Aidon soijakastikkeen pitkät perinteet

Aikojen alussa soijakastiketta ei käytetty niinkään sen maun takia. Satojen vuosien ajan ihmiset niin itäisissä kuin läntisissä maissa etsivät parempia tapoja säilöä elintarvikkeita. Kokemusten myötä opittiin, että suola ei sovellu ainoastaan säilöntään, vaan että se myös parantaa elintarvikkeiden makua.

Muinaisessa Kiinassa säilötyt elintarvikkeet sekä niiden mausteet tunnettiin nimellä jiang, joka saattaa olla tämän päivän soijakastikkeen edelläkävijä. Erilaisia jiang-mausteita valmistettiin lihasta, äyriäisistä, kasviksista ja viljasta. Näistä viljaa oli helpointa hankkia ja käsitellä, joten soijapavuista ja vehnästä valmistetun jiangin kehitys oli muita nopeampaa. Myöhemmin myös Japanissa ja muissa Kiinan naapurimaissa jiangia alettiin valmistaa viljasta. Väitetäänkin, että tämän päivän soijakastike on saanut alkunsa tästä mausteesta.
Kun jiangia alettiin käyttää Japanissa, sen valmistustapa muuttui olennaisesti. 1600-luvun puolivälissä luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen valmistusmenetelmä vakiintui ja alkoi levitä koko maahan.

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.