrasiaan 2 palaa.

Vinkki:

Bataattipohjan voi valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Lehtikaalin sijaan voit hyvin käyttää myös pinaattia tai rucolaa.

Ravintosisältö (per annos):2.073 kJ / 495 kcal
28 gRasva
30 gProteiini
35 gHiilihydraatit

Grillattu turska ja bataattiranskalaiset

Grillattu turska ja bataattiranskalaiset
Grillattu turska ja bataattiranskalaiset

Vaihe 1

1  bataatti – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy

Kuori bataatti ja leikkaa ranskalaisiksi. Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä Kikkoman seesamiöljy ja pyörittele ranskalaiset seoksessa. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Vaihe 2

75 g lehtikaalia – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 0,75 rkl pinjansiemeniä – 2 rkl oliiviöljyä – 1,5 tl sitruunamehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja poista sitten lehtiruoti. Soseuta tehosekoittimessa lehtikaali, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike.

Vaihe 3

1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl hunajaa – 300 g turskafileetä

Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä hunaja. Sivele turska marinadilla ja anna marinoitua 10–15 minuuttia. Grillaa kalaa kummaltakin puolelta 3–5 minuuttia. Tarjoile bataattiranskisten ja lehtikaalipeston kera.

Vinkki:

Ranskalaisista tulee rapeampia, jos ennen paistamista liotat niitä kylmässä vedessä ja kuivaat huolella. Peston voi valmistaa etukäteen – se sopii hyvin myös pastan tai täytettyjen leipien kanssa.

Ravintosisältö (per annos):2.135 kJ / 510 kcal
25 gRasva
35 gProteiini
32 gHiilihydraatit

Kalaburgeri jogurttikastikkeella

Kalaburgeri jogurttikastikkeella
Kalaburgeri jogurttikastikkeella

Vaihe 1

100 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho50 ml maitoa – 200 g turskafileetä – 1  kananmuna – 1  valkosipulinkynsi – 3 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl kasviöljyä

Sekoita 30 g Kikkoman panko-korppujauhoja sekä 50 ml maitoa ja jätä tekeytymään. Soseuta turskafilee, kananmuna, valkosipuli sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sileäksi massaksi. Lisää siihen liotetut panko-korppujauhot ja sekoita hyvin. Muotoile massasta kaksi pihviä ja kierittele ne lopuissa Kikkoman panko-korppujauhoissa. Paista pihvit kasviöljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.

Vaihe 2

60 g lehtikaalia – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl seesaminsiemeniä – 1 hyppysellinen suolaa

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja poista siitä lehtiruoti. Laita lehtikaali kulhoon ja lisää Kikkoman seesamiöljy, suola ja seesaminsiemenet. Sekoita hyvin. Levitä lehdet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 10 minuuttia 160-asteisessa uunissa, kunnes lehdet ovat rapeita.

Vaihe 3

2  maustekurkkua – 2 rkl kapriksia – 3 rkl maustamatonta jogurttia – 2 tl sitruunamehua – 1  valkosipulinkynsi – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Kuutioi maustekurkut ja laita kuutiot kulhoon. Lisää kaprikset, jogurtti, sitruunamehu, murskattu valkosipuli sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike. Sekoita hyvin.

Vaihe 4

2  hampurilaissämpylää

Halkaise sämpylät ja paahda ne kevyesti. Levitä lusikallinen kastiketta alemmalle puoliskolle, lisää kalapihvi, toinen lusikallinen kastiketta sekä lehtikaali. Laita toinen sämpyläpuolisko päälle.

Vinkki:

Sämpylän sijaan kalapihvin voi tarjota wrappina tai salaatinlehtien päältä. Kastikkeeseen saat twistiä lisäämällä siihen hyppysellisen currya tai silputtua tilliä.

Ravintosisältö (per annos):2.219 kJ / 530 kcal
28 gRasva
33 gProteiini
35 gHiilihydraatit

Uuniturskaa, bataattia & lehtikaalia

Uuniturskaa, bataattia & lehtikaalia
Uuniturskaa, bataattia & lehtikaalia

Vaihe 1

1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike4 tl sitruunamehua – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl raastettua inkivääriä – 0,5  punainen chilipalko – 300 g turskafileetä

Sekoita marinadin ainekset, lisää turskafilee joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia.

Vaihe 2

1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1  bataatti – 60 g lehtikaalia

Laita kuutioitu bataatti uunivuokaan, valuta päälle Kikkoman seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali, poista siitä lehtiruodit ja paloittele. Lisää sitten marinoitu turska sekä lehtikaali uunivuokaan bataatin joukkoon, valuta jäljelle jäänyt marinadi päälle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Vinkki:

Jos haluat marinadiin sitrushedelmän makua, voit lisätä siihen hiukan raastettua sitruunankuorta.

Ravintosisältö (per annos):1.633 kJ / 390 kcal
18 gRasva
31 gProteiini
24 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen