Lämmin juuressalaatti saksanpähkinöillä

kokonaisaika 35 min
15 min esivalmistelut
20 min valmistus

Terveellinen juuressalaatti sopii hyvin syksyyn ja talveen. Lämpimien kasvisten, karamellisoitujen saksanpähkinöiden ja kirpeän homejuuston yhdistelmä hivelee makunystyröitä!

Ainekset

2 annosta
8 
porkkanaa
4 
juuripersiljaa
4 
kevätsipulia
 ½ 
valkosipuli
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta timjamia
1 
rosmariinin oksa
70 g
saksanpähkinöitä
2 rkl
hunajaa
2 hyppysellinen
pippuria
1 
kerä roomansalaattia
70 g
sinihomejuustoa
Ravintosisältö (per annos): 3558 kJ  /  850 kcal
46 g Rasva
27 g Proteiini
63 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

8  porkkanaa – 4  juuripersiljaa – 4  kevätsipulia –  ½  valkosipuli – 2 rkl oliiviöljyä – 4 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi2 rkl tuoretta timjamia – 1  rosmariinin oksa

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Halkaise porkkanat, juuripersiljat ja kevätsipulit pituussuunnassa ja kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy ja Teriyaki-marinadi. Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle silputut yrtit ja kypsennä 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Vaihe 2

70 g saksanpähkinöitä – 2 rkl hunajaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 hyppysellinen pippuria

Paahda sillä aikaa saksanpähkinät kuivalla pannulla. Sekoita hunaja, soijakastike ja pippuri ja kaada seos pähkinöiden päälle. Sekoita välillä kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet.

Vaihe 3

1  kerä roomansalaattia – 70 g sinihomejuustoa

Asettele salaatinlehdet kulhoon ja laita paahdetut kasvikset ja saksanpähkinät niiden päälle. Ripottele päälle murusteltua sinihomejuustoa ja tarjoile.

Voit käyttää salaatissa myös monivärisiä porkkanoita, punajuurta tai mustajuurta ja paahtaa ne muiden vihannesten tapaan.

Resepti-ID: 1151

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

8  porkkanaa – 4  juuripersiljaa – 4  kevätsipulia –  ½  valkosipuli – 2 rkl oliiviöljyä – 4 rkl Kikkoman Teriyaki - marinadi2 rkl tuoretta timjamia – 1  rosmariinin oksa

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Halkaise porkkanat, juuripersiljat ja kevätsipulit pituussuunnassa ja kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy ja Teriyaki-marinadi. Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle silputut yrtit ja kypsennä 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

70 g saksanpähkinöitä – 2 rkl hunajaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 hyppysellinen pippuria

Paahda sillä aikaa saksanpähkinät kuivalla pannulla. Sekoita hunaja, soijakastike ja pippuri ja kaada seos pähkinöiden päälle. Sekoita välillä kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet.

1  kerä roomansalaattia – 70 g sinihomejuustoa

Asettele salaatinlehdet kulhoon ja laita paahdetut kasvikset ja saksanpähkinät niiden päälle. Ripottele päälle murusteltua sinihomejuustoa ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.