Mausteinen tonnikala-onigiri
Mausteinen tonnikala-onigiri

Mausteinen tonnikala-onigiri

4,7 3 arviot
kokonaisaika 1 t
35 min esivalmistelut
25 min valmistus

Tässä onigirissä japanilainen perinne yhdistyy korealaisiin vaikutteisiin. Mausteista kimchi-tonnikalatäytettä sisältävät riisikolmiot ovat herkullinen välipalavaihtoehto. Kokeile tätä tai keksi oma täytteesi – kaikki käy!

Ainekset

2 annosta
200 g
sushiriisiä
75 ml
riisiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
vettä
200 g
tuoretta tonnikalaa
1 rkl
mirin-viiniä
15 g
ruohosipulia
1 rkl
majoneesia
2 
norilevyä
1 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
50 ml
öljyä paistamiseen
Ravintosisältö (per annos):2.681 kJ / 641 kcal
39 gRasva
24 gProteiini
47 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

200 g sushiriisiä – 75 ml riisiviinietikkaa – 1 rkl sokeria – 1 tl suolaa – 1 rkl vettä

Huuhtele sushiriisi kylmässä vedessä ainakin viisi kertaa. Keitä riisi vedessä (1 osa riisiä ja 1,5 osaa vettä). Sekoita riisiviinietikka, sokeri, suola ja vesi hyvin kulhossa. Lisää seos lämpimän riisin joukkoon ja sekoita.

Vaihe 2

200 g tuoretta tonnikalaa – 3 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl mirin-viiniä

Leikkaa tonnikala kuutioiksi. Lisää kalan joukkoon Kikkomanin kimchi-chilikastike, mirin sekä Kikkomanin seesamiöljy ja sekoita hyvin. Paista tonnikala nopeasti kuumalla pannulla. Jätä jäähtymään.

Vaihe 3

15 g ruohosipulia – 1 rkl majoneesia –  ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää majoneesi, silputtu ruohosipuli ja Kikkomanin soijakastike tonnikalan joukkoon ja sekoita.

Vaihe 4

Muotoile kourallisesta riisiä kolmio ja aseta se tuorekelmun päälle. Laita tonnikalatäyte kolmion keskelle. Lisää riisiä päälle, kääri onigiri kelmuun ja paina kevyesti, jotta se säilyttää kolmion muodon.

Vaihe 5

2  norilevyä – 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä – 50 ml öljyä paistamiseen

Poista kelmu ja kääri kolmio norilevyn palaan. Koristele seesaminsiemenillä.

Vinkki:

Voit paistaa onigiriä kuumalla pannulla ennen noriin käärimistä.

Resepti-ID: 1439

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

200 g sushiriisiä – 75 ml riisiviinietikkaa – 1 rkl sokeria – 1 tl suolaa – 1 rkl vettä

Huuhtele sushiriisi kylmässä vedessä ainakin viisi kertaa. Keitä riisi vedessä (1 osa riisiä ja 1,5 osaa vettä). Sekoita riisiviinietikka, sokeri, suola ja vesi hyvin kulhossa. Lisää seos lämpimän riisin joukkoon ja sekoita.

200 g tuoretta tonnikalaa – 3 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl mirin-viiniä

Leikkaa tonnikala kuutioiksi. Lisää kalan joukkoon Kikkomanin kimchi-chilikastike, mirin sekä Kikkomanin seesamiöljy ja sekoita hyvin. Paista tonnikala nopeasti kuumalla pannulla. Jätä jäähtymään.

15 g ruohosipulia – 1 rkl majoneesia – ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää majoneesi, silputtu ruohosipuli ja Kikkomanin soijakastike tonnikalan joukkoon ja sekoita.

Muotoile kourallisesta riisiä kolmio ja aseta se tuorekelmun päälle. Laita tonnikalatäyte kolmion keskelle. Lisää riisiä päälle, kääri onigiri kelmuun ja paina kevyesti, jotta se säilyttää kolmion muodon.

2 norilevyä – 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä – 50 ml öljyä paistamiseen

Poista kelmu ja kääri kolmio norilevyn palaan. Koristele seesaminsiemenillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.