Vegetaarinen gunkan maki - sushi avokadolla ja omenalla

kokonaisaika 15 min
15 min esivalmistelut

Ohjeet ja ainekset avokado-omenamajoneesilla ja riisillä täytettyjen gunkan maki -kasvissushien valmistukseen.

Ainekset

4 annosta
2 rkl
omenakuutioita*
2 rkl
avokadokuutioita
1 rkl
majoneesia
1 
nori-arkki
80 g
keitettyä sushiriisiä**

Tarjoiluun:

Omena- ja avokadosuikaleita
*Voit käyttää omenan sijaan myös persimonia, greippiä, appelsiinia tai jotain muuta hedelmää.
Ravintosisältö (per annos): 443 kJ  /  107 kcal
7,2 g Rasva
1,8 g Proteiini
7,9 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita omena- ja avokadokuutiot majoneesin kanssa kulhossa.

Vaihe 2

Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.

Vaihe 3

Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).

Vaihe 4

Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.

Vaihe 5

Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.

Vaihe 6

Lisää yksi annos omena-avokadoseosta kunkin pallon päälle.

Vaihe 7

Koristele gunkanit ohuilla omenasuikaleilla ja avokadolla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.

Vinkki:

Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

**Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

450 g (540 ml) japanilaista riisiä
450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:

70 ml riisietikkaa
30 g sokeria
15 g suolaa

Resepti-ID: 944

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita omena- ja avokadokuutiot majoneesin kanssa kulhossa.

Leikkaa nori-arkki: leikkaa toiselta sivulta 3 cm:n suikale viivoja pitkin ja aseta sivuun.

Leikkaa 4 nori-suikaletta viivoja pitkin ja aseta sivuun odottamaan (n. 3 cm x 15 cm, 4 arkkia).

Muotoile 4 x 20 g sushiriisiä soikeiksi palloiksi vedellä kostutetuin sormin.

Kääri kunkin pallon ympärille nori-suikale. ”Liimaa” se muutamalla tahmealla riisinjyvällä ja purista kiinni.

Lisää yksi annos omena-avokadoseosta kunkin pallon päälle.

Koristele gunkanit ohuilla omenasuikaleilla ja avokadolla. Tarjoa Kikkoman-soijakastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.