Aasialaisia klassikkoja: wokit ja keitot

Viisi ateriaa, samat perusainekset – kanaa, kasviksia, Kikkoman soijakastiketta ja mausteita. Kasvikset voidaan esivalmistella samalla kertaa, joten aterioiden valmistus on helppoa ja nopeaa.

Ainekset

2 rkl
hunajaa
3 ½ tl
raastettua inkivääriä
2 
valkosipulinkynttä
950 g
broilerin rintafileetä
200 g
riisiä
90 ml
kasviöljyä
4 
porkkanaa
2 
parsakaalia
4 
punaista paprikaa
3 
sipulia
 ½ tl
kurkumaa
6 
kananmunaa
1 rkl
silputtua kevätsipulia
 ½ 
punainen chilipalko
600 ml
kanalientä tai vettä
2 ½ rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
silputtua korianteria
1 rkl
voita
1 rkl
sitruunamehua

Värikäs kana-kasvispaistos

[Translate to Finnisch:]
[Translate to Finnisch:]

Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl hunajaa – 1 rkl kasviöljyä – 1,5 tl raastettua inkivääriä – 1 rkl sitruunamehua – 400 g broilerin rintafileetä

Sekoita Kikkoman soijakastike, hunaja, raastettu inkivääri, kasviöljy ja sitruunamehu pienessä kulhossa. Hiero marinadia broilerin pintaan ja laita se uunivuokaan.

Vaihe 2

1  porkkana – 0,5  parsakaali – 1  punainen paprika – 1  sipuli – 1 rkl kasviöljyä

Viipaloi porkkana ja sipuli, jaa parsakaali nuppuihin ja leikkaa paprika kahdeksaan palaan (poista ensin siemenet). Sekoita kasvikset kasviöljyssä, lisää vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Vinkki:

Marinoitu ja kypsennetty kana maistuu hyvältä myös kylmänä esim. wrapeissa tai salaateissa.

Ravintosisältö (per annos):2.135 kJ / 510 kcal
18 gRasva
38 gProteiini
40 gHiilihydraatit

Aasialainen kasvisomeletti

Aasialainen kasvisomeletti
Aasialainen kasvisomeletti

Vaihe 1

1  sipuli – 1  porkkana – 1  punainen paprika – 0,5  parsakaali – 1 rkl kasviöljyä – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Silppua sipuli, raasta porkkana karkeasti, kuutioi paprika ja erottele parsakaali nupuiksi. Wokkaa kasviksia öljyssä kovalla lämmöllä minuutin ajan. Lisää Kikkoman soijakastike ja jatka paistamista 2 minuuttia. Jätä hetkeksi jäähtymään.

Vaihe 2

4  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl voita

Riko kaksi munaa kahteen kulhoon. Lisää kumpaankin ½ rkl Kikkoman soijakastiketta sekä ½ rkl silputtua korianteria ja sekoita haarukalla. Sulata voi pannulla ja paista omeletit. Siirrä ne lautasille, täytä kasvisseoksella ja kääri rullalle kuin tortilla.

Vinkki:

Saat kuohkeamman ja täyttävämmän omeletin, kun lisäät munien sekaan tilkan maitoa ja vähän vehnäjauhoja ennen paistamista.

Ravintosisältö (per annos):1.926 kJ / 460 kcal
30 gRasva
24 gProteiini
22 gHiilihydraatit

Aasialaistyylinen kana-porkkanakeitto

Aasialaistyylinen kana-porkkanakeitto
Aasialaistyylinen kana-porkkanakeitto

Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 0,5  sipuli silputtuna – 0,5  punainen chilipalko silputtuna – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 tl raastettua inkivääriä – 150 g broilerin rintafileetä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuullota sipulia, chiliä, valkosipulia ja inkivääriä kasviöljyssä. Lisää suikaloitu broileri sekä Kikkoman soijakastike. Paista 2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.

Vaihe 2

1  porkkana – 1  punainen paprika – 600 ml kanalientä tai vettä

Lisää paloiteltu porkkana ja paprika. Kuullota minuutin ajan ja kaada sitten sekaan kuuma liemi tai vesi. Anna kiehua matalalla lämmöllä 15 minuuttia.

Vaihe 3

1  kananmuna – 2,5 rkl vehnäjauhoja – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita pienessä  kulhossa kananmuna, jauhot sekä Kikkoman soijakastike. Kaada seos hitaasti keiton sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kiehauta ja tarjoile.

Vinkki:

Jos haluat tuhdimman keiton, voit käyttää muna-jauhoseoksen sijaan riisinuudeleita tai udon-nuudeleita. Juuri ennen tarjoilua lisätty tilkka Kikkoman seesamiöljyä korostaa liemen makua.

Ravintosisältö (per annos):1.800 kJ / 430 kcal
14 gRasva
28 gProteiini
42 gHiilihydraatit

Paistettu riisi kanan ja kasvisten kera

Paistettu riisi kanan ja kasvisten kera
Paistettu riisi kanan ja kasvisten kera

Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 rkl hunajaa – 0,5 tl raastettua inkivääriä – 0,5  valkosipulinkynsi silputtuna – 200 g broilerin rintafileetä – 1 rkl kasviöljyä – 0,5  porkkana – 0,5  punainen paprika – 0,5  parsakaali – 0,5  sipuli

Sekoita hyvin kulhossa Kikkoman soijakastike, hunaja, valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa broileri kuutioiksi ja sekoita marinadiin. Paista broileria kasviöljyssä 3 minuuttia ja siirrä se sitten kulhoon. Silppua sipuli, leikkaa porkkana tulitikuiksi ja paprika suikaleiksi ja jaa parsakaali nuppuihin. Kuullota kasviksia samalla pannulla.

Vaihe 2

100 g riisiä – 0,5 tl kurkumaa – 1  kananmuna – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl silputtua kevätsipulia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää riisi, broileri ja kurkuma pannulle ja wokkaa, kunnes riisi on läpikotaisin lämmennyt. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita, kunnes se hyytyy. Mausta Kikkoman soijakastikkeella ja koristele silputulla kevätsipulilla.

Vinkki:

Paistettuun riisiin kannattaa käyttää edellisenä päivänä keitettyä riisiä – se on kuivempaa ja paistuu helpommin.

Ravintosisältö (per annos):2.198 kJ / 525 kcal
15 gRasva
29 gProteiini
58 gHiilihydraatit

Hunajainen kanawokki

Hunajainen kanawokki
Hunajainen kanawokki

Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 rkl hunajaa – 0,5 tl raastettua inkivääriä – 0,5  valkosipulinkynsi silputtuna – 200 g broilerin rintafileetä

Laita kulhoon Kikkoman soijakastike, hunaja, silputtu valkosipuli sekä raastettu inkivääri. Sekoita hyvin. Leikkaa broilerin rintafilee kuutioiksi ja sekoita ne marinadiin.

Vaihe 2

100 g riisiä – 1 rkl kasviöljyä – 0,5  porkkana – 0,5  parsakaali – 0,5  punainen paprika

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa porkkana tulitikuiksi sekä paprika suikaleiksi ja jaa parsakaali nupuiksi. Kuullota kasviksia öljyssä 5 minuuttia.

Vaihe 3

Lisää marinoitu broileri kasvisten joukkoon ja paista 3 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoile riisin kera.

Vinkki:

Aikaa säästääksesi voit marinoida broilerin jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Jos pidät mausteisesta ruoasta, voit lisätä marinadiin hiukan chiliä tai gochujang-tahnaa.

Ravintosisältö (per annos):2.345 kJ / 560 kcal
12 gRasva
37 gProteiini
70 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen