Vegaanisia lounaita – kurpitsavohvelit, kukkakaalicurry, kukkakaaliwrapit

Tämä vegaaninen trio hurmaa kaikki: kurpitsa-porkkanavohvelit mausteisella tempellä, ruokaisa kukkakaali-pinaatticurry sekä teriyaki-maustetut kukkakaaliwrapit. Vähällä vaivalla saat paljon makua!

Ainekset

320 g
maustamatonta kasvipohjaista jugurttia
120 ml
kasvipohjaista maitojuomaa
60 g
kurpitsasosetta
1 
porkkana
250 g
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
100 g
tempeä
100 g
herkkusieniä
1 rkl
sriracha-kastiketta
1 rkl
fariinisokeria
2 
valkosipulinkynttä
150 g
pinaattia
1 
sipuli
1 tl
currytahnaa
4 
tomaattia
400 g
kukkakaalia
250 ml
kookosmaitoa
40 g
cashewpähkinöitä
100 g
riisiä
1 nippu
korianteria
1 tl
savupaprikajauhetta
 ½ tl
pippuria
180 ml
vettä
1 
kerä romainesalaattia
2 
tortillaa

Teriyaki-maustetut kukkakaaliwrapit

Teriyaki-maustetut kukkakaaliwrapit
Teriyaki-maustetut kukkakaaliwrapit

Vaihe 1

200 g kukkakaalia – 100 g vehnäjauhoja – 1 tl savupaprikajauhetta – 0,5 tl pippuria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike60 ml vettä – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy

Paloittele kukkakaali nupuiksi.
Sekoita hyvin yhteen jauhot, savupaprika, pippuri, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, vesi ja Kikkomanin seesamiöljy. Kasta kukin kukkakaalinnuppu taikinaan ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vaihe 2

120 ml Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike1  kerä romainesalaattia – 1  tomaatti – 2  tortillaa

Dippaa paahdetut kukkakaalinnuput Kikkomanin teriyakikastikkeeseen ja jatka paistamista uunissa vielä 5 minuuttia. Erottele salaatinlehdet toisistaan ja paloittele tomaatti lohkoihin. Levitä jäljelle jäänyt Kikkomanin teriyakikastike tortilloille, lisää salaatti, kukkakaali ja tomaatit ja kääri wrapiksi.

Vinkki:

Voit lisätä wrappiin muitakin kasviksia kuten punasipulia, paprikaa tai kurkkua.

Ravintosisältö (per annos):2937.17 kJ / 702 kcal
25 gRasva
17,8 gProteiini
90 gHiilihydraatit

Kukkakaali-pinaatticurry

Kukkakaali-pinaatticurry
Kukkakaali-pinaatticurry

Vaihe 1

3  tomaattia – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1  sipuli – 1  valkosipulinkynsi – 1 tl currytahnaa – 50 g pinaattia – 120 ml vettä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Ryöppää, kuori ja kuutioi tomaatit. Silppua ja paista sipuli Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää murskattu valkosipuli sekä currytahna ja sekoita. Lisää sitten pinaatti, tomaatit, vesi ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike.

Vaihe 2

200 g kukkakaalia – 250 ml kookosmaitoa

Paloittele kukkakaali nuppuihin. Lisää kukkakaali ja kookosmaito kastikkeeseen. Peitä kannella ja keitä 10 minuuttia.

Vaihe 3

40 g cashewpähkinöitä – 100 g riisiä – 1 nippu korianteria

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Keitä riisi ja laita se eväsrasioihin. Kaada currykastike riisin päälle ja ripottele annosten päälle pähkinät ja korianteri.

Vinkki:

Jos pidät tulisemmasta ruoasta, voit käyttää enemmän currytahnaa tai maustaa kastikkeen chilillä.

Ravintosisältö (per annos):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gRasva
13 gProteiini
31,7 gHiilihydraatit

Vegaaniset kurpitsa-porkkanavohvelit

Vegaaniset kurpitsa-porkkanavohvelit
Vegaaniset kurpitsa-porkkanavohvelit

Vaihe 1

320 g maustamatonta kasvipohjaista jugurttia – 120 ml kasvipohjaista maitojuomaa – 60 g kurpitsasosetta – 1  porkkana – 150 g vehnäjauhoja – 1 tl leivinjauhetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Raasta porkkana. Sekoita jugurtti, maitojuoma, kurpitsasose, porkkana, jauhot, leivinjauhe ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Paista taikinasta 2–4 vohvelia, vohveliraudan koosta riippuen.

Vaihe 2

100 g tempeä – 100 g herkkusieniä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 rkl sriracha-kastiketta – 1,5  Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl fariinisokeria

Kuutioi tempe ja leikkaa herkkusienet neljään osaan.
Sekoita kulhossa Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, sriracha, 1 rkl Kikkomanin seesamiöljyä ja fariinisokeri. Marinoi tempeä seoksessa 15 minuuttia.
Kaada 0,5 rkl Kikkomanin seesamiöljyä pannulle ja paista herkkusieniä minuutin ajan. Lisää tempe ja marinadi ja paista 3 minuuttia.

Vaihe 3

0,5 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1  valkosipulinkynsi – 100 g pinaattia – 0,5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Silppua valkosipuli ja paista sitä pinaatin kanssa Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ja sekoita.

Vaihe 4

Asettele sienet, tempe ja pinaatti vohveleiden päälle.

Vinkki:

Voit korvata tempen pehmeällä tofulla.

Ravintosisältö (per annos):2939 kJ / 702 kcal
20 gRasva
24 gProteiini
97,7 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen