Enemmän makua, vähemmän suolaa

On kiistaton tosiasia, että liiallinen suolan käyttö on epäterveellistä. Se lisää korkean verenpaineen sekä sydän- ja verisuonitautien riskiä. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee suolan enimmäismääräksi 5 grammaa päivässä, mikä vastaa yhtä teelusikallista.

Haluatko vähentää suolan käyttöä, mutta silti saada ruokaan mausteista makua? Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen avulla se on helppoa. Kikkoman on tutkinut luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen terveysominaisuuksia jo vuosikymmenten ajan. Tutkimustulosten perusteella suolapitoisuutta voidaan vähentää keskimäärin 30 prosentilla, kun suola korvataan soijakastikkeella. Tämän vahvistaa Wageningen UR Food & Biobased Research -tutkimuslaitoksen suorittama tutkimus.*

Mausta tinkimättä

Kaikissa soijakastikkeissa on paljon suolaa, koska se on soijakastikkeen olennainen ainesosa. Japanilaistyylisissä kastikkeissa, kuten Kikkoman-soijakastikkeessa, suolaa on yleensä vähemmän kuin kiinalaisissa. Ruoan maustaminen soijakastikkeella tarkoittaa kuitenkin sitä, että siihen ei tarvitse enää lisätä suolaa, jolloin suolan kokonaiskulutuksen määrän ei pitäisi nousta. Helpoin tapa varmistaa, ettet saa liikaa suolaa, on mitata soijakastikkeen määrä sen sijaan että kaadat sitä suoraan pullosta ruokaan.
Suolan kulutukseen liittyvät terveysongelmat ovat vakava haaste länsimaisessa ruokavaliossa. Tämän takia Kikkomanilla on myös Less Salt -soijakastike, joka sisältää 43 % vähemmän suolaa kuin alkuperäinen Kikkoman-soijakastike. Se on erinomainen vaihtoehto, jos haluat vähentää suolan kulutusta entisestään.

Umamin tärkeä tehtävä

Suolan korvaaminen soijakastikkeella ei tee ruoasta vähemmän maukasta. Päinvastoin Kikkomanin luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella saat ruoasta entistä täyteläisemmän makuista. Miten on mahdollista vähentää suolan määrää ruoassa käyttämällä soijakastiketta? Vastaus on umami, joka tuo ruokaan syvää, täyteläistä makua. Kikkoman-soijakastike sisältää runsaasti luonnollista umamia, joka puolestaan edesauttaa ruoan suolaisen maun aistimista.

* Tutkimuksen tulokset julkaistiin ”Agro Food Industry Hi Tech” -lehden vuoden 2014 touko-/kesäkuun numerossa 25 (3) otsikolla ”Optimally-accepted salt reduction across cultures” (R. Shimojo et al.). Voit lukea tutkimuksen kokonaisuudessaan verkossa.

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.