

Lämmin juuressalaatti saksanpähkinöillä
Terveellinen juuressalaatti sopii hyvin syksyyn ja talveen. Lämpimien kasvisten, karamellisoitujen saksanpähkinöiden ja kirpeän homejuuston yhdistelmä hivelee makunystyröitä!
Valmistus
Vaihe 1

8 porkkanaa – 4 juuripersiljaa – 4 kevätsipulia – 0,5 valkosipuli – 2 rkl oliiviöljyä – 4 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi – 2 rkl tuoretta timjamia – 1 rosmariinin oksa
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Halkaise porkkanat, juuripersiljat ja kevätsipulit pituussuunnassa ja kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy ja Teriyaki-marinadi. Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle silputut yrtit ja kypsennä 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Vaihe 2

70 g saksanpähkinöitä – 2 rkl hunajaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 hyppysellinen pippuria
Paahda sillä aikaa saksanpähkinät kuivalla pannulla. Sekoita hunaja, soijakastike ja pippuri ja kaada seos pähkinöiden päälle. Sekoita välillä kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet.
Vaihe 3

1 kerä roomansalaattia – 70 g sinihomejuustoa
Asettele salaatinlehdet kulhoon ja laita paahdetut kasvikset ja saksanpähkinät niiden päälle. Ripottele päälle murusteltua sinihomejuustoa ja tarjoile.
Voit käyttää salaatissa myös monivärisiä porkkanoita, punajuurta tai mustajuurta ja paahtaa ne muiden vihannesten tapaan.
Resepti-ID: 1151
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä