

Kevyitä ja helppoja lounaita kalkkunasta
Viisi erilaista ateriaa kalkkunasta, kasviksista ja riisistä – kaikki helppotekoisia ja herkullisia, kiitos Kikkoman soijakastikkeen tuoman umamisen makuvivahteen.
Ainekset
Kesäkurpitsa-riisisalaatti


Vaihe 1

100 g jasmiiniriisiä – 1 rkl kasviöljyä – 1 kesäkurpitsa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 tl savupaprikajauhetta
Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kasviöljy ja kuullota kesäkurpitsaviipaleita, Kikkoman soijakastiketta ja savupaprikajauhetta 3 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.
Vaihe 2

2 kananmunaa – 2 rkl maustamatonta jogurttia – 0,5 tl savupaprikajauhetta – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 100 g säilykemaissia – 1 punasipuli
Paista kananmunat samalla pannulla. Sekoita jogurtti, savupaprikajauhe ja Kikkoman soijakastike. Kuori ja silppua sipuli. Laita kahteen eväsrasiaan kerroksittain riisiä, kesäkurpitsaa, maissia, punasipulia ja lopuksi vielä toinen kerros riisiä. Lusikoi kastike päälle.
Vaihe 3

0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 tl pippuria – 1 rkl silputtua kevätsipulia
Asettele paistetut munat salaattien päälle. Mausta pippurilla sekä Kikkoman soijakastikkeella ja ripottele silputtu kevätsipuli päälle.
Vinkki:
Vegaanisessa versiossa voit korvata kananmunan halloumilla tai avokadolla. Jogurtti-soijakastike toimii hyvin myös uunijuuresten kastikkeena.
Kalkkuna-salaattiwrapit


Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 1 punasipuli silputtuna – 150 g kalkkunan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,25 kesäkurpitsa ohuina siivuina – 6 isoa salaatinlehteä – 50 g kirsikkatomaatteja
Kuumenna kasviöljy pannulla. Ota silputusta sipulista puolet ja paista sitä jauhelihan, Kikkoman soijakastikkeen ja kesäkurpitsan kanssa n. 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lusikoi kalkkunatäytettä salaatinlehdille. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne täytteen päälle lopun sipulin kera.
Vaihe 2

2 rkl maustamatonta jogurttia – 0,5 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Sekoita jogurtti sekä Kikkoman soijakastike. Valuta kastiketta täytteen päälle ja pakkaa wrapit eväsrasiaan.
Vinkki:
Voit tehdä myös perinteisiä wrappeja korvaamalla salaatinlehdet tortilloilla. Kastike toimii hyvin myös grillattujen kasvisten kanssa tai salaatinkastikkeena.
Kalkkuna-kasvisfrittata


Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 0,5 punasipuli silputtuna – 150 g kalkkunan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,25 kesäkurpitsa ohuina siivuina – 100 g säilykemaissia
Kuumenna kasviöljy pannulla ja paista sipulia, jauhelihaa, Kikkoman soijakastiketta ja kesäkurpitsaa n. 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää maissi pannulle ja jatka paistamista vielä minuutin verran. Anna jäähtyä hetki.
Vaihe 2

6 kananmunaa – 2,5 rkl maustamatonta jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl pippuria – 1 rkl kasviöljyä
Vatkaa sekaisin kananmunat, jogurtti, Kikkoman soijakastike ja pippuri. Lisää munaseokseen jäähtynyt jauheliha-kasvisseos ja sekoita. Kuumenna kasviöljy uuninkestävällä pannulla, kaada seos siihen ja paista matalalla lämmöllä 5 minuuttia.
Vaihe 3

100 g mozzarellajuustoa – 100 g kirsikkatomaatteja
Asettele frittatan päälle halkaistut kirsikkatomaatit leikkuupinta ylöspäin sekä revitty mozzarella. Laita pannu 180-asteiseen uuniin ja paista n. 20 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt.
Vaihe 4

0,5 rkl kasviöljyä – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 tl hunajaa – 100 g kirsikkatomaatteja – 1 kourallinen salaatinlehtiä
Sekoita kasviöljy, Kikkoman soijakastike ja hunaja. Sekoita kastike salaatinlehtien ja halkaistujen kirsikkatomaattien joukkoon ja tarjoa salaatti frittatan lisukkeena.
Vinkki:
Frittata säilyy hyvin seuraavaan päivään, joten voit pakata sen mukaan lounasevääksi ja syödä kylmänä.
Mini-kalkkunapihvit ja jogurttikastike


Vaihe 1

200 g kalkkunan jauhelihaa – 1 kananmuna (raaka) – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 tl pippuria – 3 rkl Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 1,5 rkl kasviöljyä
Sekoita kalkkunan jauheliha, kananmuna, Kikkoman soijakastike ja 1 rkl Kikkoman panko-korppujauhoja. Muotoile massasta pieniä pihvejä, kierittele ne lopuksi Kikkoman panko-korppujauhoissa ja paista kasviöljyssä kummaltakin puolelta kypsiksi.
Vaihe 2

Muutama salaatinlehti – 0,5 punasipuli – 50 g säilykemaissia – 1 rkl maustamatonta jogurttia – 0,25 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
Suikaloi punasipuli ohuesti ja sekoita se kulhossa salaatin ja maissin kanssa. Sekoita jogurtti sekä Kikkoman soijakastike keskenään ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Leikkaa kananmunat 4 osaan ja asettele lohkot salaatin päälle. Tarjoile pihvit salaatin kera.
Vinkki:
Pannulla paistamisen sijaan voit myös kypsentää pihvit uunissa. Jogurttikastike maistuu vieläkin paremmalta, jos teet sen jo edellisenä päivänä – näin maut ehtivät tekeytyä.
Kalkkuna-kesäkurpitsakulho


Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 1 punasipuli – 150 g kalkkunan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 tl savupaprikajauhetta – 0,5 kesäkurpitsa
Kuullota silputtua sipulia ja kesäkurpitsan siivuja kasviöljyssä. Lisää kalkkunan jauheliha, Kikkoman soijakastike ja savupaprikajauhe. Paista 3–4 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kesäkurpitsa on hiukan pehmennyt.
Vaihe 2

100 g säilykemaissia – 100 g jasmiiniriisiä – 1 tl seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua kevätsipulia – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kerrosta kulhoon keitetty riisi, maissi sekä jauheliha-kesäkurpitsaseos. Koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja pirskottele päälle Kikkoman soijakastiketta.
Vinkki:
Annos maistuu myös kylmänä, joten se on hyvä eväsruoka. Vähähiilihydraattisessa versiossa voit korvata riisin kukkakaaliriisillä tai höyrytetyllä parsakaalilla.
Löydä lisää reseptejä