Tofu-kasviswokki

kokonaisaika 35 min
20 min esivalmistelut
15 min valmistus

Seesamiöljyllä ja soijakastikkeella maustettu herkullinen vegaaninen tofuwokki

Ainekset

2 annosta
250 g
kiinteää tofua kuutioituna
50 g
vihreitä papuja paloiteltuna
50 g
sokeriherneen palkoja viistosti halkaistuna
1 
pieni punainen chili hienonnettuna
1 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
15 g
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 
pieni pinaattikiinankaalin varsi (valkoinen osa) suikaloituna
50 g
pavunituja
5 rkl
öljyä paistamiseen

Päälle:

1 
pieni porkkana erittäin ohueksi suikaloituna
20 g
purjoa ohueksi suikaloituna
5 ½ 
pientä pinaattikiinankaalin lehteä
1 
kevätsipuli ohuesti viipaloituna
2 ½ 
silopersiljan vartta ilman lehtiä
3 
korianterin vartta ilman lehtiä
Ravintosisältö (per annos): 2177 kJ  /  521 kcal
39,2 g Rasva
23,8 g Proteiini
12,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää vihreitä papuja kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Poista pannulta, valuta ja aseta sivuun.

Vaihe 2

Ryöppää myös sokeriherneet, valuta ja aseta sivuun.

Vaihe 3

Kaada vesi wokkipannusta, kuivaa pannu ja lisää hieman öljyä. Lisää chili wokkipannuun, kuullota ja poista pannulta.

Vaihe 4

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa. Lisää tofu, paista kaikki puolet kullanruskeaksi ja poista pannulta.

Vaihe 5

Lisää loput öljystä pannuun ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.

Vaihe 6

Lisää pinaattikiinankaalin varret (valkoinen osa) ja pavunidut ja kuullota. Lisää ryöpätyt pavut ja sokeriherneet ja kuullota hetki. Lisää tofu ja pinaattikiinankaalin lehdet.

Vaihe 7

Mausta kaikki ainekset riisille tarkoitetulla Kikkoman-maustekastikkeella, Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.

Vaihe 8

Lisää tofuwokin päälle porkkana- ja purjosuikaleet, pinaattikiinankaalin lehdet, kevätsipuli, paistettu chili, persilja ja korianteri ja tarjoa halutessasi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Vinkki

Vaihtoehto Kikkomanin sushiriisille tarkoitetulle maustekastikkeelle: Muu sushietikka tai riisiviinietikka, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.

Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastikegluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Resepti-ID: 926

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kiehauta vesi wokkipannussa ja ryöppää vihreitä papuja kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia. Poista pannulta, valuta ja aseta sivuun.

Ryöppää myös sokeriherneet, valuta ja aseta sivuun.

Kaada vesi wokkipannusta, kuivaa pannu ja lisää hieman öljyä. Lisää chili wokkipannuun, kuullota ja poista pannulta.

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa. Lisää tofu, paista kaikki puolet kullanruskeaksi ja poista pannulta.

Lisää loput öljystä pannuun ja kuullota valkosipulia ja inkivääriä.

Lisää pinaattikiinankaalin varret (valkoinen osa) ja pavunidut ja kuullota. Lisää ryöpätyt pavut ja sokeriherneet ja kuullota hetki. Lisää tofu ja pinaattikiinankaalin lehdet.

Mausta kaikki ainekset riisille tarkoitetulla Kikkoman-maustekastikkeella, Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.

Lisää tofuwokin päälle porkkana- ja purjosuikaleet, pinaattikiinankaalin lehdet, kevätsipuli, paistettu chili, persilja ja korianteri ja tarjoa halutessasi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.