Mikä tekee Kikkoman-soijakastikkeesta ainutlaatuista?

Laatu, luotettavuus, maku ja tietenkin useaan kertaan palkittu annostelupullo – siinä monta hyvää syytä siihen, miksi ammattilais- ja harrastelijakokit ympäri maailman arvostavat Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta. Tästä voit lukea lisää siitä, miksi Kikkoman-soijakastike on niin arvostettua.

1.

Luonnolliset raaka-aineet

Kikkoman-soijakastike valmistetaan vain neljästä huolellisesti valitusta raaka-aineesta: vedestä, soijapavuista, vehnästä ja suolasta. Kaikki käyttämämme soijapavut ovat GMO-vapaita.

2.

Ei keinotekoisia lisäaineita

Luonnollinen ja maukas soijakastikkeemme ei sisällä keinotekoisia lisäaineita, kuten aromivahventeita, väri- tai säilöntäaineita. Käytämme ainoastaan luonnollisia ja korkealaatuisia ainesosia.

3.
Täysin luonnollisesti valmistettu

Kikkoman-soijakastike valmistetaan täysin luonnollisesti useita kuukautta kestävällä käymismenetelmällä. Näin maku ja aromi syntyvät luonnollisella tavalla – ilman minkäänlaisia kemikaaleja.

4.

Monipuolinen aromien kirjo

Käymisprosessin aikana muodostuu noin 300 erilaista aromikomponenttia. Ne muistuttavat mm. vaniljan, hedelmien, viskin ja kahvin aromeja. Yhdessä ne antavat Kikkoman-soijakastikkeelle sen ainutlaatuisen ja omaleimaisen aromin.

5.

Erityisen suuri proteiini- ja typpipitoisuus

Japanin markkina-alueella soijakastikkeet luokitellaan typpi- ja proteiinipitoisuuksien perusteella Japanin maatalousstandardin (JAS) mukaisesti. Tämä luokittelu osoittaa, kuinka paljon soijakastike sisältää umamia. 100 ml Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta sisältää 10 g proteiinia, minkä ansiosta se kuuluu selvästi ”erityisen suuri pitoisuus” -luokkaan.

Luokka

Typen määrä g/100 ml

Proteiinin määrä g/100 ml

Erityisen suuri pitoisuus

>1.50

>9.38

Korkea pitoisuus

>1.35

>8.44

Normaali pitoisuus

>1.20

>7.50

 

6.
Täyteläinen umamin maku

Viiden perusmaun eli makean, happaman, suolaisen, karvaan ja umamin yhdistelmä sekä niiden hieno keskinäinen tasapaino antavat Kikkoman-soijakastikkeelle sen herkullisen maun. Soijakastike sisältää erityisen paljon luonnollisia umami-ainesosia, joita kehittyy käymisprosessin aikana.

7.

Läpikuultava punaruskea väri

Kikkomanin luonnollisesti valmistetun soijakastikkeen ainutlaatuinen väri on niin kutsutun Maillard-reaktion ansiota. 2–3 kuukauden kuluttua käymisen alkamisesta glukoosi ja muut sokerit yhdistyvät aminohappojen kanssa muodostaen ruskean pigmentin eli melanoidin, joka antaa soijakastikkeelle sen kauniin värin.

8.

Väri, maku ja tuoksu

Kun Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta lämmitetään, ruoan aromit ja väri voimistuvat. Lisäksi Kikkoman-soijakaste vaikuttaa myös tuoreiden raaka-aineiden tuoksuun. Erityisesti kalaa ja äyriäisiä kannattaa marinoida soijakastikkeessa.

9.

Valmistettu Euroopassa

Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike valmistetaan Euroopassa eurooppalaisten standardien mukaisesti.

Löydä lisää blogitekstejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.