

Italialais-meksikolaista fuusioruokaa
Jauheliha, herkkusienet, sipulit ja tomaatit muodostavat perustan viidelle erilaiselle ruoalle. Kokkaa kerralla isompi määrä kastiketta ja tarjoile sitä pastan, hirssin tai tortillojen kanssa. Kikkoman soijakastike maustaa kastikkeen erityisen maukkaaksi.
Ainekset
Jauheliha-sieniquesadilla


Vaihe 1

200 g tomaattimurskaa – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 0,5 punainen chilipalko – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 3 rkl sokeria – 3 rkl riisiviinietikkaa
Soseuta tomaattimurska, valkosipuli, chili ja Kikkoman soijakastike. Kaada seos pieneen kattilaan ja lisää sokeri sekä etikka. Keitä matalalla lämmöllä kokoon useasti sekoittaen.
Vaihe 2

1 rkl kasviöljyä – 0,5 sipuli silputtuna – 100 g herkkusieniä – 150 g naudan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 g silputtua korianteria – 50 g juustoraastetta (esim. cheddar)
Leikkaa herkkusienet ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputtua sipulia 1–2 minuuttia. Lisää herkkusienet ja paista vielä 3 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha sekä Kikkoman soijakastike ja paista, kunnes liha alkaa ruskistua. Lisää silputtu korianteri ja 50 g juustoraastetta, sekoita hyvin ja jätä odottamaan.
Vaihe 3

2 tortillaa – 50 g juustoraastetta (esim. cheddar)
Laita tortilla kuivalle pannulle. Levitä toiselle puoliskolle täytettä ja ripottele juustoraaste päälle. Taita tortilla kahtia, tai jos käytät kahta tortillaa, peitä se toisella tortillalla. Paista kummaltakin puolelta kullanruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoile tomaattikastikkeen kera.
Vinkki:
Voit valmistaa tomaattikastikkeen hyvissä ajoin etukäteen. Se toimii myös muiden tämän reseptisarjan ohjeiden kanssa. Kun tortilla on valmis, voit leikata sen kolmioiksi ja tarjota lämpimänä välipalana tai sormisyötävänä.
Jauhelihaburrito sienillä ja maissilla


Vaihe 1

100 g herkkusieniä – 0,5 sipuli – 0,5 punainen chilipalko – 1 rkl kasviöljyä – 200 rkl naudan jauhelihaa – 0,5 punainen paprika – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 200 g säilykemaissia – 1 g silputtua korianteria
Viipaloi herkkusienet, silppua sipulia sekä chili ja kuutioi paprika. Kuullota sipulia, chiliä ja herkkusieniä kasviöljyssä pannulla minuutin verran. Lisää jauheliha sekä Kikkoman soijakastike ja paista jatkuvasti sekoittaen 2 minuuttia. Lisää kuutioitu paprika ja jatka paistamista, kunnes liha alkaa ruskistua ja paprika pehmetä. Lisää maissi ja kuumenna 2 minuuttia. Ripottele päälle silputtu korianteri, sekoita hyvin ja jätä jäähtymään.
Vaihe 2

2 rkl kermaviiliä – 1 valkosipulinkynsi murskattuna – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 tortillaa
Sekoita kermaviili, murskattu valkosipulinkynsi ja Kikkoman soijakastike. Lusikoi lihatäytettä tortillalle, valuta kastiketta päälle, kääri tiukaksi kääröksi ja grillaa kullanruskeaksi.
Vinkki:
Jos otat burritot evääksi, voit kääriä ne folioon. Lisäpotkua saat, kun käytät enemmän chiliä tai lisäät srirachaa lihan sekaan.
Juustoiset sieni-hirssipihvit


Vaihe 1

100 g hirssiä – 1 rkl kasviöljyä – 100 g herkkusieniä – 0,5 sipuli silputtuna – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Keitä hirssi paketin ohjeen mukaan kuohkeaksi. Leikkaa herkkusienet ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia 1 minuutti. Lisää herkkusienet ja paista 3–4 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon Kikkoman soijakastike, sekoita hyvin ja jätä jäähtymään.
Vaihe 2

50 g juustoraastetta (esim. cheddar) – 1 kananmuna – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl vehnäjauhoja – 4 rkl korppujauhoja – 1 rkl kasviöljyä
Kun sieniseos on jäähtynyt, sekoita se hirssin joukkoon. Lisää juustoraaste, kananmuna, Kikkoman soijakastike ja jauhot. Sekoita hyvin ja muotoile seoksesta pihvejä (esim. 6–8 pientä pihviä). Kierittele pihvit korppujauhoissa ja paista niitä 3–4 minuuttia öljyssä kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Vaihe 3

2 tomaattia – 0,5 sipuli silputtuna – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 2 g silputtua korianteria – 1 rkl paahdettuja maapähkinöitä
Kuutioi tomaatit ja silppua sipuli. Lisää Kikkoman soijakastike, Kikkoman seesamiöljy ja silputtu korianteri. Sekoita hyvin. Asettele tomaattiseos lautasille hirssipihvien kanssa ja koristele maapähkinöillä juuri ennen tarjoilua.
Vinkki:
Pihvit on helpompi muotoilla, jos seos on jääkaappikylmää. Gluteenittomassa versiossa voit korvat korppujauhot maissihiutaleilla.
Lihaisa sienipastasalaatti


Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 200 g naudan jauhelihaa – 100 g herkkusieniä viipaloituina – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kuumenna kasviöljy pannussa ja paista jauheliha jatkuvasti sekoittaen, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää herkkusieniviipaleet ja Kikkoman soijakastike, paista vielä kaksi minuuttia ja jätä jäähtymään.
Vaihe 2

0,5 punainen paprika – 0,5 sipulia – 200 g penne-pasta – 200 g säilykemaissia
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprika ja sipuli. Laita penne-pasta isoon kulhoon. Lisää kuutioidut kasvikset, valutettu maissi sekä jäähtynyt jauheliha-sieniseos.
Vaihe 3

1 rkl majoneesia – 1 rkl ketsuppia – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl paahdettuja maapähkinöitä – 1 rkl silputtua kevätsipulia
Sekoita majoneesi, ketsuppi ja Kikkoman soijakastike. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Koristele paahdetuilla maapähkinöillä ja silputulla kevätsipulilla.
Vinkki:
Salaatti maistuu vielä paremmalta, kun annat sen tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin. Voit halutessasi lisätä joukkoon rucolaa tai salaattisekoitusta.
Soijakastikkeella maustettu bolognese


Vaihe 1

200 g penne-pastaa – 1 rkl kasviöljyä – 0,5 sipuli – 2 valkosipulinkynttä – 300 g naudan jauhelihaa
Keitä penne-pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kasviöljy ja kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia minuutin verran. Lisää jauheliha ja paista 3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Vaihe 2

400 g tomaattimurskaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 g silputtua korianteria
Lisää tomaattimurska ja Kikkoman soijakastike jauhelihan sekaan. Peitä ja anna kiehua hiljaa 20 minuuttia. Lisää sekaan keitetty penne-pasta ja koristele silputulla korianterilla.
Vinkki:
Lisämakua saat lisäämällä kastikkeeseen tilkan punaviiniä ennen keittämistä. Bolognesekastike kestää hyvin pakastamista, joten voit valmistaa kerralla isommankin satsin. Käytä gluteenittomaan versioon linsseistä, maissista tai riisistä tehtyä pastaa.
Löydä lisää reseptejä