Näin meistä tuli Kikkoman
Kikkomanin historia ulottuu 1600-luvulle, jolloin Mogi-suvun esi-isät alkoivat valmistaa tummanruskeaa maustekastiketta soijasta, vehnästä, vedestä ja suolasta japanilaisessa Nodan kaupungissa.
Kaupungin ihanteellinen sijainti Edo-joen rannalla mahdollisti raaka-aineiden kätevän saannin ja nopeat toimitukset laajenevaan Edon kaupunkiin, jota nykyään kutsutaan Tokioksi. Hollantilaiset kauppiaat löysivät tämän "mustan kullan" ja toivat sen Eurooppaan. Kikkoman vakiinnutti nopeasti asemansa Euroopan markkinoilla ja sai merkittäviä palkintoja Wienin maailmannäyttelyssä vuonna 1873 ja Amsterdamin maailmannäyttelyssä vuonna 1883.
Hei maailma!
Kikkomanin liiketoiminta ulkomailla laajeni merkittävästi vasta toisen maailmansodan jälkeen. Sodan jälkeen Japanissa asui miehitysjoukkoja, toimittajia ja muita ulkomaalaisia. He tutustuivat japanilaiseen keittiöön ja soijakastikkeen käyttöön, jolloin Kikkoman näki suuria mahdollisuuksia ulkomaille laajentumisessa.
Vuonna 1957 Kikkoman avasi ensimmäisen ulkomailla sijaitsevan toimipaikkansa San Franciscossa, USA:ssa. Vastatakseen jatkuvasti kasvavaan kysyntään Kikkoman rakensi ensimmäisen ulkomaisen tuotantolaitoksensa Yhdysvaltoihin vuonna 1972. Menestyttyään USA:n markkinoilla Kikkoman laajensi tuotanto- ja myyntiverkostonsa maailmanlaajuiseksi.
Tervetuloa Eurooppaan
Vuonna 1973 Kikkoman suuntasi Eurooppaan ja avasi japanilaisen ravintolan Düsseldorfissa, Saksassa. Asiakkaat saivat seurata ruoan valmistusta ja haistaa ja maistaa soijakastiketta lihan sekä paikallisten ruokien ja raaka-aineiden kanssa. He myös oppivat kuinka soijakastiketta voi käyttää kotona. Yhdysvaltojen tapaan myyntiä edistettiin aktiivisesti järjestämällä myymälöissä maistatuksia ja jakamalla reseptejä, joissa käytettiin soijakastiketta. Tämän johdosta myynti alkoi kasvaa, ja etenkin Saksassa kysyntä oli voimakasta.
Lukuisten myymälämaistiaisten ansiosta Kikkomanin jakeluverkosto Saksassa ja koko Euroopassa kasvoi. Sittemmin japanilaista soijakastiketta sisältävien reseptien valikoima on jatkuvasti kasvanut ja mukautunut nykyisiin ruokatrendeihin ja ruokavalioihin, kuten gluteenittomaan tai vegaaniseen ruokavalioon.
Vastatakseen soijakastikkeen kasvavaan kysyntään Euroopassa Kikkoman avasi lokakuussa 1997 ensimmäisen eurooppalaisen tuotantolaitoksensa Alankomaiden Hoogezand-Sappemeeriin. Tämä tuotantolaitos valmistaa edelleen Kikkoman-kastikkeita koko Euroopan markkina-alueelle.
Löydä lisää blogitekstejä