

Mausteinen tonnikala-onigiri
Tässä onigirissä japanilainen perinne yhdistyy korealaisiin vaikutteisiin. Mausteista kimchi-tonnikalatäytettä sisältävät riisikolmiot ovat herkullinen välipalavaihtoehto. Kokeile tätä tai keksi oma täytteesi – kaikki käy!
Valmistus
Vaihe 1

200 g sushiriisiä – 75 ml riisiviinietikkaa – 1 rkl sokeria – 1 tl suolaa – 1 rkl vettä
Huuhtele sushiriisi kylmässä vedessä ainakin viisi kertaa. Keitä riisi vedessä (1 osa riisiä ja 1,5 osaa vettä). Sekoita riisiviinietikka, sokeri, suola ja vesi hyvin kulhossa. Lisää seos lämpimän riisin joukkoon ja sekoita.
Vaihe 2

200 g tuoretta tonnikalaa – 3 rkl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl mirin-viiniä
Leikkaa tonnikala kuutioiksi. Lisää kalan joukkoon Kikkomanin kimchi-chilikastike, mirin sekä Kikkomanin seesamiöljy ja sekoita hyvin. Paista tonnikala nopeasti kuumalla pannulla. Jätä jäähtymään.
Vaihe 3

15 g ruohosipulia – 1 rkl majoneesia – ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Lisää majoneesi, silputtu ruohosipuli ja Kikkomanin soijakastike tonnikalan joukkoon ja sekoita.
Vaihe 4

Muotoile kourallisesta riisiä kolmio ja aseta se tuorekelmun päälle. Laita tonnikalatäyte kolmion keskelle. Lisää riisiä päälle, kääri onigiri kelmuun ja paina kevyesti, jotta se säilyttää kolmion muodon.
Vaihe 5

2 norilevyä – 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä – 50 ml öljyä paistamiseen
Poista kelmu ja kääri kolmio norilevyn palaan. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki:
Voit paistaa onigiriä kuumalla pannulla ennen noriin käärimistä.
Resepti-ID: 1439
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä