Etiketti kertoo kaiken

Voit tarkistaa soijakastikkeen laadun ruokakaupassa helposti katsomalla sen etikettiä. Hyvä japanilainen soijakastike ei sisällä lainkaan makeutusaineita, aromivahventeita tai säilöntäaineita.

1.

Vertaile ensin ravintoarvoja ja etenkin proteiinin määrää. Yleisesti ottaen soijakastike on sitä parempaa, mitä suurempi sen proteiinipitoisuus on. Japanin markkina-alueella soijakastikkeet luokitellaan typpi- ja proteiinipitoisuuksien perusteella Japanin maatalousstandardin (JAS) mukaisesti. Tämä luokittelu osoittaa, kuinka paljon soijakastike sisältää umamia. 100 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta sisältää 10 g proteiinia, minkä ansiosta se kuuluu selvästi ”erityisen suuri pitoisuus” -luokkaan.

2.

Tarkista seuraavaksi ainesosaluettelo. Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike koostuu vain neljästä luonnollisesta raaka-aineesta: vedestä, soijapavuista, vehnästä ja suolasta. Tutustu valmistusprosessiin tarkemmin niin näet, miten vain muutamasta raaka-aineesta voi syntyä niin monipuolisia makuja.

Miksi joidenkin tuotemerkkien ainesosaluettelossa on jopa yli seitsemän eri ainesosaa? Siksi, että tuote halutaan valmistaa nopeammin ja halvemmalla, ja se halutaan saada maistumaan paremmalta.

 

3.

Kolmanneksi: tee pullon heilautustesti. Laadukkaan soijakastikkeen tunnistaa heilauttamalla pulloa kerran hitaasti ja varovasti. Luonnollisesti valmistettu japanilainen soijakastike – kuten Kikkoman-soijakastike – on väriltään punertavan ruskeaa ja läpikuultavaa, sekä koostumukseltaan ohutta. Joissani soijakastikkeissa, kuten kemiallisesti valmistetuissa kastikkeissa, koostumus on sitä vastoin siirappimainen ja väri tumma ja samea.

Löydä lisää blogitekstejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.