Vohveleita hummuksen ja teriyaki-sipulin kera
Vohveleita hummuksen ja teriyaki-sipulin kera

Vohveleita hummuksen ja teriyaki-sipulin kera

kokonaisaika170 min
20 minesivalmistelut
150 minvalmistus

Nämä gluteenittomat ja vegaaniset vohvelit maistuvat täyteläisen makunsa ansiosta kaikille. Ne tarjoillaan kermaisen hummuksen ja karamellisoidun, teriyakissa marinoidun sipulin kanssa.

Ainekset

2 annosta

Vohvelit:

320 g
vegaanista, maustamatonta jugurttia
125 ml
kasvimaitoa
4 rkl
öljyä
130 g
riisijauhoa
80 g
perunajauhoa
1 tl
psylliumin kuorijauhetta
1 tl
ruokasoodaa

Hummus:

100 g
kikherneitä
1 tl
ruokasoodaa
2 rkl
tahinia
 ½ 
sitruuna
1 
pieni valkosipulinkynsi
 ½ tl
jauhettua kuminaa
4 rkl
oliiviöljyä

Teriyaki-sipuli:

1 
sipuli
1 rkl
oliiviöljyä
1 hyppysellinen
pippuria
1 rkl
tuoretta timjamia

Lisäksi:

1 
avokado
timjamia koristeluun
Ravintosisältö (per annos):2818 kJ / 673 kcal
43,3 gRasva
7,4 gProteiini
59,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Sekoita huoneenlämpöiseen vegaaniseen jugurttiin kasvimaito ja öljy. Lisää riisijauho, perunajauho, psylliumin kuorijauhe, ruokasooda ja Kikkomanin soijakastike. Sekoita hyvin.

Vaihe 2

Paista taikinasta vohveleita.

Vaihe 3

Liota kikherneitä yön yli vedessä, johon on sekoitettu  ½ tl ruokasoodaa. Valuta, huuhtele ja peitä kikherneet kattilassa uudelleen vedellä ja lisää  ½ tl ruokasoodaa. Keitä kikherneitä n. 2 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita valutetut, lämpimät kikherneet tahinin, sitruunamehun, valkosipulin, Kikkomanin soijakastikkeen ja kuminan kanssa. Soseuta seos tehosekoittimessa, kunnes se on samettisen sileää. Lisää oliiviöljy vähitellen.

Vaihe 4

Viipaloi sipuli ja paista pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää Kikkomanin soijakastike. Kun sipuli on pehmennyt, lisää Kikkomanin Teriyaki-marinadi ja silputtu timjami. Paista vielä hetki.

Vaihe 5

Levitä hummusta vohvelien päälle. Lisää viipaloitu avokado ja teriyaki-sipuli. Koristele timjamilla ja tarjoile.

Tip

Teriyaki-sipuli on loistava lisuke myös täytettyihin leipiin tai kasvispurilaisiin.

Resepti-ID: 1212

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Sekoita huoneenlämpöiseen vegaaniseen jugurttiin kasvimaito ja öljy. Lisää riisijauho, perunajauho, psylliumin kuorijauhe, ruokasooda ja Kikkomanin soijakastike. Sekoita hyvin.

Paista taikinasta vohveleita.

Liota kikherneitä yön yli vedessä, johon on sekoitettu  ½ tl ruokasoodaa. Valuta, huuhtele ja peitä kikherneet kattilassa uudelleen vedellä ja lisää  ½ tl ruokasoodaa. Keitä kikherneitä n. 2 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoita valutetut, lämpimät kikherneet tahinin, sitruunamehun, valkosipulin, Kikkomanin soijakastikkeen ja kuminan kanssa. Soseuta seos tehosekoittimessa, kunnes se on samettisen sileää. Lisää oliiviöljy vähitellen.

Viipaloi sipuli ja paista pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää Kikkomanin soijakastike. Kun sipuli on pehmennyt, lisää Kikkomanin Teriyaki-marinadi ja silputtu timjami. Paista vielä hetki.

Levitä hummusta vohvelien päälle. Lisää viipaloitu avokado ja teriyaki-sipuli. Koristele timjamilla ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.