Pähkinäinen punakaalisalaatti
Pähkinäinen punakaalisalaatti

Pähkinäinen punakaalisalaatti

kokonaisaika 15 min
15 min esivalmistelut

Nyt on salaatissa väriä ja makua! Runsaasti kasviksia sisältävä salaatti koristellaan cashewpähkinöillä, seesaminsiemenillä sekä tuoreella korianterilla. Herkullisessa kastikkeessa on Kikkoman chilikastiketta kimchille sekä seesamiöljyä.

Ainekset

2 annosta

Salad:

150 g
punakaalia
1 hyppysellinen
suolaa
80 g
porkkanaa
80 g
punaista paprikaa
80 g
sokeriherneitä
1 
silputtu kevätsipuli varsineen
20 g
retiisin versoja
2 rkl
silputtua korianteria

Kastike:

1 rkl
vastapuristettua mandariinin mehua
1 rkl
maapähkinävoita
1 tl
vaahterasiirappia
 ½ rkl
vettä

Lisäksi:

20 g
cashewpähkinöitä
2 tl
mustia seesaminsiemeniä
Ravintosisältö (per annos):1.086 kJ / 258 kcal
16 gRasva
8 gProteiini
24 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g punakaalia – 1 hyppysellinen suolaa – 80 g porkkanaa – 80 g punaista paprikaa – 80 g sokeriherneitä – 1  silputtu kevätsipuli varsineen – 20 g retiisin versoja – 2 rkl silputtua korianteria

Silppua punakaali ja hiero siihen varovasti suolaa, jotta kaali pehmenee. Kuori porkkanaa ja leikkaa se julienne-tikuiksi. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja sokeriherneet viistosti paloiksi. Laita kasvikset kulhoon ja lisää silputtu kevätsipuli, retiisin versot sekä korianteri. Sekoita.

Vaihe 2

1 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille1 rkl tuorepuristettua mandariinimehua – 1 rkl maapähkinävoita – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl vaahterasiirappia – 1 tl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) ½ rkl vettä – 20 g cashewpähkinöitä – 2 tl mustia seesaminsiemeniä

Sekoita kastikeainekset toisessa kulhossa: Kikkoman chilikastike, mandariinin mehu, maapähkinävoi, Kikkoman seesamiöljy, vaahterasiirappi, Kikkoman maustekastike sushiriisille sekä vesi. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja pilko. Ripottele salaatin päälle cashewpähkinät sekä seesaminsiemenet ja tarjoile.

Vinkki

Voit korvata punaisen paprikan keltaisella tai vihreällä. Punakaalin sijaan voit käyttää valkokaalia.

Resepti-ID: 1583

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g punakaalia – 1 hyppysellinen suolaa – 80 g porkkanaa – 80 g punaista paprikaa – 80 g sokeriherneitä – 1 silputtu kevätsipuli varsineen – 20 g retiisin versoja – 2 rkl silputtua korianteria

Silppua punakaali ja hiero siihen varovasti suolaa, jotta kaali pehmenee. Kuori porkkanaa ja leikkaa se julienne-tikuiksi. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja sokeriherneet viistosti paloiksi. Laita kasvikset kulhoon ja lisää silputtu kevätsipuli, retiisin versot sekä korianteri. Sekoita.

1 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille1 rkl tuorepuristettua mandariinimehua – 1 rkl maapähkinävoita – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl vaahterasiirappia – 1 tl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) ½ rkl vettä – 20 g cashewpähkinöitä – 2 tl mustia seesaminsiemeniä

Sekoita kastikeainekset toisessa kulhossa: Kikkoman chilikastike, mandariinin mehu, maapähkinävoi, Kikkoman seesamiöljy, vaahterasiirappi, Kikkoman maustekastike sushiriisille sekä vesi. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja pilko. Ripottele salaatin päälle cashewpähkinät sekä seesaminsiemenet ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.