

Kasvis-fetatäytteiset bataatit
Paahdetut bataatit täytetään kvinoalla, herneillä sekä lehtikaalilla ja tarjoillaan hunajaisen jogurttikastikkeen kanssa. Kikkoman vähäsuolainen soijakastike tuo syvyyttä sekä täytteen että kastikkeen makuihin.
Valmistus
Vaihe 1

700 g bataattia – 1 rkl oliiviöljyä
Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Tee niihin haarukalla reikiä, sivele oliiviöljyllä ja paista kypsiksi (n. 30 minuuttia) 180-asteisessa uunissa (tasalämpö). Lusikoi hedelmäliha bataatin kuoresta ja jätä siihen n. 1,5 sentin reunus.
Vaihe 2

40 g punasipulia – 30 g lehtikaalia – 2 rkl oliiviöljyä – 40 g pakasteherneitä – ½ rkl tahinia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl vettä – 140 g keitettyä kvinoaa – 100 g fetajuustoa
Silppua sipuli ja poista lehtikaalista lehtiruoti. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää herneet, tahini, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, 1 rkl vettä sekä bataatin hedelmäliha vaiheesta 1. Kypsennä seosta 2 minuuttia ja lisää sitten kvinoa. Sekoita hyvin. Täytä bataatinpuoliskot seoksella, laita fetapaloja päälle ja paista 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Vaihe 3

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl hunajaa – 15 g pilkottuja saksanpähkinöitä – ½ rkl silputtua persiljaa
Sekoita hyvin kreikkalainen jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja, pilkotut pähkinät sekä persilja. Valuta kastiketta bataattien päälle ennen tarjoilua.
Vinkki:
Voit paistaa bataatit myös airfryerissa.
Resepti-ID: 1553
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä




















![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_6f552cd773.webp)















































