Paahdetut ruusukaalit appelsiinikastikkeessa

kokonaisaika 40 min
20 min esivalmistelut
20 min valmistus

Paahdetut ruusukaalit saavat seurakseen kermaista perunamuusia ja kirpeänmakeaa appelsiinikastiketta. Annos sopii hyvin lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi.

Ainekset

2 annosta

Perunamuusi:

500 g
perunoita
100 ml
vegaanista ranskankermaa
50 ml
kasvimaitoa
50 g
vegaanista voita

Ruusukaalit:

500 g
ruusukaaleja
1 rkl
oliiviöljyä

Appelsiinikastike:

1 
appelsiini
1 tl
sokeria
1 
valkosipulinkynsi
 ½ tl
raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl
riisiviinietikkaa
1 rkl
perunajauhoa
3 rkl
vettä

Lisäksi:

1 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Ravintosisältö (per annos): 1453 kJ  /  347 kcal
13,2 g Rasva
11,3 g Proteiini
53,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Pese ja kuori perunat. Lohko kukin peruna neljään osaan ja keitä vedessä, jossa on Kikkomanin soijakastiketta. Valuta keitetyt perunalohkot ja purista ne perunapuristimen läpi kulhoon. Lisää vegaaninen ranskankerma, kasvimaito ja vegaaninen voi. Lämmitä samalla sekoittaen, kunnes voi sulaa.

Vaihe 2

Pese ja kuivaa ruusukaalit, poista kannat ja halkaise ruusukaalit. Ripottele päälle oliiviöljyä, sekoita ja asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vaihe 3

Pese appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu. Yhdistä appelsiinin mehu, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, sokeri, murskattu valkosipuli, raastettu inkivääri, seesamiöljy ja riisiviinietikka. Sekoita ainekset ja soseuta kastike sileäksi. Lisää raastettu appelsiinin kuori ja kaada kastike kattilaan. Kiehauta ja nosta kattila pois levyltä.

Vaihe 4

Sekoita perunajauhot veteen ja lisää kuumaan kastikkeeseen. Laita kattila takaisin levylle ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3 minuuttia sekoittaen usein, kunnes se sakenee.

Vaihe 5

Laita paahdetut ruusukaalit kulhoon. Kaada appelsiinikastike niiden päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle seesaminsiemenet.

Vaihe 6

Asettele kypsät ruusukaalit perunamuusin päälle. Koristele seesaminsiemenillä.

Vinkki:

Voit käyttää ruusukaaleja myös lisukkeena riisin kanssa tai leivän päällä. Ne maistuvat myös herkullisilta sellaisenaankin.

Resepti-ID: 1210

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese ja kuori perunat. Lohko kukin peruna neljään osaan ja keitä vedessä, jossa on Kikkomanin soijakastiketta. Valuta keitetyt perunalohkot ja purista ne perunapuristimen läpi kulhoon. Lisää vegaaninen ranskankerma, kasvimaito ja vegaaninen voi. Lämmitä samalla sekoittaen, kunnes voi sulaa.

Pese ja kuivaa ruusukaalit, poista kannat ja halkaise ruusukaalit. Ripottele päälle oliiviöljyä, sekoita ja asettele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Pese appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu. Yhdistä appelsiinin mehu, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, sokeri, murskattu valkosipuli, raastettu inkivääri, seesamiöljy ja riisiviinietikka. Sekoita ainekset ja soseuta kastike sileäksi. Lisää raastettu appelsiinin kuori ja kaada kastike kattilaan. Kiehauta ja nosta kattila pois levyltä.

Sekoita perunajauhot veteen ja lisää kuumaan kastikkeeseen. Laita kattila takaisin levylle ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3 minuuttia sekoittaen usein, kunnes se sakenee.

Laita paahdetut ruusukaalit kulhoon. Kaada appelsiinikastike niiden päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle seesaminsiemenet.

Asettele kypsät ruusukaalit perunamuusin päälle. Koristele seesaminsiemenillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.