Japanilaiset ruoat

Japanilainen keittiö tunnetaan makujen kirjosta sekä tuoreudesta. Myös sesongissa olevia raaka-aineita hyödynnetään paljon. Tasapainoisen ruokavalion lisäksi japanilaiset arvostavat esteettisyyttä, hyvää makua ja eri tekstuureja, mikä voi kokin kannalta kuulostaa vaativalta. Mutta vaikeaa se ei ole! Vinkkiemme avulla voit valmistaa helposti autenttisia japanilaisia ruokia.

AUTENTTISIA JAPANILAISIA RUOKIA

Sushi, ramen ja teriyakikana ovat ikonisia japanilaisia ruokia, joita nautitaan ympäri maailman. Sama pätee bento boxeihin, jotka ovat nykyään todella suosittuja kaikkialla. Kannattaa kokeilla autenttisia japanilaisia reseptejämme!

BENTO BOX -RESEPTIT

Bento tarkoittaa suomeksi ”mukaan otettavaa ruokaa”. Tyypillisessä bento-rasiassa on kolme lokeroa, jotka täytetään yleensä riisillä, nuudeleilla tai leivällä sekä lihalla, kalalla, kananmunalla ja kasviksilla. Voit tietenkin täyttää rasian mieleisilläsi ruoilla. Olipa kyse arkilounaasta tai viikonlopun piknikistä, meillä on niihin runsaasti ideoita!

KASVISRUOKAA JA VEGEÄ JAPANILAISITTAIN

Vastuullinen ruokavalio on keskeistä japanilaisessa ruokakulttuurissa. Sen takia reseptikokoelmassamme on herkullisia kasvis- ja vegaaniruokia kuten gunkan maki -sushi, jossa on avokadoa ja omenaa, sekä tofu-kasviswokki. Kannattaa kokeilla!

JAPANILAISET NUUDELIKEITOT

Pidätkö lämmittävästä ramen-keitosta? Meillä on paljon maukkaita ideoita seuraavaa autenttista, japanilaista nuudelikeittoasi varten!

SUSHI-RESEPTIT

Mikä olisi tyypillisempää japanilaista ruokaa kuin sushi? Sukella itse tehtyjen makien ja nigirien maailmaan helppojen ohjeidemme avulla – lopputulos on taatusti herkullinen!

JAPANILAISET VÄLIPALAT JA LISUKKEET

Japanilaiset pitävät myös välipaloista. Erityisen suosittuja ovat onigirit eli kalalla tai kasviksilla täytetyt ja nori-arkkiin käärityt riisikolmiot. Inspiroidu näistä näppäristä naposteltavista!

MILLAISTA ON TYYPILLINEN JAPANILAINEN RUOKA?

Periaatteessa kaikki! Liha, kala, merilevä, kasvikset, kananmunat, sienet – ainesten lista on pitkä. Useimmat niistä ovat keittiöiden perustuotteita kaikkialla maailmassa, mutta valmistustavassa on eroja. Japanilaisessa keittiössä tärkeitä ovat laatu, sesongit ja paikallisuus. Myös värien ja tekstuurien harmonia on keskeisellä sijalla. Tämä heijastuu myös keittiövälineisiin – jopa omeletin tekoon on aivan omanlaisensa pannu.

Suurin ero meille tuttuihin raaka-aineisiin ovat ehkä fermentoidut soijapohjaiset ainekset kuten natto, soijakastike ja miso. Kastikkeita, kasvisliemiä ja maustetahnoja käytetään runsaasti, kun taas muita mausteita lisätään ruokiin säästeliäästi.

ONKO JAPANILAINEN RUOKA TERVEELLISTÄ?

Japani kuuluu osittain niin kutsuttuun ”siniseen vyöhykkeeseen”, joka ulottuu maapallon ympäri. Sen asukit elävät poikkeuksellisen pitkään ja pysyvät terveinä. Tämä saattaa johtua heidän ruokavaliostaan, joka sisältää paljon tuoretta kalaa, merilevää ja kasvipohjaisia ruokia.

Fermentointia lukuun ottamatta ruokia prosessoidaan mahdollisimman vähän, jolloin ravintoaineet säilyvät paremmin. Suolan sijaan ruoka maustetaan soijakastikkeella tai aromaattisella dashi-liemellä, jotka korostavat umamin makua. Rasvoja käytetään vain vähän. Tuoretta ja monipuolista – sellaisesta ruoasta japanilaiset pitävät. Jos se on sinunkin mieleesi, niin ei muuta kuin kokkailemaan!

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen