Lounaita – kuohkea munakas, mausteiset lihapullat, liha-kasviskulho
Runsaasti kasviksia sisältävä munakas, mehevät lihapullat mausteisessa kastikkeessa ja raikas liha-kasviskulho – kolme ateriaa vähällä vaivalla.
Ainekset
Kasvisomeletti
Vaihe 1
1 rkl öljyä paistamiseen – 1 sipuli – 0,5 porkkana – 0,5 punainen paprika – 0,25 tl pippuria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 rkl kevätsipulia
Leikkaa porkkana tikuiksi ja paprika pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja kevätsipuli. Paista sipuli öljyssä kullankeltaiseksi ja lisää sitten porkkana sekä paprika. Lisää pippuri ja Kikkomanin soijakastike. Ripottele silputtu kevätsipuli seoksen päälle ja jätä odottamaan.
Vaihe 2
4 kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,25 tl pippuria – 1 rkl vehnäjauhoa
Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, Kikkomanin soijakastike ja pippuri ja kaada seos valkuaisten joukkoon. Sekoita vatkaimen alhaisella nopeudella. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita varovasti.
Vaihe 3
1 rkl öljyä paistamiseen
Lämmitä öljy pannulla. Kaada pannulle puolet munakasseoksesta. Paista matalalla lämmöllä 1–2 minuuttia ja lisää sitten puolet aiemmin valmistetuista kasviksista munakkaan päälle. Peitä kannella ja paista matalla lämmöllä n. 4 minuuttia. Valmista toinen munakas samalla tavalla.
Vaihe 4
majoneesi-sriracha-kastike liha-kasviskulho-reseptistä – 0,5 rkl kevätsipulia
Silppua kevätsipuli. Taita munakkaat kahtia ja laita eväsrasioihin. Tarjoile majoneesi-sriracha-kastikkeen ja kevätsipulin kanssa.
Liha-kasviskulho
Vaihe 1
2 rkl öljyä paistamiseen – 1 sipuli – 1 valkosipulinkynsi – 0,5 tl jauhettua inkivääriä – 200 g jauhelihaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 50 ml srirachaa
Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista niitä öljyssä pannulla. Lisää sitten inkivääri, sekoita ja lisää jauheliha. Paista, kunnes jauheliha ruskistuu. Sekoita keskenään Kikkomanin soijakastike sekä sriracha ja kaada seos jauhelihan joukkoon. Jatka paistamista minuutin ajan ja siirrä jauhelihaseos kulhoihin.
Vaihe 2
2 rkl öljyä paistamiseen – 0,5 punainen paprika – 0,5 porkkana – 2 kananmunaa
Leikkaa porkkana ja paprika tikuiksi. Paista niitä öljyssä kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Asettele kasvikset kulhoihin jauhelihan viereen. Paista kananmunia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on yhä löysä.
Vaihe 3
100 g majoneesia – 20 ml sriracha-kastiketta – 2 rkl sitruunamehua – 1 valkosipulinkynsi – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 200 g keitettyä riisiä – 0,5 kurkku – 1 rkl kevätsipulia
Silppua kevätsipuli ja kurkku. Sekoita majoneesi, sriracha, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja Kikkomanin soijakastike. Asettele riisi kulhoihin, lisää kurkku ja paistettu kananmuna ja ripottele päälle kevätsipuli. Säästä puolet kastikkeesta seuraavaan reseptiin (kasvisomeletti) ja tarjoile puolet kulhojen kanssa.
Vinkki:
Naudanlihan sijaan voit käyttää sianlihaa tai ankkaa.
Lihapullat sriracha-kastikkeessa
Vaihe 1
400 g jauhelihaa – 1 rkl öljyä paistamiseen – 1 porkkana – 1 valkosipulinkynsi – 1 sipuli
Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja raasta porkkana, murskaa valkosipulinkynsi ja silppua sipuli.
Paista sipulia, porkkanaa ja valkosipulia öljyssä. Lisää kasvikset jauhelihan sekaan.
Vaihe 2
1 kananmuna – 40 g korppujauhoja – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl pippuria
Lisää kananmuna, korppujauhot, Kikkomanin soijakastike ja pippuri jauhelihan ja kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta saksanpähkinän kokoisia pyöryköitä. Laita pyörykät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vaihe 3
100 ml sriracha-kastiketta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl hunajaa – 0,5 tl jauhettua inkivääriä – 2 valkosipulinkynttä
Paista srirachaa, Kikkomanin soijakastiketta, hunajaa, inkivääriä ja valkosipulia pannulla n. 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Lisää paistetut lihapullat pannulle kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.
Vaihe 4
300 g keitettyä riisiä – 1 rkl kevätsipulia – 1 rkl seesaminsiemeniä
Silppua kevätsipuli. Laita riisi ja lihapullat rasioihin ja kaada loput kastikkeesta niiden päälle. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Löydä lisää reseptejä