Kevyitä ja helppoja lounaita kalkkunasta

Viisi erilaista ateriaa kalkkunasta, kasviksista ja riisistä – kaikki helppotekoisia ja herkullisia, kiitos Kikkoman soijakastikkeen tuoman umamisen makuvivahteen.

Ainekset

105 ml
kasviöljyä
4 
punasipulia
650 g
kalkkunan jauhelihaa
1 ½ tl
savupaprikajauhetta
2 
kesäkurpitsaa
350 g
säilykemaissia
200 g
jasmiiniriisiä
1 tl
seesaminsiemeniä
2 rkl
silputtua kevätsipulia
11 
kananmunaa
2 tl
pippuria
1 
salaatinkerä
120 g
maustamatonta jogurttia
100 g
mozzarellajuustoa
250 g
kirsikkatomaatteja
 ½ tl
hunajaa

Kesäkurpitsa-riisisalaatti

Kesäkurpitsa-riisisalaatti
Kesäkurpitsa-riisisalaatti

Vaihe 1

100 g jasmiiniriisiä – 1 rkl kasviöljyä – 1  kesäkurpitsa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 tl savupaprikajauhetta

Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kasviöljy ja kuullota kesäkurpitsaviipaleita, Kikkoman soijakastiketta ja savupaprikajauhetta 3 minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.

Vaihe 2

2  kananmunaa – 2 rkl maustamatonta jogurttia – 0,5 tl savupaprikajauhetta – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike100 g säilykemaissia – 1  punasipuli

Paista kananmunat samalla pannulla. Sekoita jogurtti, savupaprikajauhe ja Kikkoman soijakastike. Kuori ja silppua sipuli. Laita kahteen eväsrasiaan kerroksittain riisiä, kesäkurpitsaa, maissia, punasipulia ja lopuksi vielä toinen kerros riisiä. Lusikoi kastike päälle.

Vaihe 3

0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 tl pippuria – 1 rkl silputtua kevätsipulia

Asettele paistetut munat salaattien päälle. Mausta pippurilla sekä Kikkoman soijakastikkeella ja ripottele silputtu kevätsipuli päälle.

Vinkki:

Vegaanisessa versiossa voit korvata kananmunan halloumilla tai avokadolla. Jogurtti-soijakastike toimii hyvin myös uunijuuresten kastikkeena.

Ravintosisältö (per annos):2.052 kJ / 490 kcal
24 gRasva
22 gProteiini
45 gHiilihydraatit

Kalkkuna-salaattiwrapit

Kalkkuna-salaattiwrapit
Kalkkuna-salaattiwrapit

Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 1  punasipuli silputtuna – 150 g kalkkunan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,25  kesäkurpitsa ohuina siivuina – 6  isoa salaatinlehteä – 50 g kirsikkatomaatteja

Kuumenna kasviöljy pannulla. Ota silputusta sipulista puolet ja paista sitä jauhelihan, Kikkoman soijakastikkeen ja kesäkurpitsan kanssa n. 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lusikoi kalkkunatäytettä salaatinlehdille. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne täytteen päälle lopun sipulin kera.

Vaihe 2

2 rkl maustamatonta jogurttia – 0,5 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita jogurtti sekä Kikkoman soijakastike. Valuta kastiketta täytteen päälle ja pakkaa wrapit eväsrasiaan.

Vinkki:

Voit tehdä myös perinteisiä wrappeja korvaamalla salaatinlehdet tortilloilla. Kastike toimii hyvin myös grillattujen kasvisten kanssa tai salaatinkastikkeena.

Ravintosisältö (per annos):1.759 kJ / 420 kcal
20 gRasva
27 gProteiini
24 gHiilihydraatit

Kalkkuna-kasvisfrittata

Kalkkuna-kasvisfrittata
Kalkkuna-kasvisfrittata

Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 0,5  punasipuli silputtuna – 150 g kalkkunan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,25  kesäkurpitsa ohuina siivuina – 100 g säilykemaissia

Kuumenna kasviöljy pannulla ja paista sipulia, jauhelihaa, Kikkoman soijakastiketta ja kesäkurpitsaa n. 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Lisää maissi pannulle ja jatka paistamista vielä minuutin verran. Anna jäähtyä hetki.

Vaihe 2

6  kananmunaa – 2,5 rkl maustamatonta jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl pippuria – 1 rkl kasviöljyä

Vatkaa sekaisin kananmunat, jogurtti, Kikkoman soijakastike ja pippuri. Lisää munaseokseen jäähtynyt jauheliha-kasvisseos ja sekoita. Kuumenna kasviöljy uuninkestävällä pannulla, kaada seos siihen ja paista matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

Vaihe 3

100 g mozzarellajuustoa – 100 g kirsikkatomaatteja

Asettele frittatan päälle halkaistut kirsikkatomaatit leikkuupinta ylöspäin sekä revitty mozzarella. Laita pannu 180-asteiseen uuniin ja paista n. 20 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt.

Vaihe 4

0,5 rkl kasviöljyä – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 tl hunajaa – 100 g kirsikkatomaatteja – 1 kourallinen salaatinlehtiä

Sekoita kasviöljy, Kikkoman soijakastike ja hunaja. Sekoita kastike salaatinlehtien ja halkaistujen kirsikkatomaattien joukkoon ja tarjoa salaatti frittatan lisukkeena.

Vinkki:

Frittata säilyy hyvin seuraavaan päivään, joten voit pakata sen mukaan lounasevääksi ja syödä kylmänä.

Ravintosisältö (per annos):2.303 kJ / 550 kcal
28 gRasva
38 gProteiini
27 gHiilihydraatit

Mini-kalkkunapihvit ja jogurttikastike

Mini-kalkkunapihvit ja jogurttikastike
Mini-kalkkunapihvit ja jogurttikastike

Vaihe 1

200 g kalkkunan jauhelihaa – 1  kananmuna (raaka) – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 tl pippuria – 3 rkl Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho1,5 rkl kasviöljyä

Sekoita kalkkunan jauheliha, kananmuna, Kikkoman soijakastike ja 1 rkl Kikkoman panko-korppujauhoja. Muotoile massasta pieniä pihvejä, kierittele ne lopuksi Kikkoman panko-korppujauhoissa ja paista kasviöljyssä kummaltakin puolelta kypsiksi.

Vaihe 2

Muutama salaatinlehti – 0,5  punasipuli – 50 g säilykemaissia – 1 rkl maustamatonta jogurttia – 0,25 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2  kovaksikeitettyä kananmunaa

Suikaloi punasipuli ohuesti ja sekoita se kulhossa salaatin ja maissin kanssa. Sekoita jogurtti sekä Kikkoman soijakastike keskenään ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Leikkaa kananmunat 4 osaan ja asettele lohkot salaatin päälle. Tarjoile pihvit salaatin kera.

Vinkki:

Pannulla paistamisen sijaan voit myös kypsentää pihvit uunissa. Jogurttikastike maistuu vieläkin paremmalta, jos teet sen jo edellisenä päivänä – näin maut ehtivät tekeytyä.

Ravintosisältö (per annos):2.135 kJ / 510 kcal
24 gRasva
34 gProteiini
36 gHiilihydraatit

Kalkkuna-kesäkurpitsakulho

Kalkkuna-kesäkurpitsakulho
Kalkkuna-kesäkurpitsakulho

Vaihe 1

1 rkl kasviöljyä – 1  punasipuli – 150 g kalkkunan jauhelihaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 tl savupaprikajauhetta – 0,5  kesäkurpitsa

Kuullota silputtua sipulia ja kesäkurpitsan siivuja kasviöljyssä. Lisää kalkkunan jauheliha, Kikkoman soijakastike ja savupaprikajauhe. Paista 3–4 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kesäkurpitsa on hiukan pehmennyt.

Vaihe 2

100 g säilykemaissia – 100 g jasmiiniriisiä – 1 tl seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua kevätsipulia – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kerrosta kulhoon keitetty riisi, maissi sekä jauheliha-kesäkurpitsaseos. Koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla ja pirskottele päälle Kikkoman soijakastiketta.

Vinkki:

Annos maistuu myös kylmänä, joten se on hyvä eväsruoka. Vähähiilihydraattisessa versiossa voit korvata riisin kukkakaaliriisillä tai höyrytetyllä parsakaalilla.

Ravintosisältö (per annos):1.989 kJ / 475 kcal
15 gRasva
30 gProteiini
50 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen