

Aasialaisia klassikkoja: wokit ja keitot
Viisi ateriaa, samat perusainekset – kanaa, kasviksia, Kikkoman soijakastiketta ja mausteita. Kasvikset voidaan esivalmistella samalla kertaa, joten aterioiden valmistus on helppoa ja nopeaa.
Ainekset
Värikäs kana-kasvispaistos
![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/a/9/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Mobile_Header_7daa4a0a7d.webp)
![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/2/8/csm_1564_Set4_recipe5_Soy-glazed_baked_chicken_with_vegetables_Desktop_Header_d6a30d3888.webp)
Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl hunajaa – 1 rkl kasviöljyä – 1,5 tl raastettua inkivääriä – 1 rkl sitruunamehua – 400 g broilerin rintafileetä
Sekoita Kikkoman soijakastike, hunaja, raastettu inkivääri, kasviöljy ja sitruunamehu pienessä kulhossa. Hiero marinadia broilerin pintaan ja laita se uunivuokaan.
Vaihe 2

1 porkkana – 0,5 parsakaali – 1 punainen paprika – 1 sipuli – 1 rkl kasviöljyä
Viipaloi porkkana ja sipuli, jaa parsakaali nuppuihin ja leikkaa paprika kahdeksaan palaan (poista ensin siemenet). Sekoita kasvikset kasviöljyssä, lisää vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vinkki:
Marinoitu ja kypsennetty kana maistuu hyvältä myös kylmänä esim. wrapeissa tai salaateissa.
Aasialainen kasvisomeletti


Vaihe 1

1 sipuli – 1 porkkana – 1 punainen paprika – 0,5 parsakaali – 1 rkl kasviöljyä – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Silppua sipuli, raasta porkkana karkeasti, kuutioi paprika ja erottele parsakaali nupuiksi. Wokkaa kasviksia öljyssä kovalla lämmöllä minuutin ajan. Lisää Kikkoman soijakastike ja jatka paistamista 2 minuuttia. Jätä hetkeksi jäähtymään.
Vaihe 2

4 kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl voita
Riko kaksi munaa kahteen kulhoon. Lisää kumpaankin ½ rkl Kikkoman soijakastiketta sekä ½ rkl silputtua korianteria ja sekoita haarukalla. Sulata voi pannulla ja paista omeletit. Siirrä ne lautasille, täytä kasvisseoksella ja kääri rullalle kuin tortilla.
Vinkki:
Saat kuohkeamman ja täyttävämmän omeletin, kun lisäät munien sekaan tilkan maitoa ja vähän vehnäjauhoja ennen paistamista.
Aasialaistyylinen kana-porkkanakeitto


Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 0,5 sipuli silputtuna – 0,5 punainen chilipalko silputtuna – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 tl raastettua inkivääriä – 150 g broilerin rintafileetä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kuullota sipulia, chiliä, valkosipulia ja inkivääriä kasviöljyssä. Lisää suikaloitu broileri sekä Kikkoman soijakastike. Paista 2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Vaihe 2

1 porkkana – 1 punainen paprika – 600 ml kanalientä tai vettä
Lisää paloiteltu porkkana ja paprika. Kuullota minuutin ajan ja kaada sitten sekaan kuuma liemi tai vesi. Anna kiehua matalalla lämmöllä 15 minuuttia.
Vaihe 3

1 kananmuna – 2,5 rkl vehnäjauhoja – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Sekoita pienessä kulhossa kananmuna, jauhot sekä Kikkoman soijakastike. Kaada seos hitaasti keiton sekaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kiehauta ja tarjoile.
Vinkki:
Jos haluat tuhdimman keiton, voit käyttää muna-jauhoseoksen sijaan riisinuudeleita tai udon-nuudeleita. Juuri ennen tarjoilua lisätty tilkka Kikkoman seesamiöljyä korostaa liemen makua.
Paistettu riisi kanan ja kasvisten kera


Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 rkl hunajaa – 0,5 tl raastettua inkivääriä – 0,5 valkosipulinkynsi silputtuna – 200 g broilerin rintafileetä – 1 rkl kasviöljyä – 0,5 porkkana – 0,5 punainen paprika – 0,5 parsakaali – 0,5 sipuli
Sekoita hyvin kulhossa Kikkoman soijakastike, hunaja, valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa broileri kuutioiksi ja sekoita marinadiin. Paista broileria kasviöljyssä 3 minuuttia ja siirrä se sitten kulhoon. Silppua sipuli, leikkaa porkkana tulitikuiksi ja paprika suikaleiksi ja jaa parsakaali nuppuihin. Kuullota kasviksia samalla pannulla.
Vaihe 2

100 g riisiä – 0,5 tl kurkumaa – 1 kananmuna – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl silputtua kevätsipulia
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää riisi, broileri ja kurkuma pannulle ja wokkaa, kunnes riisi on läpikotaisin lämmennyt. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita, kunnes se hyytyy. Mausta Kikkoman soijakastikkeella ja koristele silputulla kevätsipulilla.
Vinkki:
Paistettuun riisiin kannattaa käyttää edellisenä päivänä keitettyä riisiä – se on kuivempaa ja paistuu helpommin.
Hunajainen kanawokki


Vaihe 1

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 rkl hunajaa – 0,5 tl raastettua inkivääriä – 0,5 valkosipulinkynsi silputtuna – 200 g broilerin rintafileetä
Laita kulhoon Kikkoman soijakastike, hunaja, silputtu valkosipuli sekä raastettu inkivääri. Sekoita hyvin. Leikkaa broilerin rintafilee kuutioiksi ja sekoita ne marinadiin.
Vaihe 2

100 g riisiä – 1 rkl kasviöljyä – 0,5 porkkana – 0,5 parsakaali – 0,5 punainen paprika
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa porkkana tulitikuiksi sekä paprika suikaleiksi ja jaa parsakaali nupuiksi. Kuullota kasviksia öljyssä 5 minuuttia.
Vaihe 3

Lisää marinoitu broileri kasvisten joukkoon ja paista 3 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoile riisin kera.
Vinkki:
Aikaa säästääksesi voit marinoida broilerin jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Jos pidät mausteisesta ruoasta, voit lisätä marinadiin hiukan chiliä tai gochujang-tahnaa.
Löydä lisää reseptejä