Vegaanisia herkkuja, mahtavia makuja

01. Januar 2024

Moni tekee uudenvuodenlupauksia ja viettää tammikuussa terveellisempää elämää. Ympäri maailman miljoonat ihmiset osallistuvat vegaanihaasteeseen nimeltä “Veganuary”, jossa syödään vegaaniruokaa kuukauden ajan, makuelämyksistä kuitenkaan tinkimättä.

Oma terveys, eläinten hyvinvointi, kestävä elämäntapa ja ilmastonsuojelu – kasviperäiseen ruokavalioon siirtymiselle vaikkapa vain väliaikaisesti on monia hyviä syitä. Varsinkin fleksaajille tammikuu tarjoaa oivan tilaisuuden löytää uutta inspiraatiota kokkailuun.

Miten Veganuary sai alkunsa?

Veganuary tulee sanoista “vegan” (vegaani) ja “January” (tammikuu). Se sai alkunsa Isossa-Britanniassa vuonna 2014, ja Saksassa sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Vain kolmessa vuodessa tästä pienen joukon parissa levinneestä kuukauden mittaisesta haasteesta on kasvanut vaikutusvaltainen ilmiö.

Veganuary on edistänyt uutuustuotteiden syntyä ja toiminut inspiraation lähteenä ravitsemusalalle, elintarviketeollisuudelle, ruoan jakelupalveluille ja vähittäiskaupalle. Vegaanituotteiden valikoima on viime vuosina laajentunut yli 1 000 tuotteeseen, joihin sisältyy – totta kai – myös Kikkomanin soijakastike. Se on ollut alusta asti täysin vegaaninen.

Vegaaninen alusta alkaen

Vehnää, vettä, suolaa ja soijapapuja – mitään muuta ei klassinen soijakastikkeemme sisällä. Käytämme yhä sen valmistukseen satoja vuosia vanhaa reseptiä, johon tarvitaan vain nämä neljä luonnollista ainesosaa. Mitään eläinperäisiä ainesosia ei käytetä, ei edes gluteenittomassa tai vähäsuolaisessa versiossa. Sama pätee tietenkin myös luomuversioon. Jos haluat jotain vähän erikoisempaa, ovat Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike tai suosituissa kulhoruoissa käytetty Kikkoman Poke-kastike hyviä vaihtoehtoja. Tuomme ruokaasi sataprosenttisesti kasviperäistä makua! Tuotteistamme ainoastaan Teriyaki BBQ-kastike Hunajalla ei ole vegaaninen.

Täydellistä kasvipohjaiseen kokkailuun

Koska soijakastikkeemme neljä ainesosaa ovat täysin kasviperäisiä, sopii se täydellisesti vegaaniruokiin. Soijakastike on helppokäyttöinen ja kätevä mauste, jota voit käyttää marinointiin, maustamiseen ja makujen korostamiseen sekä ruoanlaiton aikana että pöydässä. Plussaa on myös sen umaminen maku. Tämä viides perusmaku antaa kaikkiin annoksiin täyteläisen intensiivisen aromin. Et jää siis mistään paitsi, vaikka et käyttäisikään eläinperäisiä tuotteita hyvän maun aikaansaamiseksi.

Ennakkoluulot romukoppaan!

Muutamien niksien avulla voit valmistaa vegaaniruokaa, joka on kaukana tylsästä tai mauttomasta. Ja kuten aina, luovuus tuottaa parhaat tulokset! Esimerkiksi herkullinen vegaaninen bolognesekastike syntyy hetkessä muutamasta tomaatista, pilkotuista auringonkukansiemenistä ja reilusta lorauksesta Kikkomanin soijakastiketta. Tai voit soseuttaa kourallisen cashewpähkinöitä, hiukan vettä ja soijakastiketta, ja saat monikäyttöisen maustekastikkeen. Todella maukasta ja herkullista!

Vähitellen vegaaniksi

Ruokavaliota ei tarvitse pistää kerralla uusiksi. Mutta jos haluat vähentää eläinperäisen ruoan kulutusta, tarjoaa Veganuary siihen hyvän tilaisuuden. Kikkomanin some-kanavilta löydät inspiroivia reseptejä sekä mielenkiintoista taustatietoa ja saat runsaasti motivaatiota ruokailutottumusten muokkaamiseen. Jos et halua kokonaan luopua eläinperäisistä tuotteista, sekin käy. Veikkaamme, että pari vegaanista suosikkiruokaasi jää kuitenkin pysyvästi reseptikokoelmaasi.

Tiesitkö tätä?

Keskiajalla lihaa syötiin 100 kg henkeä kohti vuodessa. Nykyään vastaava luku on 52 kg, kiitos kasviperäisten proteiinien laajan valikoiman ja hyvän maun.

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.