Tonnikala-onigiri kimchillä tai wasabilla
Tonnikala-onigiri kimchillä tai wasabilla

Tonnikala-onigiri kimchillä tai wasabilla

4,6 17 arviot
kokonaisaika 20 min
10 min esivalmistelut
10 min valmistus

Tällä ohjeella teet kolme eri versiota tonnikalamajoneesilla täytetystä onigiristä, joka on yksi Japanin suosituimpia onigirejä. Kimchin ja wasabin tulisuus sopii loistavasti yhteen riisin kanssa, ja Kikkomanin soijakastike viimeistelee maut.

Ainekset

2 annosta
60 g
tonnikalaa öljyssä
2 rkl
majoneesia
20 g
kimchiä kiinankaalista
1 tl
wasabia (tahna)
360 g
keitettyä riisiä
1 
nori-merileväarkki
Ravintosisältö (per annos):1.327 kJ / 317 kcal
17,7 gRasva
9,8 gProteiini
29,2 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

60 g tonnikalaa öljyssä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl majoneesia – 20 g kimchiä kiinankaalista – 1 tl wasabia (tahna)

Valuta tonnikala ja sekoita se Kikkomanin soijakastikkeen sekä majoneesin kanssa. Laita yhteen kulhoon 10 g tonnikalaseosta ja silputtu kimchi. Laita toiseen kulhoon 20 g tonnikalaseosta ja wasabi. Laita loput 30 g tonnikalaseosta kolmanteen kulhoon.

Vaihe 2

360 g keitettyä riisiä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita riisi ja Kikkomanin soijakastike.

Vaihe 3

Jaa riisi kuuteen osaan, kukin n. 60 g. Muotoile riisi litteäksi kiekoksi, aseta tuorekelmun päälle ja laita n. 2 tl yhtä tonnikalatäytettä kiekon keskelle. Muotoile varovasti käsin rullaksi. Tee jokaisesta täytteestä kaksi rullaa ja poista tuorekelmu.

Vaihe 4

1  nori-merileväarkki

Puolita nori-arkki pituussuuntaan ja leikkaa kuuteen osaan. Kääri kukin onigiri nori-palaan, koristele halutessasi ylimääräisellä norilla ja tarjoile.

Vinkki:

Voit värjätä riisin halutessasi kurkumalla tai sahramilla, jolloin lopputulos on erityisen näyttävä.

Resepti-ID: 1490

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

60 g tonnikalaa öljyssä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl majoneesia – 20 g kimchiä kiinankaalista – 1 tl wasabia (tahna)

Valuta tonnikala ja sekoita se Kikkomanin soijakastikkeen sekä majoneesin kanssa. Laita yhteen kulhoon 10 g tonnikalaseosta ja silputtu kimchi. Laita toiseen kulhoon 20 g tonnikalaseosta ja wasabi. Laita loput 30 g tonnikalaseosta kolmanteen kulhoon.

360 g keitettyä riisiä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita riisi ja Kikkomanin soijakastike.

Jaa riisi kuuteen osaan, kukin n. 60 g. Muotoile riisi litteäksi kiekoksi, aseta tuorekelmun päälle ja laita n. 2 tl yhtä tonnikalatäytettä kiekon keskelle. Muotoile varovasti käsin rullaksi. Tee jokaisesta täytteestä kaksi rullaa ja poista tuorekelmu.

1 nori-merileväarkki

Puolita nori-arkki pituussuuntaan ja leikkaa kuuteen osaan. Kääri kukin onigiri nori-palaan, koristele halutessasi ylimääräisellä norilla ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.