

Lounaita kvinoasta ja kasviksista
Kasviksia ja kvinoaa sisältävät lounaat ovat terveellisiä ja nopeita valmistaa kiireisinä päivinä. Kikkoman vähäsuolainen soijakastike tuo niiden makuun umamista syvyyttä.
Ainekset
Kvinoa-ruusukaalisalaatti


Vaihe 1

300 g ruusukaalia ryöpättynä – 3 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl hunajaa – 0,5 tl chilihiutaleita
Halkaise ruusukaalit. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää ruusukaalit ja kuullota 3 minuuttia. Lisää Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja sekä chilihiutaleet ja paista vielä 3 minuuttia.
Vaihe 2

2 kananmunaa – 60 g lehtikaalia – 180 g keitettyä kvinoaa – 80 g fetajuustoa
Keitä kananmunat koviksi (7 minuuttia). Poista lehtikaalista lehtiruoti ja paloittele. Annostele kvinoa eväsrasioihin ja lisää sitten ruusukaalit, lehtikaali, halkaistut kananmunat sekä feta.
Vaihe 3

2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 tl hunajaa – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 rkl valkoisia seesaminsiemeniä – 20 saksanpähkinöitä
Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja sekä valkosipuli. Valuta kastike salaatin päälle ja koristele seesaminsiemenillä ja pähkinöillä.
Kasvis-fetatäytteiset bataatit


Vaihe 1

700 g bataattia – 1 rkl oliiviöljyä
Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Tee niihin haarukalla reikiä, sivele oliiviöljyllä ja paista kypsiksi (n. 30 minuuttia) 180-asteisessa uunissa (tasalämpö). Lusikoi hedelmäliha bataatin kuoresta ja jätä siihen n. 1,5 sentin reunus.
Vaihe 2

40 g punasipulia – 30 g lehtikaalia – 2 rkl oliiviöljyä – 40 g pakasteherneitä – 0,5 rkl tahinia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl vettä – 140 g keitettyä kvinoaa – 100 g fetajuustoa
Silppua sipuli ja poista lehtikaalista lehtiruoti. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää herneet, tahini, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, 1 rkl vettä sekä bataatin hedelmäliha vaiheesta 1. Kypsennä seosta 2 minuuttia ja lisää sitten kvinoa. Sekoita hyvin. Täytä bataatinpuoliskot seoksella, laita fetapaloja päälle ja paista 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Vaihe 3

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl hunajaa – 15 g pilkottuja saksanpähkinöitä – 0,5 rkl silputtua persiljaa
Sekoita hyvin kreikkalainen jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja, pilkotut pähkinät sekä persilja. Valuta kastiketta bataattien päälle ennen tarjoilua.
Vinkki:
Voit paistaa bataatit myös airfryerissa.
Bataatti-hernekeitto


Vaihe 1

300 g bataattia – 300 g ruusukaalia ryöpättynä – 50 g punasipulia – 2 rkl oliiviöljyä – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – 800 ml kasvislientä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 50 g pakasteherneitä
Kuori ja kuutioi bataatit. Halkaise ruusukaalit ja silppua sipuli. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, kasvisliemi sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike. Anna kiehua matalalla lämmöllä 8 minuuttia, lisää sitten herneet ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia.
Vaihe 2

100 g keitettyä kvinoaa – 0,5 rkl silputtua persiljaa
Lusikoi kvinoa eväsrasioihin, kaada päälle keittoa ja koristele silputulla persiljalla.
Tahini-soijakasvikset kvinoalla


Vaihe 1

90 g lehtikaalia – 300 g ruusukaalia ryöpättynä – 50 g punasipulia – 3 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl tahinia – 3 rkl vettä – 2 tl hunajaa – 0,5 tl chilihiutaleita – 0,5 rkl valkoisia seesaminsiemeniä
Poista lehtikaalin ruodit, halkaise ruusukaalit ja suikaloi sipuli. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä 3 minuuttia. Sekoita kulhossa Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, tahini, vesi, hunaja ja chili. Kaada kastike pannulle ja keitä seosta kokoon 8 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Ripottele seesaminsiemeniä seoksen päälle.
Vaihe 2

140 g pakasteherneitä – 150 g keitettyä kvinoaa – 0,5 rkl silputtua persiljaa
Keitä herneitä 4 minuuttia, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita kvinoa eväsrasiaan, lisää vaiheen 1 kasvikset sekä keitetyt herneet. Ripottele päälle silputtua persiljaa.
Paahdetut kasvikset ja fetakastike


Vaihe 1

350 g bataattia – 300 g ruusukaalia ryöpättynä – 70 g punasipulia – 3 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl hunajaa
Kuutioi bataatit, halkaise ruusukaalit ja leikkaa sipuli neljään osaan. Sekoita kasviksiin oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä hunaja ja paahda 190-asteisessa uunissa (tasalämpö) 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Vaihe 2

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 70 g fetajuustoa – 0,25 g chilihiutaleita – 1 rkl silputtua persiljaa
Muusaa fetajuusto jogurtin sekaan ja sekoita joukkoon sitten chilihiutaleet ja persilja.
Vaihe 3

2 kananmunaa – 1 rkl etikkaa – 30 g saksanpähkinöitä
Riko kananmuna pieneen kulhoon. Kiehauta vettä pienessä kattilassa, lisää etikka ja sekoita vettä kevyesti lusikalla niin, että syntyy pyörre. Liu’uta kananmuna varovasti pyörteen keskelle. Hauduta munaa matalalla lämmöllä 2½ minuuttia. Tee samoin toiselle munalle. Laita vaiheessa 1 valmistetut kasvikset eväsrasiaan, valuta kastiketta päälle, lisää kananmunat ja koristele saksanpähkinöillä (kokonaisilla tai pilkotuilla).
Vinkki:
Voit paahtaa kasvikset myös airfryerissa.
Löydä lisää reseptejä