

Liha-kasviskulho
Rapeista kasviksista, hyvin maustetusta jauhelihasta ja riisistä syntyy helppotekoinen ja ravitseva lounas.
Valmistus
Vaihe 1

2 rkl öljyä paistamiseen – 1 sipuli – 1 valkosipulinkynsi – ½ tl jauhettua inkivääriä – 200 g jauhelihaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 50 ml srirachaa
Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista niitä öljyssä pannulla. Lisää sitten inkivääri, sekoita ja lisää jauheliha. Paista, kunnes jauheliha ruskistuu. Sekoita keskenään Kikkomanin soijakastike sekä sriracha ja kaada seos jauhelihan joukkoon. Jatka paistamista minuutin ajan ja siirrä jauhelihaseos kulhoihin.
Vaihe 2

2 rkl öljyä paistamiseen – ½ punainen paprika – ½ porkkana – 2 kananmunaa
Leikkaa porkkana ja paprika tikuiksi. Paista niitä öljyssä kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Asettele kasvikset kulhoihin jauhelihan viereen. Paista kananmunia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on yhä löysä.
Vaihe 3

100 g majoneesia – 20 ml sriracha-kastiketta – 2 rkl sitruunamehua – 1 valkosipulinkynsi – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 200 g keitettyä riisiä – ½ kurkku – 1 rkl kevätsipulia
Silppua kevätsipuli ja kurkku. Sekoita majoneesi, sriracha, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja Kikkomanin soijakastike. Asettele riisi kulhoihin, lisää kurkku ja paistettu kananmuna ja ripottele päälle kevätsipuli. Säästä puolet kastikkeesta seuraavaan reseptiin (kasvisomeletti) ja tarjoile puolet kulhojen kanssa.
Vinkki:
Naudanlihan sijaan voit käyttää sianlihaa tai ankkaa.
Resepti-ID: 1328
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä