

Lämmin Mirin-kana- ja kurpitsasalaatti
Helppo salaatti, jossa rapeaan lehtisalaattiin yhdistetään uunissa kypsennettyä kurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja pikkukurkkuja. Tarjotaan paistettujen, marinoitujen kanasuikaleiden ja Kikkoman Mirin -kastikkeesta ja paahdetusta seesamiöljystä tehdyn kastikkeen kanssa.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen) ja käytä ylä-/alalämpöä. Pese kurpitsa ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita kuutiot ja 2 rkl oliiviöljyä, rosmariini, 1 rkl soijakastiketta, jauhettu pippuri ja 2 rkl Mirin-kastiketta. Levitä kurpitsaseos uunivuokaan tai pienelle uunipellille. Kypsennä esilämmitetyssä uunissa 10–12 minuuttia.
Vaihe 2
Valmista marinadi sekoittamalla loput oliiviöljystä, 2 rkl soijakastiketta, timjami, jauhettu pippuri ja 3 rkl Mirin-kastiketta. Lisää kana marinadiin ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
Vaihe 3
Pese tomaatit ja kurkut. Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkut ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Pese salaatti ja ravista kuivaksi.
Vaihe 4
Valmista kastike sekoittamalla sinappi, seesamiöljy, sitruunamehu, loppu soijakastike ja jauhettu pippuri. Mausta Mirin-kastikkeella.
Vaihe 5
Paista kanaa pinnoitetussa paistinpannussa 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa.
Vaihe 6
Asettele lautasille salaatti, kurpitsa, tomaatit, kurkut ja lämmin kana. Pirskota päälle kastiketta ja tarjoa.
Vinkki
Käytä kurpitsan sijaan paahdettua paprikaa.
Kasvisversion saat vaihtamalla kanan esimerkiksi kasvisproteiinisuikaleisiin tai tofuun.
Koristele paahdetuilla kurpitsan- tai auringonkukansiemenillä.
Resepti-ID: 1033
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä