Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa
Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa

Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa

kokonaisaika50 min
20 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Itsetehdyt gnocchit maistuvat taivaallisilta kastikkeessa, jossa on kermaista, sulanutta burratajuustoa, herkkusieniä, prosciuttoa ja kirsikkatomaatteja.

Hyvä tietää: tämä resepti kuuluu aterioiden valmistus -sarjaan. Setin kaksi muuta reseptiä löydät täältä.

Ainekset

2 annosta
400 g
perunoita
80 g
vehnäjauhoja
1 
kananmuna
1 tl
suolaa
1 
sipuli
1 
valkosipulinkynsi
 ½ 
punainen paprika
100 g
herkkusieniä
200 g
kirsikkatomaatteja
100 g
prosciutto crudoa
1 rkl
oliiviöljyä
50 ml
kuohukermaa
125 g
burratajuustoa
1 rkl
silputtua basilikaa
 ¼ tl
hyppysellinen pippuria
Ravintosisältö (per annos):3153 kJ / 753 kcal
36,7 gRasva
29,8 gProteiini
74,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

400 g perunoita – 80 g vehnäjauhoja – 1  kananmuna – 1 tl suolaa

Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet, kuori ne ja muussaa ne perunasurvimella tai -puristimella. Lisää jauhot ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne pötköiksi. Leikkaa pötköistä n. 3 cm paloja.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä – ne nousevat pintaan n. 3 minuutin jälkeen.

Vaihe 2

1  sipuli – 1  valkosipulinkynsi –  ½  punainen paprika – 100 g herkkusieniä – 200 g kirsikkatomaatteja – 100 g prosciutto crudoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike50 ml kuohukermaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi paprika ja herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa prosciutto suikaleiksi. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli. Paista n. puoli minuuttia. Lisää paprika ja sienet ja paista 3 minuuttia. Lisää prosciutto ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen tomaatit, Kikkomanin soijakastike ja kerma. Sekoita ja keitä alhaisella lämmöllä n. 3 minuuttia.

Vaihe 3

125 g burratajuustoa – 1 rkl silputtua basilikaa –  ¼ tl pippuria

Lisää keitetyt gnocchi, burrata ja basilika kastikkeen sekaan. Ripottele päälle vastajauhettua pippuria.

Vinkki:

Jos haluat säästää aikaa, voit hyvin ostaa gnocchit myös kaupasta valmiina. 

Resepti-ID: 1308

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g perunoita – 80 g vehnäjauhoja – 1 kananmuna – 1 tl suolaa

Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet, kuori ne ja muussaa ne perunasurvimella tai -puristimella. Lisää jauhot ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne pötköiksi. Leikkaa pötköistä n. 3 cm paloja.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä – ne nousevat pintaan n. 3 minuutin jälkeen.

1 sipuli – 1 valkosipulinkynsi – ½ punainen paprika – 100 g herkkusieniä – 200 g kirsikkatomaatteja – 100 g prosciutto crudoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike50 ml kuohukermaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi paprika ja herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa prosciutto suikaleiksi. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli. Paista n. puoli minuuttia. Lisää paprika ja sienet ja paista 3 minuuttia. Lisää prosciutto ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen tomaatit, Kikkomanin soijakastike ja kerma. Sekoita ja keitä alhaisella lämmöllä n. 3 minuuttia.

125 g burratajuustoa – 1 rkl silputtua basilikaa – ¼ tl pippuria

Lisää keitetyt gnocchi, burrata ja basilika kastikkeen sekaan. Ripottele päälle vastajauhettua pippuria.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.