Grillattu turska ja bataattiranskalaiset
Grillattu turska ja bataattiranskalaiset

Grillattu turska ja bataattiranskalaiset

kokonaisaika 35 min
10 min esivalmistelut
25 min valmistus

Kikkoman vähäsuolaisella soijakastikkeella maustettu turska, bataattiranskalaiset sekä lehtikaalipesto valmistuvat nopeasti. Soijakastike tuo syvyyttä sekä kalan että kasvisten makuun, ja lopputuloksena on värikäs ja tasapainoinen lounas.

Hyvä tietää: tämä ohje kuuluu meal prep -resepteihimme. Tästä löydät lisää samaan settiin kuuluvia reseptejä.

Ainekset

2 annosta
1 
bataatti
300 g
turskafileetä
75 g
lehtikaalia
1 
valkosipulinkynsi silputtuna
 ¾ rkl
pinjansiemeniä
3 rkl
oliiviöljyä
1 ½ tl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
Ravintosisältö (per annos):2.135 kJ / 510 kcal
25 gRasva
35 gProteiini
32 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  bataatti – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy

Kuori bataatti ja leikkaa ranskalaisiksi. Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä Kikkoman seesamiöljy ja pyörittele ranskalaiset seoksessa. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Vaihe 2

75 g lehtikaalia – 1  valkosipulinkynsi silputtuna –  ¾ rkl pinjansiemeniä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 ½ tl sitruunamehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja poista sitten lehtiruoti. Soseuta tehosekoittimessa lehtikaali, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike.

Vaihe 3

1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl hunajaa – 300 g turskafileetä

Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä hunaja. Sivele turska marinadilla ja anna marinoitua 10–15 minuuttia. Grillaa kalaa kummaltakin puolelta 3–5 minuuttia. Tarjoile bataattiranskisten ja lehtikaalipeston kera.

Vinkki:

Ranskalaisista tulee rapeampia, jos ennen paistamista liotat niitä kylmässä vedessä ja kuivaat huolella. Peston voi valmistaa etukäteen – se sopii hyvin myös pastan tai täytettyjen leipien kanssa.

Resepti-ID: 1557

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 bataatti – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy

Kuori bataatti ja leikkaa ranskalaisiksi. Sekoita Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä Kikkoman seesamiöljy ja pyörittele ranskalaiset seoksessa. Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

75 g lehtikaalia – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – ¾ rkl pinjansiemeniä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 ½ tl sitruunamehua – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali ja poista sitten lehtiruoti. Soseuta tehosekoittimessa lehtikaali, valkosipuli, pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike.

1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl hunajaa – 300 g turskafileetä

Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä hunaja. Sivele turska marinadilla ja anna marinoitua 10–15 minuuttia. Grillaa kalaa kummaltakin puolelta 3–5 minuuttia. Tarjoile bataattiranskisten ja lehtikaalipeston kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Resepti-ideoita

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.