

Tofu-kasviswokki
Seesamiöljyllä ja soijakastikkeella maustettu herkullinen vegaaninen tofuwokki
Ainekset
Päälle:
Valmistus
Vaihe 1
Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää vihreitä papuja kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Poista pannulta, valuta ja aseta sivuun.
Vaihe 2
Ryöppää myös sokeriherneet, valuta ja aseta sivuun.
Vaihe 3
Kaada vesi wokkipannusta, kuivaa pannu ja lisää hieman öljyä. Lisää chili wokkipannuun, kuullota ja poista pannulta.
Vaihe 4
Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa. Lisää tofu, paista kaikki puolet kullanruskeaksi ja poista pannulta.
Vaihe 5
Lisää loput öljystä pannuun ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.
Vaihe 6
Lisää pinaattikiinankaalin varret (valkoinen osa) ja pavunidut ja kuullota. Lisää ryöpätyt pavut ja sokeriherneet ja kuullota hetki. Lisää tofu ja pinaattikiinankaalin lehdet.
Vaihe 7
Mausta kaikki ainekset riisille tarkoitetulla Kikkoman-maustekastikkeella, Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.
Vaihe 8
Lisää tofuwokin päälle porkkana- ja purjosuikaleet, pinaattikiinankaalin lehdet, kevätsipuli, paistettu chili, persilja ja korianteri ja tarjoa halutessasi keitetyn basmatiriisin kanssa.
Vinkki
Vaihtoehto Kikkomanin sushiriisille tarkoitetulle maustekastikkeelle: Muu sushietikka tai riisiviinietikka, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.
Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.
Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.
Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.
Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.
Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.
Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.
Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.
Resepti-ID: 926
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä