Luonnollisesti hyvää
Neljä puhdasta raaka-ainetta, ilman piilotettuja lisäaineita – juuri tätä Kikkoman on tarjonnut soijakastikkeen ystäville ympäri maailmaa jo usean vuosikymmenen ajan. Kikkoman-soijakastike koostuu nimittäin vain neljästä huolella valitusta raaka-aineesta eli vedestä, soijapavuista, vehnästä ja suolasta. Se ei sisällä lainkaan keinotekoisia lisäaineita.
Tärkein ensin: soijapavut
Kikkoman-soijakastikkeen tärkein raaka-aine on soijapapu, sillä soijakastikkeen ainutlaatuiset ominaisuudet ovat etupäässä peräisin soijapapujen sisältämästä proteiinista. Soijapapuja liotetaan ensin pitkään vedessä, minkä jälkeen ne höyrytetään korkeassa lämpötilassa.
Vehnääkin tarvitaan
Vehnän sisältämät hiilihydraatit antavat Kikkoman-soijakastikkeelle sen hienon aromin ja tietynlaisen makeuden. Vehnä paahdetaan korkeassa lämpötilassa, minkä jälkeen se jauhetaan käymisprosessin nopeuttamiseksi.
Suolan ja veden rooli
Suola liuotetaan veteen. Suola-vesiliuos säätelee bakteerien kasvua käymisprosessin aikana ja toimii säilöntäaineena.
Löydä lisää blogitekstejä