Lounaita – kuohkea munakas, mausteiset lihapullat, liha-kasviskulho

Runsaasti kasviksia sisältävä munakas, mehevät lihapullat mausteisessa kastikkeessa ja raikas liha-kasviskulho – kolme ateriaa vähällä vaivalla.

Ainekset

600 g
jauhelihaa
7 rkl
öljyä paistamiseen
2 
porkkanaa
5 
valkosipulinkynttä
3 
sipulia
7 
kananmunaa
40 g
korppujauhoja
1 ½ tl
pippuria
170 ml
sriracha-kastiketta
2 rkl
hunajaa
1 tl
jauhettua inkivääriä
500 g
keitettyä riisiä
3 rkl
kevätsipulia
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 
punainen paprika
100 g
majoneesia
2 rkl
sitruunamehua
 ½ 
kurkku
1 rkl
vehnäjauhoja

Kasvisomeletti

Kasvisomeletti
Kasvisomeletti

Vaihe 1

1 rkl öljyä paistamiseen – 1  sipuli – 0,5  porkkana – 0,5  punainen paprika – 0,25 tl pippuria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5 rkl kevätsipulia

Leikkaa porkkana tikuiksi ja paprika pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja kevätsipuli. Paista sipuli öljyssä kullankeltaiseksi ja lisää sitten porkkana sekä paprika. Lisää pippuri ja Kikkomanin soijakastike. Ripottele silputtu kevätsipuli seoksen päälle ja jätä odottamaan.

Vaihe 2

4  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,25 tl pippuria – 1 rkl vehnäjauhoa

Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, Kikkomanin soijakastike ja pippuri ja kaada seos valkuaisten joukkoon. Sekoita vatkaimen alhaisella nopeudella. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita varovasti.

Vaihe 3

1 rkl öljyä paistamiseen

Lämmitä öljy pannulla. Kaada pannulle puolet munakasseoksesta. Paista matalalla lämmöllä 1–2 minuuttia ja lisää sitten puolet aiemmin valmistetuista kasviksista munakkaan päälle. Peitä kannella ja paista matalla lämmöllä n. 4 minuuttia. Valmista toinen munakas samalla tavalla.

Vaihe 4

majoneesi-sriracha-kastike liha-kasviskulho-reseptistä – 0,5 rkl kevätsipulia

Silppua kevätsipuli. Taita munakkaat kahtia ja laita eväsrasioihin. Tarjoile majoneesi-sriracha-kastikkeen ja kevätsipulin kanssa.

Ravintosisältö (per annos):1754 kJ / 419 kcal
31,1 gRasva
16,3 gProteiini
17,4 gHiilihydraatit

Liha-kasviskulho

Liha-kasviskulho
Liha-kasviskulho

Vaihe 1

2 rkl öljyä paistamiseen – 1  sipuli – 1  valkosipulinkynsi – 0,5 tl jauhettua inkivääriä – 200 g jauhelihaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike50 ml srirachaa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja paista niitä öljyssä pannulla. Lisää sitten inkivääri, sekoita ja lisää jauheliha. Paista, kunnes jauheliha ruskistuu. Sekoita keskenään Kikkomanin soijakastike sekä sriracha ja kaada seos jauhelihan joukkoon. Jatka paistamista minuutin ajan ja siirrä jauhelihaseos kulhoihin.

Vaihe 2

2 rkl öljyä paistamiseen – 0,5  punainen paprika – 0,5  porkkana – 2  kananmunaa

Leikkaa porkkana ja paprika tikuiksi. Paista niitä öljyssä kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Asettele kasvikset kulhoihin jauhelihan viereen. Paista kananmunia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on yhä löysä.

Vaihe 3

100 g majoneesia – 20 ml sriracha-kastiketta – 2 rkl sitruunamehua – 1  valkosipulinkynsi – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 g keitettyä riisiä – 0,5  kurkku – 1 rkl kevätsipulia

Silppua kevätsipuli ja kurkku. Sekoita majoneesi, sriracha, sitruunamehu, murskattu valkosipuli ja Kikkomanin soijakastike. Asettele riisi kulhoihin, lisää kurkku ja paistettu kananmuna ja ripottele päälle kevätsipuli. Säästä puolet kastikkeesta seuraavaan reseptiin (kasvisomeletti) ja tarjoile puolet kulhojen kanssa.

Vinkki:

Naudanlihan sijaan voit käyttää sianlihaa tai ankkaa.

Ravintosisältö (per annos):2914 kJ / 696 kcal
54,5 gRasva
31,8 gProteiini
18 gHiilihydraatit

Lihapullat sriracha-kastikkeessa

Lihapullat sriracha-kastikkeessa
Lihapullat sriracha-kastikkeessa

Vaihe 1

400 g jauhelihaa – 1 rkl öljyä paistamiseen – 1  porkkana – 1  valkosipulinkynsi – 1  sipuli

Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja raasta porkkana, murskaa valkosipulinkynsi ja silppua sipuli.
Paista sipulia, porkkanaa ja valkosipulia öljyssä. Lisää kasvikset jauhelihan sekaan.

Vaihe 2

1  kananmuna – 40 g korppujauhoja – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl pippuria

Lisää kananmuna, korppujauhot, Kikkomanin soijakastike ja pippuri jauhelihan ja kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta saksanpähkinän kokoisia pyöryköitä. Laita pyörykät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Vaihe 3

100 ml sriracha-kastiketta – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl hunajaa – 0,5 tl jauhettua inkivääriä – 2  valkosipulinkynttä

Paista srirachaa, Kikkomanin soijakastiketta, hunajaa, inkivääriä ja valkosipulia pannulla n. 15 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Lisää paistetut lihapullat pannulle kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.

Vaihe 4

300 g keitettyä riisiä – 1 rkl kevätsipulia – 1 rkl seesaminsiemeniä

Silppua kevätsipuli. Laita riisi ja lihapullat rasioihin ja kaada loput kastikkeesta niiden päälle. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. 

Ravintosisältö (per annos):2613 kJ / 624 kcal
24,1 gRasva
53,1 gProteiini
46,5 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen