

Kesäkurpitsa-halloumisalaatti
Tässä nopeatekoisessa ja raikkaassa salaatissa on kesäkurpitsaa, adukipapuja sekä halloumia. Sen juju on lämmin munakoiso-vinaigrette, joka saa herkullisen makunsa Kikkoman ponzu-sitrussoijakastikkeesta.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

1 keltainen kesäkurpitsa – 1 vihreä kesäkurpitsa – 150 g adukipapuja (tölkistä) – 1 rkl Kikkoman Soijakastike- Ja Seesamiöljy -Pohjainen Kastike Poke-Kulhoa Varten – 1 luomulimetti
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi nauhoiksi. Marinoi adukipapuja Kikkoman poke-kastikkeessa. Leikkaa limetti kahdeksaan lohkoon.
Vaihe 2

½ pieni munakoiso – 1 pieni salottisipuli – 1 pieni valkosipulinkynsi – 2 rkl oliiviöljyä – 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 2 rkl pellavansiemenöljyä – Vastajauhettua pippuria
Leikkaa munakoiso ja salottisipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipuli. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä ja paista munakoiso, salottisipuli ja valkosipuli kullanruskeiksi. Lisää etikka ja Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike. Sekoita joukkoon pellavasiemenöljy ja mausta pippurilla.
Vaihe 3

125 g halloumia – 1 pieni nippu persiljaa – Chilihiutaleita maun mukaan – Limetinlohkot vaiheesta 1
Leikkaa halloumi n. sentin paksuisiksi siivuiksi. Paista niitä teflonpannulla lopussa öljyssä n. 4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes palat ovat kullanruskeita. Huuhtele persilja, taputtele kuivaksi ja nypi lehdet irti. Laita kesäkurpitsa kulhoihin, koristele pavuilla ja valuta päälle kädenlämpöinen kastike. Asettele halloumi ja limetinlohkot salaatin päälle ja tarjoile heti, sillä halloumi maistuu parhaiten lämpimänä. Ripottele halutessasi pinnalle chilihiutaleita.
Vinkki
Adukipapujen sijaan myös muut palkokasvit kuten linssit, edamamepavut, kikherneet ja muut pavut toimivat hyvin tässä salaatissa.
Resepti-ID: 1585
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä