

Sateenkaarisalaatti misokastikkeella
Värikkäässä salaatissa on rouskuvaa kaalia, omenaa sekä päärynää kirpeässä misokastikkeessa, jossa on Kikkoman gluteenitonta soijakastiketta. Ihanan raikas purkkisalaatti on helppo napata mukaan evääksi.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

100 g suippokaalia – 160 g punakaalia – 120 g tuoreita punajuuria – 2 porkkanaa – 50 g retiisiä – 1 pieni punakuorinen omena – 1 pieni punakuorinen päärynä
Raasta kaalit, punajuuri ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Viipaloi retiisit ja leikkaa omena ja päärynä ensin lohkoiksi ja sitten siivuiksi.
Vaihe 2

1 tl misotahnaa – 2 rkl omenaviinietikkaa – 2 tl pellavansiemenöljyä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike – 1 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – Vastajauhettua pippuria – 2 tl pellavansiemeniä (kokonaisina tai rouheena) – 2 rkl vettä
Sekoita kastiketta varten misotahna, 2 rkl vettä, etikka, öljy, Kikkoman gluteeniton soijakastike sekä Kikkoman mirin-tyylinen kastike. Mausta pippurilla. Paahda pellavansiemenet pienellä teflonpannulla.
Vaihe 3

200 g raejuustoa
Asettele salaatti lasipurkkiin kerroksittain seuraavasti: kastiketta, punakaalia, omenaa, porkkanaa, retiisiä, suippokaalia, punajuurta, päärynää, raejuustoa ja pellavansiemeniä. Sulje kansi ja ravista hetki juuri ennen tarjoilua, jotta kastike leviää tasaisesti salaattiin. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla salaatin kulhoista.
Vinkki
Voit valmistaa salaatin edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Raejuusto kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.
Resepti-ID: 1584
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä