

Tonnikala-onigiri kimchillä tai wasabilla
Tällä ohjeella teet kolme eri versiota tonnikalamajoneesilla täytetystä onigiristä, joka on yksi Japanin suosituimpia onigirejä. Kimchin ja wasabin tulisuus sopii loistavasti yhteen riisin kanssa, ja Kikkomanin soijakastike viimeistelee maut.
Valmistus
Vaihe 1

60 g tonnikalaa öljyssä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl majoneesia – 20 g kimchiä kiinankaalista – 1 tl wasabia (tahna)
Valuta tonnikala ja sekoita se Kikkomanin soijakastikkeen sekä majoneesin kanssa. Laita yhteen kulhoon 10 g tonnikalaseosta ja silputtu kimchi. Laita toiseen kulhoon 20 g tonnikalaseosta ja wasabi. Laita loput 30 g tonnikalaseosta kolmanteen kulhoon.
Vaihe 2

360 g keitettyä riisiä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Sekoita riisi ja Kikkomanin soijakastike.
Vaihe 3

Jaa riisi kuuteen osaan, kukin n. 60 g. Muotoile riisi litteäksi kiekoksi, aseta tuorekelmun päälle ja laita n. 2 tl yhtä tonnikalatäytettä kiekon keskelle. Muotoile varovasti käsin rullaksi. Tee jokaisesta täytteestä kaksi rullaa ja poista tuorekelmu.
Vaihe 4

1 nori-merileväarkki
Puolita nori-arkki pituussuuntaan ja leikkaa kuuteen osaan. Kääri kukin onigiri nori-palaan, koristele halutessasi ylimääräisellä norilla ja tarjoile.
Vinkki:
Voit värjätä riisin halutessasi kurkumalla tai sahramilla, jolloin lopputulos on erityisen näyttävä.
Resepti-ID: 1490
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä