Lounaita – kesärullat katkaraputäytteellä, tomaattinen kalakeitto, kasviswokki
Vähistä aineksista syntyy kolme täydellistä ateriaa: kesärullat valkosipulilla ja chilillä maustetuista katkaravuista, tomaattinen kalakeitto turskasta ja kasviswokki riisipaperinuudeleilla.
Ainekset
Kasviswokki riisipaperinuudeleilla
Vaihe 1
8 riisipaperiarkkia – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy
Liota 4 riisipaperiarkkia kulhossa, jossa on lämmintä vettä. Nosta arkit kulhosta ja asettele ne päällekkäin alustalle, joka on öljytty Kikkomanin seesamiöljyllä. Paina arkkeja päältä niin, että ne tarttuvat toisiinsa. Laita pino takaisin vesikulhoon 2 minuutiksi. Asettele arkit alustalle ja leikkaa niistä 1–2 cm leveitä suikaleita öljytyllä veitsellä. Laita suikaleet vesikulhoon, erottele ne käsin ja nosta pois vedestä.
Toista sama jäljelle jääneiden 4 riisipaperiarkin kanssa.
Vaihe 2
1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 0,13 punakaali – 0,5 keltainen paprika – 0,5 porkkana – 1 sipuli – 2 valkosipulinkynttä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 rkl hunajaa
Pilko kaali, paprika, porkkana sekä sipuli ja paista niitä pannulla Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää silputtu valkosipuli. Sekoita keskenään Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Kaada seos pannulle kasvisten joukkoon ja lisää nuudelit.
Vaihe 3
1 rkl seesaminsiemeniä – 1 kevätsipuli
Silppua kevätsipuli. Ripottele kevätsipuli sekä seesaminsiemenet annoksen päälle ennen tarjoilua.
Kalakeitto katkaravuista ja turskasta
Vaihe 1
1 rkl voita – 3 valkosipulinkynttä – 0,25 keltainen paprika – 0,5 chilipalko
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika ja chili pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvikset ja paista niitä minuutin verran.
Vaihe 2
500 g paseerattua tomaattia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 l kasvislientä
Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja Kikkomanin soijakastike. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
Vaihe 3
200 g katkarapuja – 300 g turskafileetä – 0,5 limetti – 100 ml kookosmaitoa – 1 nippu persiljaa tai korianteria
Silppua persilja tai korianteri. Huuhtele katkaravut ja poista pyrstöt. Leikkaa turska paksuiksi kuutioiksi. Lisää turskapalat keittoon ja 5 minuutin päästä katkaravut. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla ja kookosmaidolla ja tarjoile silputun persiljan tai korianterin kanssa.
Kesärullat katkaraputäytteellä
Vaihe 1
4 salaatinlehteä – 0,5 porkkana – 0,25 keltainen paprika – 0,13 punakaali
Huuhtele kasvikset ja leikkaa porkkana, paprika ja kaali ohuiksi tikuiksi.
Vaihe 2
150 g katkarapuja – 1 rkl voita – 1 valkosipulinkynsi – 0,25 chilipalko – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Huuhtele katkaravut. Sulata voi pannulla ja paista katkarapuja minuutin verran. Lisää murskattu valkosipuli, viipaloitu chili ja Kikkomanin soijakastike. Jatka paistamista 3–4 minuuttia ja jätä jäähtymään.
Vaihe 3
4 riisipaperiarkkia
Kastele riisipaperi haaleassa vedessä. Asettele kasviksia arkille ja ala rullata sitä. Asettele lopuksi katkaravut arkille ja rullaa käärö loppuun.
Vaihe 4
2 rkl maapähkinävoita – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl limettimehua – 1 rkl hunajaa – 4 rkl vettä
Sekoita kaikki ainekset kulhossa kunnes seos on tasaista. Tarjoile kesärullat maapähkinäkastikkeen kera.
Vinkki:
Vegaaniversion saat korvaamalla katkaravut pilkotulla ja paistetulla tofulla.
Löydä lisää reseptejä