Vegaanisia lounaita – kurpitsavohvelit, kukkakaalicurry, kukkakaaliwrapit
Tämä vegaaninen trio hurmaa kaikki: kurpitsa-porkkanavohvelit mausteisella tempellä, ruokaisa kukkakaali-pinaatticurry sekä teriyaki-maustetut kukkakaaliwrapit. Vähällä vaivalla saat paljon makua!
Ainekset
Teriyaki-maustetut kukkakaaliwrapit
Vaihe 1
200 g kukkakaalia – 100 g vehnäjauhoja – 1 tl savupaprikajauhetta – 0,5 tl pippuria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 60 ml vettä – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy
Paloittele kukkakaali nupuiksi.
Sekoita hyvin yhteen jauhot, savupaprika, pippuri, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, vesi ja Kikkomanin seesamiöljy. Kasta kukin kukkakaalinnuppu taikinaan ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vaihe 2
120 ml Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike – 1 kerä romainesalaattia – 1 tomaatti – 2 tortillaa
Dippaa paahdetut kukkakaalinnuput Kikkomanin teriyakikastikkeeseen ja jatka paistamista uunissa vielä 5 minuuttia. Erottele salaatinlehdet toisistaan ja paloittele tomaatti lohkoihin. Levitä jäljelle jäänyt Kikkomanin teriyakikastike tortilloille, lisää salaatti, kukkakaali ja tomaatit ja kääri wrapiksi.
Vinkki:
Voit lisätä wrappiin muitakin kasviksia kuten punasipulia, paprikaa tai kurkkua.
Kukkakaali-pinaatticurry
Vaihe 1
3 tomaattia – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 sipuli – 1 valkosipulinkynsi – 1 tl currytahnaa – 50 g pinaattia – 120 ml vettä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Ryöppää, kuori ja kuutioi tomaatit. Silppua ja paista sipuli Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää murskattu valkosipuli sekä currytahna ja sekoita. Lisää sitten pinaatti, tomaatit, vesi ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike.
Vaihe 2
200 g kukkakaalia – 250 ml kookosmaitoa
Paloittele kukkakaali nuppuihin. Lisää kukkakaali ja kookosmaito kastikkeeseen. Peitä kannella ja keitä 10 minuuttia.
Vaihe 3
40 g cashewpähkinöitä – 100 g riisiä – 1 nippu korianteria
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Keitä riisi ja laita se eväsrasioihin. Kaada currykastike riisin päälle ja ripottele annosten päälle pähkinät ja korianteri.
Vinkki:
Jos pidät tulisemmasta ruoasta, voit käyttää enemmän currytahnaa tai maustaa kastikkeen chilillä.
Vegaaniset kurpitsa-porkkanavohvelit
Vaihe 1
320 g maustamatonta kasvipohjaista jugurttia – 120 ml kasvipohjaista maitojuomaa – 60 g kurpitsasosetta – 1 porkkana – 150 g vehnäjauhoja – 1 tl leivinjauhetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Raasta porkkana. Sekoita jugurtti, maitojuoma, kurpitsasose, porkkana, jauhot, leivinjauhe ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Paista taikinasta 2–4 vohvelia, vohveliraudan koosta riippuen.
Vaihe 2
100 g tempeä – 100 g herkkusieniä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 rkl sriracha-kastiketta – 1,5 Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl fariinisokeria
Kuutioi tempe ja leikkaa herkkusienet neljään osaan.
Sekoita kulhossa Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, sriracha, 1 rkl Kikkomanin seesamiöljyä ja fariinisokeri. Marinoi tempeä seoksessa 15 minuuttia.
Kaada 0,5 rkl Kikkomanin seesamiöljyä pannulle ja paista herkkusieniä minuutin ajan. Lisää tempe ja marinadi ja paista 3 minuuttia.
Vaihe 3
0,5 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 valkosipulinkynsi – 100 g pinaattia – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike
Silppua valkosipuli ja paista sitä pinaatin kanssa Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ja sekoita.
Vaihe 4
Asettele sienet, tempe ja pinaatti vohveleiden päälle.
Vinkki:
Voit korvata tempen pehmeällä tofulla.
Löydä lisää reseptejä