Lihapullat sriracha-kastikkeessa
Nyt on pullissa potkua! Mehevät lihapullat tarjoillaan tulisessa sriracha-kastikkeessa riisin kera. Mukavasti lämmittävä annos vie nälän ja kielen mennessään.
Valmistus
Vaihe 1
400 g jauhelihaa – 1 rkl öljyä paistamiseen – 1 porkkana – 1 valkosipulinkynsi – 1 sipuli
Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja raasta porkkana, murskaa valkosipulinkynsi ja silppua sipuli.
Paista sipulia, porkkanaa ja valkosipulia öljyssä. Lisää kasvikset jauhelihan sekaan.
Vaihe 2
1 kananmuna – 40 g korppujauhoja – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl pippuria
Lisää kananmuna, korppujauhot, Kikkomanin soijakastike ja pippuri jauhelihan ja kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta saksanpähkinän kokoisia pyöryköitä. Laita pyörykät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vaihe 3
100 ml sriracha-kastiketta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl hunajaa – ½ tl jauhettua inkivääriä – 2 valkosipulinkynttä
Paista srirachaa, Kikkomanin soijakastiketta, hunajaa, inkivääriä ja valkosipulia pannulla n. 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Lisää paistetut lihapullat pannulle kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.
Vaihe 4
300 g keitettyä riisiä – 1 rkl kevätsipulia – 1 rkl seesaminsiemeniä
Silppua kevätsipuli. Laita riisi ja lihapullat rasioihin ja kaada loput kastikkeesta niiden päälle. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Resepti-ID: 1327
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä