

Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa
Itsetehdyt gnocchit maistuvat taivaallisilta kastikkeessa, jossa on kermaista, sulanutta burratajuustoa, herkkusieniä, prosciuttoa ja kirsikkatomaatteja.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

400 g perunoita – 80 g vehnäjauhoja – 1 kananmuna – 1 tl suolaa
Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet, kuori ne ja muussaa ne perunasurvimella tai -puristimella. Lisää jauhot ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne pötköiksi. Leikkaa pötköistä n. 3 cm paloja.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä – ne nousevat pintaan n. 3 minuutin jälkeen.
Vaihe 2

1 sipuli – 1 valkosipulinkynsi – ½ punainen paprika – 100 g herkkusieniä – 200 g kirsikkatomaatteja – 100 g prosciutto crudoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 50 ml kuohukermaa
Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi paprika ja herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa prosciutto suikaleiksi. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli. Paista n. puoli minuuttia. Lisää paprika ja sienet ja paista 3 minuuttia. Lisää prosciutto ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen tomaatit, Kikkomanin soijakastike ja kerma. Sekoita ja keitä alhaisella lämmöllä n. 3 minuuttia.
Vaihe 3

125 g burratajuustoa – 1 rkl silputtua basilikaa – ¼ tl pippuria
Lisää keitetyt gnocchi, burrata ja basilika kastikkeen sekaan. Ripottele päälle vastajauhettua pippuria.
Vinkki:
Jos haluat säästää aikaa, voit hyvin ostaa gnocchit myös kaupasta valmiina.
Resepti-ID: 1308
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä