Sateenkaarisalaatti misokastikkeella
Sateenkaarisalaatti misokastikkeella

Sateenkaarisalaatti misokastikkeella

kokonaisaika 15 min
15 min esivalmistelut

Värikkäässä salaatissa on rouskuvaa kaalia, omenaa sekä päärynää kirpeässä misokastikkeessa, jossa on Kikkoman gluteenitonta soijakastiketta. Ihanan raikas purkkisalaatti on helppo napata mukaan evääksi.

Ainekset

2 annosta
100 g
suippokaalia
160 g
punakaalia
120 g
tuoreita punajuuria
2 
porkkanaa
50 g
retiisiä
1 
pieni punakuorinen omena
1 
pieni punakuorinen päärynä
1 tl
misotahnaa
2 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
pellavansiemenöljyä
Vastajauhettua pippuria
2 tl
pellavansiemeniä (kokonaisina tai rouheena)
2 rkl
vettä
200 g
raejuustoa
Ravintosisältö (per annos):1.127 kJ / 270 kcal
9,2 gRasva
14,7 gProteiini
31 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

100 g suippokaalia – 160 g punakaalia – 120 g tuoreita punajuuria – 2  porkkanaa – 50 g retiisiä – 1  pieni punakuorinen omena – 1  pieni punakuorinen päärynä

Raasta kaalit, punajuuri ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Viipaloi retiisit ja leikkaa omena ja päärynä ensin lohkoiksi ja sitten siivuiksi.

Vaihe 2

1 tl misotahnaa – 2 rkl omenaviinietikkaa – 2 tl pellavansiemenöljyä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike1 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – Vastajauhettua pippuria – 2 tl pellavansiemeniä (kokonaisina tai rouheena) – 2 rkl vettä

Sekoita kastiketta varten misotahna, 2 rkl vettä, etikka, öljy, Kikkoman gluteeniton soijakastike sekä Kikkoman mirin-tyylinen kastike. Mausta pippurilla. Paahda pellavansiemenet pienellä teflonpannulla.

Vaihe 3

200 g raejuustoa

Asettele salaatti lasipurkkiin kerroksittain seuraavasti: kastiketta, punakaalia, omenaa, porkkanaa, retiisiä, suippokaalia, punajuurta, päärynää, raejuustoa ja pellavansiemeniä. Sulje kansi ja ravista hetki juuri ennen tarjoilua, jotta kastike leviää tasaisesti salaattiin. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla salaatin kulhoista.

Vinkki

Voit valmistaa salaatin edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Raejuusto kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 1584

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

100 g suippokaalia – 160 g punakaalia – 120 g tuoreita punajuuria – 2 porkkanaa – 50 g retiisiä – 1 pieni punakuorinen omena – 1 pieni punakuorinen päärynä

Raasta kaalit, punajuuri ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Viipaloi retiisit ja leikkaa omena ja päärynä ensin lohkoiksi ja sitten siivuiksi.

1 tl misotahnaa – 2 rkl omenaviinietikkaa – 2 tl pellavansiemenöljyä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike1 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – Vastajauhettua pippuria – 2 tl pellavansiemeniä (kokonaisina tai rouheena) – 2 rkl vettä

Sekoita kastiketta varten misotahna, 2 rkl vettä, etikka, öljy, Kikkoman gluteeniton soijakastike sekä Kikkoman mirin-tyylinen kastike. Mausta pippurilla. Paahda pellavansiemenet pienellä teflonpannulla.

200 g raejuustoa

Asettele salaatti lasipurkkiin kerroksittain seuraavasti: kastiketta, punakaalia, omenaa, porkkanaa, retiisiä, suippokaalia, punajuurta, päärynää, raejuustoa ja pellavansiemeniä. Sulje kansi ja ravista hetki juuri ennen tarjoilua, jotta kastike leviää tasaisesti salaattiin. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla salaatin kulhoista.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.