Lounaita lohesta ja perunoista

Kolmen kalaisan lounaan päätähtenä loistaa mehevä lohi. Vaikka annokset ovat helppotekoisia, ei mausta ole tingitty tuumaakaan.

Ainekset

550 g
lohifileetä
1 nippu
vihreää parsaa
360 g
keitettyjä perunoita
4 viipale
hapanleipää
4 
kananmunaa
1 
sitruuna
1 
limetti
2 tl
pippuria
6 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
seesaminsiemeniä
80 g
rucolaa
1 tl
siiderietikkaa
1 tl
hunajaa
3 rkl
persiljaa

Lohi-frittata

Lohi-frittata
Lohi-frittata

Vaihe 1

4  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl pippuria – 60 g keitettyjä perunoita – 0,25 nippu vihreää parsaa – 150 g paistettua lohta

Vatkaa munat, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike sekä pippuri haarukalla sekaisin. Lisää joukkoon viipaloidut perunat, paloiteltu parsa sekä kuutioitu lohi ja sekoita.

Vaihe 2

1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl persiljaa – 20 g rucolaa

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää munaseos ja paista kannella peitettynä kunnes kananmunat hyytyvät. Koristele persiljalla ja asettele frittata rucolapedille.

Ravintosisältö (per annos):1623 kJ / 378 kcal
25,3 gRasva
31 gProteiini
7,1 gHiilihydraatit

Lounasleivät lohitäytteellä

Lounasleivät lohitäytteellä
Lounasleivät lohitäytteellä

Vaihe 1

150 g paistettua lohta – 0,5  limetin mehu – 0,5  sitruunan mehu – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl silputtua persiljaa

Poista lohesta nahka, murusta se haarukalla ja sekoita joukkoon limetin ja sitruunan mehu, Kikkomanin vähäsuolainen soijakastike sekä persilja.

Vaihe 2

4 viipale hapanleipää – 20 g rucolaa

Levitä lohitahna kahdelle leipäviipaleelle ja asettele rucola niiden päälle. Laita toiset leipäviipaleet leipien päälle.

Vaihe 3

0,25 nippu vihreää vparsaa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl seesaminsiemeniä

Paista parsa oliiviöljyssä. Ripottele seesaminsiemenet päälle ja tarjoile leipien kera.

Ravintosisältö (per annos):2096 kJ / 501 kcal
32,5 gRasva
20,7 gProteiini
31 gHiilihydraatit

Sitruslohi parsan kera

Sitruslohi parsan kera
Sitruslohi parsan kera

Vaihe 1

250 g lohifileetä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 tl pippuria – 1 rkl persiljaa – 0,5  sitruuna – 0,5  limetti – 0,5 nippu vihreää parsaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Hiero lohifileeseen 1 rkl oliiviöljyä, pippuria ja persiljaa. Viipaloi sitruuna ja limetti ja asettele siivut kalan päälle. Hiero parsoihin 1 rkl oliiviöljyä ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävää soijakastiketta. Kypsennä parsaa ja kalaa 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vaihe 2

300 g keitettyjä perunoita – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl seesaminsiemeniä

Lohko perunat neljään osaan. Paista perunoita oliiviöljyssä ja ripottele päälle seesaminsiemenet.

Vaihe 3

40 g rucola – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl siiderietikkaa – 1 tl hunajaa

Sekoita kastikeainekset hyvin ja kaada rucolan päälle. Tarjoile salaatti kalan, parsan ja perunoiden kera.

Ravintosisältö (per annos):2476 kJ / 592 kcal
38,5 gRasva
32 gProteiini
29,7 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen