

Kalaruokia lehtikaalin & bataatin kera
Viisi helppoa lounasta turskasta, lehtikaalista ja bataatista eri tavoin valmistettuna. Sitruuna, valkosipuli sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike tuovat makuihin syvyyttä ja kananmunat, jogurtti sekä riisi tekevät aterioista täyttäviä.
Ainekset
Kermainen lehtikaali-turskarisotto


Vaihe 1

1 rkl oliiviöljyä – 150 g arborio-riisiä – 125 ml valkoviiniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 500 ml kanalientä
Kuullota riisiä oliiviöljyssä minuutin ajan. Lisää valkoviini sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike ja keitä, kunnes neste on imeytynyt. Lisää kanalientä vähitellen samalla sekoittaen.
Vaihe 2

55 g lehtikaalia – 0,5 rkl valkosipulinkynsi – 0,25 rkl pinjansiemeniä – 1 rkl oliiviöljyä – 0,5 tl sitruunamehua – 0,5 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl voita
Huuhtele lehtikaali ja taputtele se kuivaksi. Poista kovat lehtiruodit ja silppua. Soseuta 25 g lehtikaalia, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä ½ tl Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike sileäksi pestoksi.
Kun vaiheen 1 riisi on kypsää ja kaikki neste on imeytynyt, lisää loput silputusta lehtikaalista ja jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia. Jos tarpeen, lisää vielä hiukan lientä tai vettä. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja puolet lehtikaalipestsosta.
Vaihe 3

150 g turskafileetä – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 2 tl sitruunamehua – 1 rkl kovaa juustoa raastettuna (parmesaani tai Grana Padano)
Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sitruunamehu ja valkosipuli. Sivele turskaa seoksella ja kypsennä kala sen jälkeen höyryttämällä n. 5 minuuttia. Asettele kala risoton päälle ennen tarjoilua ja koristele lopulla pestolla sekä juustoraasteella.
Vinkki:
Voit käyttää turskan sijaan tofua. Ruokalusikallinen kermaa tekee risotosta vieläkin kermaisempaa.
Turskapiirakka bataattipohjalla


Vaihe 1

1 bataatti – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy
Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Valuta siivuille Kikkoman vähäsuolaista soijakastiketta sekä Kikkoman seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Asettele siivut limittäin piirakkavuokaan ja paista 15 minuuttia 190-asteisessa uunissa.
Vaihe 2

100 g lehtikaalia – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 rkl voita – 4 kananmunaa – 4 rkl maustamatonta jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 rkl kovaa juustoa raastettuna
Kuullota silputtua valkosipulia ja lehtikaalia voissa. Sekoita kulhossa jogurtti, kananmunat ja Kikkoman vähäsuolainen soijakastike. Lisää lehtikaali, valkosipuli ja juustoraaste kulhoon. Sekoita hyvin ja kaada bataattipohjan päälle.
Vaihe 3

150 g turskafileetä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Paloittele turskafilee ja asettele palat piirakkatäytteen päälle. Mausta Kikkoman vähäsuolaisella soijakastikkeella. Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Leikkaa neljään palaan ja pakkaa kumpaankin eväsrasiaan 2 palaa.
Vinkki:
Bataattipohjan voi valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Lehtikaalin sijaan voit hyvin käyttää myös pinaattia tai rucolaa.
Grillattu turska ja bataattiranskalaiset


Vaihe 1

1 bataatti – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy
Kuori bataatti ja leikkaa ranskalaisiksi. Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä Kikkoman seesamiöljy ja pyörittele ranskalaiset seoksessa. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Vaihe 2

75 g lehtikaalia – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 0,75 rkl pinjansiemeniä – 2 rkl oliiviöljyä – 1,5 tl sitruunamehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja poista sitten lehtiruoti. Soseuta tehosekoittimessa lehtikaali, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike.
Vaihe 3

1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 tl hunajaa – 300 g turskafileetä
Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä hunaja. Sivele turska marinadilla ja anna marinoitua 10–15 minuuttia. Grillaa kalaa kummaltakin puolelta 3–5 minuuttia. Tarjoile bataattiranskisten ja lehtikaalipeston kera.
Vinkki:
Ranskalaisista tulee rapeampia, jos ennen paistamista liotat niitä kylmässä vedessä ja kuivaat huolella. Peston voi valmistaa etukäteen – se sopii hyvin myös pastan tai täytettyjen leipien kanssa.
Kalaburgeri jogurttikastikkeella


Vaihe 1

100 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 50 ml maitoa – 200 g turskafileetä – 1 kananmuna – 1 valkosipulinkynsi – 3 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl kasviöljyä
Sekoita 30 g Kikkoman panko-korppujauhoja sekä 50 ml maitoa ja jätä tekeytymään. Soseuta turskafilee, kananmuna, valkosipuli sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sileäksi massaksi. Lisää siihen liotetut panko-korppujauhot ja sekoita hyvin. Muotoile massasta kaksi pihviä ja kierittele ne lopuissa Kikkoman panko-korppujauhoissa. Paista pihvit kasviöljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.
Vaihe 2

60 g lehtikaalia – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 tl seesaminsiemeniä – 1 hyppysellinen suolaa
Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja poista siitä lehtiruoti. Laita lehtikaali kulhoon ja lisää Kikkoman seesamiöljy, suola ja seesaminsiemenet. Sekoita hyvin. Levitä lehdet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 10 minuuttia 160-asteisessa uunissa, kunnes lehdet ovat rapeita.
Vaihe 3

2 maustekurkkua – 2 rkl kapriksia – 3 rkl maustamatonta jogurttia – 2 tl sitruunamehua – 1 valkosipulinkynsi – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Kuutioi maustekurkut ja laita kuutiot kulhoon. Lisää kaprikset, jogurtti, sitruunamehu, murskattu valkosipuli sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike. Sekoita hyvin.
Vaihe 4

2 hampurilaissämpylää
Halkaise sämpylät ja paahda ne kevyesti. Levitä lusikallinen kastiketta alemmalle puoliskolle, lisää kalapihvi, toinen lusikallinen kastiketta sekä lehtikaali. Laita toinen sämpyläpuolisko päälle.
Vinkki:
Sämpylän sijaan kalapihvin voi tarjota wrappina tai salaatinlehtien päältä. Kastikkeeseen saat twistiä lisäämällä siihen hyppysellisen currya tai silputtua tilliä.
Uuniturskaa, bataattia & lehtikaalia


Vaihe 1

1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 4 tl sitruunamehua – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 tl raastettua inkivääriä – 0,5 punainen chilipalko – 300 g turskafileetä
Sekoita marinadin ainekset, lisää turskafilee joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia.
Vaihe 2

1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 bataatti – 60 g lehtikaalia
Laita kuutioitu bataatti uunivuokaan, valuta päälle Kikkoman seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali, poista siitä lehtiruodit ja paloittele. Lisää sitten marinoitu turska sekä lehtikaali uunivuokaan bataatin joukkoon, valuta jäljelle jäänyt marinadi päälle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
Vinkki:
Jos haluat marinadiin sitrushedelmän makua, voit lisätä siihen hiukan raastettua sitruunankuorta.
Löydä lisää reseptejä