Kasvis-fetatäytteiset bataatit
Kasvis-fetatäytteiset bataatit

Kasvis-fetatäytteiset bataatit

5 7 arviot
kokonaisaika 50 min
15 min esivalmistelut
35 min valmistus

Paahdetut bataatit täytetään kvinoalla, herneillä sekä lehtikaalilla ja tarjoillaan hunajaisen jogurttikastikkeen kanssa. Kikkoman vähäsuolainen soijakastike tuo syvyyttä sekä täytteen että kastikkeen makuihin.

Hyvä tietää: tämä ohje kuuluu meal prep -resepteihimme. Tästä löydät lisää samaan settiin kuuluvia reseptejä.

Ainekset

2 annosta
700 g
bataattia
3 rkl
oliiviöljyä
40 g
punasipulia
30 g
lehtikaalia
40 g
pakasteherneitä
 ½ rkl
tahinia
1 rkl
vettä
140 g
keitettyä kvinoaa
100 g
fetajuustoa
4 rkl
kreikkalaista jogurttia
2 tl
hunajaa
15 g
pilkottuja saksanpähkinöitä
 ½ rkl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos):3.384 kJ / 809 kcal
38 gRasva
22 gProteiini
98 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

700 g bataattia – 1 rkl oliiviöljyä

Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Tee niihin haarukalla reikiä, sivele oliiviöljyllä ja paista kypsiksi (n. 30 minuuttia) 180-asteisessa uunissa (tasalämpö). Lusikoi hedelmäliha bataatin kuoresta ja jätä siihen n. 1,5 sentin reunus.

Vaihe 2

40 g punasipulia – 30 g lehtikaalia – 2 rkl oliiviöljyä – 40 g pakasteherneitä –  ½ rkl tahinia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl vettä – 140 g keitettyä kvinoaa – 100 g fetajuustoa

Silppua sipuli ja poista lehtikaalista lehtiruoti. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää herneet, tahini, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, 1 rkl vettä sekä bataatin hedelmäliha vaiheesta 1. Kypsennä seosta 2 minuuttia ja lisää sitten kvinoa. Sekoita hyvin. Täytä bataatinpuoliskot seoksella, laita fetapaloja päälle ja paista 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Vaihe 3

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl hunajaa – 15 g pilkottuja saksanpähkinöitä –  ½ rkl silputtua persiljaa

Sekoita hyvin kreikkalainen jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja, pilkotut pähkinät sekä persilja. Valuta kastiketta bataattien päälle ennen tarjoilua.

Vinkki:

Voit paistaa bataatit myös airfryerissa.

Resepti-ID: 1553

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

700 g bataattia – 1 rkl oliiviöljyä

Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Tee niihin haarukalla reikiä, sivele oliiviöljyllä ja paista kypsiksi (n. 30 minuuttia) 180-asteisessa uunissa (tasalämpö). Lusikoi hedelmäliha bataatin kuoresta ja jätä siihen n. 1,5 sentin reunus.

40 g punasipulia – 30 g lehtikaalia – 2 rkl oliiviöljyä – 40 g pakasteherneitä – ½ rkl tahinia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl vettä – 140 g keitettyä kvinoaa – 100 g fetajuustoa

Silppua sipuli ja poista lehtikaalista lehtiruoti. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää herneet, tahini, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, 1 rkl vettä sekä bataatin hedelmäliha vaiheesta 1. Kypsennä seosta 2 minuuttia ja lisää sitten kvinoa. Sekoita hyvin. Täytä bataatinpuoliskot seoksella, laita fetapaloja päälle ja paista 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl hunajaa – 15 g pilkottuja saksanpähkinöitä – ½ rkl silputtua persiljaa

Sekoita hyvin kreikkalainen jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja, pilkotut pähkinät sekä persilja. Valuta kastiketta bataattien päälle ennen tarjoilua.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Resepti-ideoita

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.