

Punajuuri-lehtikaalisalaatti fetalla
Värikkäässä salaatissa on paahdettua punajuurta, rusinoita ja granaattiomenan siemeniä. Kastikkeeseen makua tuovat mm. timjami ja soijakastike, ja rouskuvan herkun viimeistelevät saksanpähkinät ja feta.
Valmistus
Vaihe 1

80 g lehtikaalia – 1 nippu nippu lehtipersiljaa – 2 punajuurta – 1 granaattiomena – 3 rkl jumborusinoita – 30 saksanpähkinöitä – 50 g fetajuustoa
Huuhtele lehtikaali ja silppua se sekä lehtipersilja rouheasti. Paahda punajuuret: kääri ne folioon ja paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori punajuuret, anna jäähtyä ja leikkaa isoiksi kuutioiksi. Sekoita lehtikaali, persilja, rusinat, punajuuret, granaattiomenan siemenet, saksanpähkinät ja murustettu feta.
Vaihe 2

1 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl agavesiirappia – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl kuivattua timjamia – 1 tl jauhettua kuminaa
Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Jos haluat säästää aikaa, voit käyttää esikeitettyjä/esipaahdettuja punajuuria. Rusinoiden sijaan voit käyttää kuivattuja karpaloita ja saksanpähkinöiden sijaan pekaanipähkinöitä.
Resepti-ID: 1622
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä

















