Herkkusienipihvit porkkanakastikkeella

kokonaisaika 50 min
15 min esivalmistelut
35 min valmistus

Herkkusienistä ja hirssistä valmistetut pihvit ovat helppotekoista vegaaniruokaa, joka on täynnä makua. Mausteista lämpöä annokseen tuo aromaattinen porkkanakastike.

Ainekset

2 annosta

Kastike:

3 
porkkanaa
1 
sipuli
1 tl
kurkumaa
 ½ tl
jauhettua korianteria
2 
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
400 ml
vettä

Herkkusienipihvit:

100 g
hirssiä
1 
sipuli
120 g
herkkusieniä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
silputtua persiljaa
2 rkl
silputtua ruohosipulia
1 hyppysellinen
pippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi:

1 
jalapeno
persiljaa koristeluun
100 g
kuskusia
Ravintosisältö (per annos): 2210 kJ  /  528 kcal
16,5 g Rasva
16,5 g Proteiini
77 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Viipaloi porkkanat ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita niihin mausteet ja murskattu valkosipuli. Paista seosta pannulla oliiviöljyssä. Lisää vesi ja anna kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja soseuta sileäksi kastikkeeksi.

Vaihe 2

Huuhtele hirssi ensin kylmällä ja sitten kiehuvalla vedellä. Lisää sitten hirssin sekaan tuplasti sen määrä vettä ja kiehauta. Alenna lämpötilaa ja keitä 12 minuuttia.

Vaihe 3

Silppua sipuli ja raasta herkkusienet raastimella. Sekoita sitruunamehu niiden joukkoon ja paista seosta oliiviöljyssä pannulla, kunnes herkkusienet pehmenevät ja neste on haihtunut.

Vaihe 4

Lisää herkkusienet ja sipuli kypsennetyn hirssin sekaan. Lisää yrtit, pippuri ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Sekoita hyvin ja muotoile massasta pieniä pihvejä. Paista pihvit rypsiöljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile porkkanakastikkeen, pilkotun jalapenon, persiljan ja kuskusin kanssa.

Tip:

Kuskusin sijaan voit tarjoilla pihvit hirssin, pita- tai naanleivän kera.

Resepti-ID: 1208

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Viipaloi porkkanat ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita niihin mausteet ja murskattu valkosipuli. Paista seosta pannulla oliiviöljyssä. Lisää vesi ja anna kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävällä soijakastikkeella ja soseuta sileäksi kastikkeeksi.

Huuhtele hirssi ensin kylmällä ja sitten kiehuvalla vedellä. Lisää sitten hirssin sekaan tuplasti sen määrä vettä ja kiehauta. Alenna lämpötilaa ja keitä 12 minuuttia.

Silppua sipuli ja raasta herkkusienet raastimella. Sekoita sitruunamehu niiden joukkoon ja paista seosta oliiviöljyssä pannulla, kunnes herkkusienet pehmenevät ja neste on haihtunut.

Lisää herkkusienet ja sipuli kypsennetyn hirssin sekaan. Lisää yrtit, pippuri ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Sekoita hyvin ja muotoile massasta pieniä pihvejä. Paista pihvit rypsiöljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile porkkanakastikkeen, pilkotun jalapenon, persiljan ja kuskusin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.