Soijakastike sopii päivittäiseen käyttöön

Soijakastike on uskomattoman monipuolinen ainesosa! Voit käyttää sitä tipoittain tai isompina määrinä, ja se sopii maustamiseen tai marinointiin. Oikein käytettynä soijakastike antaa ruoalle täyteläisen maun. Lue tästä miten saat Kikkomanin luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella ruoasta sen parhaat puolet esiin.

Oikealla määrällä maittavin lopputulos

Resepteissä kerrotaan, kuinka paljon soijakastiketta tarvitset. Entäpä jos haluat antaa luovuutesi kukkia ja loihtia omia reseptejä? Mistä tiedät, kuinka paljon soijakastiketta voit laittaa ruokaasi? Näillä vinkeillä osaat käyttää oikean määrän soijakastiketta ruoanlaitossa, marinadeissa, glaseerauksessa ja valmiin annoksen maustamisessa saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen.

01.

Salaattikastikkeen salat

Soijakastikkeen määrä salaattikastikkeessa vaihtelee, mutta hyvä nyrkkisääntö on käyttää  yhtä ruokalusikallista öljyä kohden yksi ruokalusikallinen soijakastiketta. Suolaa ja etikkaa et tällöin tarvitse, mutta voit säätää makua muilla mausteilla, esimerkiksi sitruunamehulla tai tuoreilla yrteillä. Kokeilemalla onnistut, ja ajan myötä rohkeus lisääntyy.

02.

Soijakastike ruoanlaitossa

Ruoanlaitossa voit käyttää soijakastiketta täysin oman makusi mukaan. Ammattilaiset ja kokeneet harrastelijakokit lorauttavat soijakastiketta ruokaan pariin otteeseen ja tarkistavat maun maistelemalla. Kikkoman-soijakastike on siitä mainio, että se korostaa tuoreiden elintarvikkeiden omaa makua. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että ruokasi ei lopulta maistu muulta kuin soijakastikkeelta.

03.

Täydellinen glaseeraus

Uunissa kypsennetty paisti näyttää entistä herkullisemmalta, kun sen pinta on rapea ja kauniin kiiltävä. Sivele paistamisen loppuvaiheessa lihan päälle soijakastike-hunajaseosta ja anna paistin olla uunissa vielä muutama minuutti. Voit käyttää glaseeraukseen myös Kikkomanin makeaa soijakastiketta riisille, jossa on ainutlaatuinen makean mausteinen maku.

04.

Marinadilla enemmän makua

Soijakastike on erinomainen marinadipohja lihalle, kalalle ja kasviksille. Käytä yhtä marinoitavaa ruoka-annosta (n. 120–150 g) kohden noin 3–4 ruokalusikallista soijakastiketta ja lisäksi muita aineksia ja mausteita. Tärkeää on, että soijakastikkeen ja muiden nesteiden suhde on noin 2:1.

Erittäin helpolla pääset, kun käytät marinointiin Teriyaki-kastikkeitamme. Niillä saat marinadiisi esimerkiksi valkosipulin, hunajan tai paahdettujen seesaminsiementen makua. Marinoinnin jälkeen pyyhkäise yrtit ja mausteet pois ainesten pinnalta  ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Näin ruoka ei pala paistamisen tai grillauksen aikana.

05.

Soijakastike pöytämausteena

Ruoasta riippuen haluat ehkä vielä maustaa sitä, kun annos on edessäsi. Jo yksi tai kaksi tippaa soijakastiketta antaa ruoalle entistäkin täyteläisemmän maun. Kikkomanin kätevän annostelupullon ansiosta maustaminen on helppoa ruokapöydässäkin.

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.