Lounaita kvinoasta ja kasviksista

Kasviksia ja kvinoaa sisältävät lounaat ovat terveellisiä ja nopeita valmistaa kiireisinä päivinä. Kikkoman vähäsuolainen soijakastike tuo niiden makuun umamista syvyyttä.

Ainekset

1,35 kg
bataattia
1,2 kg
ruusukaalia ryöpättynä
210 g
punasipulia
240 ml
oliiviöljyä
3 rkl
hunajaa
120 g
kreikkalaista jogurttia
250 g
fetajuustoa
1 ¼ tl
chilihiutaleita
2 ½ rkl
silputtua persiljaa
4 
kananmunaa
1 rkl
etikkaa
65 g
saksanpähkinöitä
180 g
lehtikaalia
1 ½ rkl
tahinia
4 rkl
vettä
1 rkl
valkoisia seesaminsiemeniä
230 g
pakasteherneitä
570 g
keitettyä kvinoaa
3 
valkosipulinkynttä silputtuna
800 ml
kasvislientä

Kvinoa-ruusukaalisalaatti

Kvinoa-ruusukaalisalaatti
Kvinoa-ruusukaalisalaatti

Vaihe 1

300 g ruusukaalia ryöpättynä – 3 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl hunajaa – 0,5 tl chilihiutaleita

Halkaise ruusukaalit. Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää ruusukaalit ja kuullota 3 minuuttia. Lisää Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja sekä chilihiutaleet ja paista vielä 3 minuuttia.

Vaihe 2

2  kananmunaa – 60 g lehtikaalia – 180 g keitettyä kvinoaa – 80 g fetajuustoa

Keitä kananmunat koviksi (7 minuuttia). Poista lehtikaalista lehtiruoti ja paloittele. Annostele kvinoa eväsrasioihin ja lisää sitten ruusukaalit, lehtikaali, halkaistut kananmunat sekä feta.

Vaihe 3

2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl hunajaa – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 rkl valkoisia seesaminsiemeniä – 20  saksanpähkinöitä

Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja sekä valkosipuli. Valuta kastike salaatin päälle ja koristele seesaminsiemenillä ja pähkinöillä.

Ravintosisältö (per annos):2.682 kJ / 641 kcal
42 gRasva
27 gProteiini
45 gHiilihydraatit

Kasvis-fetatäytteiset bataatit

Kasvis-fetatäytteiset bataatit
Kasvis-fetatäytteiset bataatit

Vaihe 1

700 g bataattia – 1 rkl oliiviöljyä

Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Tee niihin haarukalla reikiä, sivele oliiviöljyllä ja paista kypsiksi (n. 30 minuuttia) 180-asteisessa uunissa (tasalämpö). Lusikoi hedelmäliha bataatin kuoresta ja jätä siihen n. 1,5 sentin reunus.

Vaihe 2

40 g punasipulia – 30 g lehtikaalia – 2 rkl oliiviöljyä – 40 g pakasteherneitä – 0,5 rkl tahinia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl vettä – 140 g keitettyä kvinoaa – 100 g fetajuustoa

Silppua sipuli ja poista lehtikaalista lehtiruoti. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää herneet, tahini, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, 1 rkl vettä sekä bataatin hedelmäliha vaiheesta 1. Kypsennä seosta 2 minuuttia ja lisää sitten kvinoa. Sekoita hyvin. Täytä bataatinpuoliskot seoksella, laita fetapaloja päälle ja paista 5 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Vaihe 3

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl hunajaa – 15 g pilkottuja saksanpähkinöitä – 0,5 rkl silputtua persiljaa

Sekoita hyvin kreikkalainen jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja, pilkotut pähkinät sekä persilja. Valuta kastiketta bataattien päälle ennen tarjoilua.

Vinkki:

Voit paistaa bataatit myös airfryerissa.

Ravintosisältö (per annos):3.384 kJ / 809 kcal
38 gRasva
22 gProteiini
98 gHiilihydraatit

Bataatti-hernekeitto

Bataatti-hernekeitto
Bataatti-hernekeitto

Vaihe 1

300 g bataattia – 300 g ruusukaalia ryöpättynä – 50 g punasipulia – 2 rkl oliiviöljyä – 2  valkosipulinkynttä silputtuna – 800 ml kasvislientä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike50 g pakasteherneitä

Kuori ja kuutioi bataatit. Halkaise ruusukaalit ja silppua sipuli. Kuullota kasviksia kuumassa oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, kasvisliemi sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike. Anna kiehua matalalla lämmöllä 8 minuuttia, lisää sitten herneet ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia.

Vaihe 2

100 g keitettyä kvinoaa – 0,5 rkl silputtua persiljaa

Lusikoi kvinoa eväsrasioihin, kaada päälle keittoa ja koristele silputulla persiljalla.

Ravintosisältö (per annos):1.628 kJ / 389 kcal
12 gRasva
14 gProteiini
62 gHiilihydraatit

Tahini-soijakasvikset kvinoalla

Tahini-soijakasvikset kvinoalla
Tahini-soijakasvikset kvinoalla

Vaihe 1

90 g lehtikaalia – 300 g ruusukaalia ryöpättynä – 50 g punasipulia – 3 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl tahinia – 3 rkl vettä – 2 tl hunajaa – 0,5 tl chilihiutaleita – 0,5 rkl valkoisia seesaminsiemeniä

Poista lehtikaalin ruodit, halkaise ruusukaalit ja suikaloi sipuli. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä 3 minuuttia. Sekoita kulhossa Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, tahini, vesi, hunaja ja chili. Kaada kastike pannulle ja keitä seosta kokoon 8 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Ripottele seesaminsiemeniä seoksen päälle.

Vaihe 2

140 g pakasteherneitä – 150 g keitettyä kvinoaa – 0,5 rkl silputtua persiljaa

Keitä herneitä 4 minuuttia, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita kvinoa eväsrasiaan, lisää vaiheen 1 kasvikset sekä keitetyt herneet. Ripottele päälle silputtua persiljaa.

Ravintosisältö (per annos):2.004 kJ / 479 kcal
21 gRasva
19 gProteiini
59 gHiilihydraatit

Paahdetut kasvikset ja fetakastike

Paahdetut kasvikset ja fetakastike
Paahdetut kasvikset ja fetakastike

Vaihe 1

350 g bataattia – 300 g ruusukaalia ryöpättynä – 70 g punasipulia – 3 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl hunajaa

Kuutioi bataatit, halkaise ruusukaalit ja leikkaa sipuli neljään osaan. Sekoita kasviksiin oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä hunaja ja paahda 190-asteisessa uunissa (tasalämpö) 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Vaihe 2

4 rkl kreikkalaista jogurttia – 70 g fetajuustoa – 0,25 g chilihiutaleita – 1 rkl silputtua persiljaa

Muusaa fetajuusto jogurtin sekaan ja sekoita joukkoon sitten chilihiutaleet ja persilja.

Vaihe 3

2  kananmunaa – 1 rkl etikkaa – 30 g saksanpähkinöitä

Riko kananmuna pieneen kulhoon. Kiehauta vettä pienessä kattilassa, lisää etikka ja sekoita vettä kevyesti lusikalla niin, että syntyy pyörre. Liu’uta kananmuna varovasti pyörteen keskelle. Hauduta munaa matalalla lämmöllä 2½ minuuttia. Tee samoin toiselle munalle. Laita vaiheessa 1 valmistetut kasvikset eväsrasiaan, valuta kastiketta päälle, lisää kananmunat ja koristele saksanpähkinöillä (kokonaisilla tai pilkotuilla).

Vinkki:

Voit paahtaa kasvikset myös airfryerissa.

Ravintosisältö (per annos):2.971 kJ / 710 kcal
41 gRasva
27 gProteiini
65 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen