Lounaita – kesärullat katkaraputäytteellä, tomaattinen kalakeitto, kasviswokki

Vähistä aineksista syntyy kolme täydellistä ateriaa: kesärullat valkosipulilla ja chilillä maustetuista katkaravuista, tomaattinen kalakeitto turskasta ja kasviswokki riisipaperinuudeleilla.

Ainekset

4 
salaatinlehteä
1 
porkkana
1 
keltainen paprika
 ¼ 
punakaali
350 g
katkarapuja
2 rkl
voita
6 
valkosipulinkynttä
 ¾ 
chilipalko
12 
riisipaperiarkkia
2 rkl
maapähkinävoita
 ½ 
limetti
1 rkl
limettimehua
1 ½ rkl
hunajaa
4 rkl
vettä
500 g
paseerattua tomaattia
1 l
kasvislientä
300 g
turskafileetä
100 ml
kookosmaitoa
1 nippu
persiljaa tai korianteria
1 
sipuli
seesaminsiemeniä koristeluun
kevätsipulia koristeluun

Kasviswokki riisipaperinuudeleilla

Kasviswokki riisipaperinuudeleilla
Kasviswokki riisipaperinuudeleilla

Vaihe 1

8  riisipaperiarkkia – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy

Liota 4 riisipaperiarkkia kulhossa, jossa on lämmintä vettä. Nosta arkit kulhosta ja asettele ne päällekkäin alustalle, joka on öljytty Kikkomanin seesamiöljyllä. Paina arkkeja päältä niin, että ne tarttuvat toisiinsa. Laita pino takaisin vesikulhoon 2 minuutiksi. Asettele arkit alustalle ja leikkaa niistä 1–2 cm leveitä suikaleita öljytyllä veitsellä. Laita suikaleet vesikulhoon, erottele ne käsin ja nosta pois vedestä.
Toista sama jäljelle jääneiden 4 riisipaperiarkin kanssa.

Vaihe 2

1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy0,13  punakaali – 0,5  keltainen paprika – 0,5  porkkana – 1  sipuli – 2  valkosipulinkynttä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 rkl hunajaa

Pilko kaali, paprika, porkkana sekä sipuli ja paista niitä pannulla Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää silputtu valkosipuli. Sekoita keskenään Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Kaada seos pannulle kasvisten joukkoon ja lisää nuudelit.

Vaihe 3

1 rkl seesaminsiemeniä – 1  kevätsipuli

Silppua kevätsipuli. Ripottele kevätsipuli sekä seesaminsiemenet annoksen päälle ennen tarjoilua.

Ravintosisältö (per annos):892 kJ / 213 kcal
6 gRasva
5 gProteiini
33 gHiilihydraatit

Kalakeitto katkaravuista ja turskasta

Kalakeitto katkaravuista ja turskasta
Kalakeitto katkaravuista ja turskasta

Vaihe 1

1 rkl voita – 3  valkosipulinkynttä – 0,25  keltainen paprika – 0,5  chilipalko

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika ja chili pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvikset ja paista niitä minuutin verran.

Vaihe 2

500 g paseerattua tomaattia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 l kasvislientä

Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja Kikkomanin soijakastike. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

Vaihe 3

200 g katkarapuja – 300 g turskafileetä – 0,5  limetti – 100 ml kookosmaitoa – 1 nippu persiljaa tai korianteria

Silppua persilja tai korianteri. Huuhtele katkaravut ja poista pyrstöt. Leikkaa turska paksuiksi kuutioiksi. Lisää turskapalat keittoon ja 5 minuutin päästä katkaravut. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Mausta keitto limetin mehulla ja kookosmaidolla ja tarjoile silputun persiljan tai korianterin kanssa.

Ravintosisältö (per annos):1888 kJ / 451 kcal
21 gRasva
56 gProteiini
18 gHiilihydraatit

Kesärullat katkaraputäytteellä

Kesärullat katkaraputäytteellä
Kesärullat katkaraputäytteellä

Vaihe 1

4  salaatinlehteä – 0,5  porkkana – 0,25  keltainen paprika – 0,13  punakaali

Huuhtele kasvikset ja leikkaa porkkana, paprika ja kaali ohuiksi tikuiksi.

Vaihe 2

150 g katkarapuja – 1 rkl voita – 1  valkosipulinkynsi – 0,25  chilipalko – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Huuhtele katkaravut. Sulata voi pannulla ja paista katkarapuja minuutin verran. Lisää murskattu valkosipuli, viipaloitu chili ja Kikkomanin soijakastike. Jatka paistamista 3–4 minuuttia ja jätä jäähtymään.

Vaihe 3

4  riisipaperiarkkia

Kastele riisipaperi haaleassa vedessä. Asettele kasviksia arkille ja ala rullata sitä. Asettele lopuksi katkaravut arkille ja rullaa käärö loppuun.

Vaihe 4

2 rkl maapähkinävoita – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl limettimehua – 1 rkl hunajaa – 4 rkl vettä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa kunnes seos on tasaista. Tarjoile kesärullat maapähkinäkastikkeen kera.

Vinkki:

Vegaaniversion saat korvaamalla katkaravut pilkotulla ja paistetulla tofulla.

Ravintosisältö (per annos):1532 kJ / 366 kcal
18,5 gRasva
18 gProteiini
30 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen