

Marjaisa parsakaali-fetasalaatti
Tämä terveellinen salaatti on varsinainen vitamiinipommi, jossa on mausteinen kastike, kermaista fetaa sekä aromaattisia marjoja. Mantelilastut ja pinjansiemenet tuovat salaattiin mukavasti rousketta.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

80 g lehtikaalia (tai jäävuorisalaattia, lollo biondaa, batavia- tai romaine-salaattia) – 250 g parsakaalia – 2 porkkanaa
Revi lehtikaali suikaleiksi ja raasta parsakaali sekä porkkana hienoksi raasteeksi.
Vaihe 2

½ pieni punainen chilipalko – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl punaviinietikkaa – 1 tl dijonsinappia – 1 tl agavesiirappia (tai hunajaa, vaahterasiirappia tai fariinisokeria) – Vastajauhettua pippuria
Silppua chili. Sekoita Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, Kikkoman seesamiöljy, etikka, sinappi ja agavesiirappi. Lisää chili kastikkeeseen ja mausta pippurilla. Sekoita kastike lehtikaalin, parsakaalin ja porkkanan joukkoon.
Vaihe 3

20 g mantelilastuja – 20 g pinjansiemeniä – 100 g fetaa (tai vuohenjuustoa)
Paahda mantelilastuja ja pinjansiemeniä pienellä teflonpannulla n. 3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Murustele feta.
Vaihe 4
125 g erilaisia marjoja esim. vadelmia, karhunvatukoita, mustikoita tai punaherukoita (sesongin mukaan) – Muutama mintunlehti
Asettele salaatti kulhoihin tai syville lautasille ja koristele mantelilastuilla, pinjansiemenillä, fetalla, marjoilla ja mintunlehdillä. Tarjoile heti.
Vinkki
Marjojen sijaan myös persikka- tai nektariinisiivut ja veriappelsiinin lohkot sopivat hyvin salaattiin. Ruokaisamman aterian saat, jos tarjoilet salaatin kanssa täysjyvä- tai siemenleipää ja rahka- tai tuorejuustolevitettä.
Resepti-ID: 1586
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä