Mikä tekee Kikkoman-soijakastikkeesta ainutlaatuista?
Laatu, luotettavuus, maku ja tietenkin useaan kertaan palkittu annostelupullo – siinä monta hyvää syytä siihen, miksi ammattilais- ja harrastelijakokit ympäri maailman arvostavat Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Tästä voit lukea lisää siitä, miksi Kikkoman-soijakastike on niin arvostettua.
Luonnolliset raaka-aineet
Kikkoman-soijakastike valmistetaan vain neljästä huolellisesti valitusta raaka-aineesta: vedestä, soijapavuista, vehnästä ja suolasta. Kaikki käyttämämme soijapavut ovat GMO-vapaita.
Ei keinotekoisia lisäaineita
Luonnollinen ja maukas soijakastikkeemme ei sisällä keinotekoisia lisäaineita, kuten aromivahventeita, väri- tai säilöntäaineita. Käytämme ainoastaan luonnollisia ja korkealaatuisia ainesosia.
Monipuolinen aromien kirjo
Käymisprosessin aikana muodostuu noin 300 erilaista aromikomponenttia. Ne muistuttavat mm. vaniljan, hedelmien, viskin ja kahvin aromeja. Yhdessä ne antavat Kikkoman-soijakastikkeelle sen ainutlaatuisen ja omaleimaisen aromin.
Erityisen suuri proteiini- ja typpipitoisuus
Japanin markkina-alueella soijakastikkeet luokitellaan typpi- ja proteiinipitoisuuksien perusteella Japanin maatalousstandardin (JAS) mukaisesti. Tämä luokittelu osoittaa, kuinka paljon soijakastike sisältää umamia. 100 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta sisältää 10 g proteiinia, minkä ansiosta se kuuluu selvästi ”erityisen suuri pitoisuus” -luokkaan.
Luokka | Typen määrä g/100 ml | Proteiinin määrä g/100 ml |
Erityisen suuri pitoisuus | >1.50 | >9.38 |
Korkea pitoisuus | >1.35 | >8.44 |
Normaali pitoisuus | >1.20 | >7.50 |
Läpikuultava punaruskea väri
Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ainutlaatuinen väri on niin kutsutun Maillard-reaktion ansiota. 2–3 kuukauden kuluttua käymisen alkamisesta glukoosi ja muut sokerit yhdistyvät aminohappojen kanssa muodostaen ruskean pigmentin eli melanoidin, joka antaa soijakastikkeelle sen kauniin värin.
Väri, maku ja tuoksu
Kun Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta lämmitetään, ruoan aromit ja väri voimistuvat. Lisäksi Kikkoman-soijakaste vaikuttaa myös tuoreiden raaka-aineiden tuoksuun. Erityisesti kalaa ja äyriäisiä kannattaa marinoida soijakastikkeessa.
Valmistettu Euroopassa
Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike valmistetaan Euroopassa eurooppalaisten standardien mukaisesti.
Löydä lisää blogitekstejä