Lounaita tofusta ja riisinuudeleista

Aasialaisen keittiön eloisat maut tuovat piristävää vaihtelua lounashetkiin. Nauti rapsakoista tofu-kesärullista, pähkinäisestä tofu-nuudelikulhosta tai lämmittävästä tofu-kasviskeitosta. Helppotekoiset annokset ovat täynnä terveellisiä kasviksia sekä proteiinipitoista tofua.

Ainekset

6 
riisipaperiarkkia
400 g
keitettyjä riisinuudeleita
460 g
tofua
2 
punaista paprikaa
2 
kesäkurpitsaa
1 
kurkku
100 g
punakaalia
100 g
herneitä
5 rkl
pilkottuja maapähkinöitä
6 rkl
tuoretta korianteria
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
vaahterasiirappia
3 rkl
limettimehua
2 rkl
maapähkinävoita
500 g
paseerattua tomaattia
500 ml
kasvislientä

Tofu-kasviskeitto

Tofu-kasviskeitto
Tofu-kasviskeitto

Vaihe 1

180 g tofua – 1  punainen paprika – 1  kesäkurpitsa – 20 g punakaalia – 40 g herneitä – 2 rkl oliiviöljyä – 500 g paseerattua tomaattia – 500 ml kasvislientä

Kuutioi tofu ja kasvikset. Paista niitä yhdessä herneiden kanssa oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja kasvisliemi ja anna kiehua hiljaa 20 minuuttia.

Vaihe 2

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike80 g keitettyjä riisinuudeleita – 2 rkl pilkottuja maapähkinöitä – 2 rkl tuoretta korianteria

Mausta keitto Kikkomanin soijakastikkeella ja tarjoile nuudelien, pähkinöiden ja korianterin kera.

Ravintosisältö (per annos):2142 kJ / 512 kcal
25,6 gRasva
26,4 gProteiini
43,4 gHiilihydraatit

Pähkinäinen tofu-nuudelikulho

Pähkinäinen tofu-nuudelikulho
Pähkinäinen tofu-nuudelikulho

Vaihe 1

180 g tofua – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl maapähkinävoita – 2 rkl limettimehua – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä

Sekoita Kikkomanin soijakastike, maapähkinävoi ja limettimehu. Viipaloi tofu ja paista sitä Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää pannulle kastikeseos ja jatka paistamista minuutin verran. Ripottele maapähkinät päälle.

Vaihe 2

0,5  punainen paprika – 0,5  kurkku – 0,5  kesäkurpitsa – 40 g punakaalia – 40 g keitettyjä herneitä – 200 g keitettyjä riisinuudeleita – 2 rkl tuoretta korianteria

Viipaloi kasvikset ja laita ne eväsrasiaan tofun, herneiden, nuudeleiden ja korianterin kanssa.

Ravintosisältö (per annos):1723 kJ / 412 kcal
18,4 gRasva
21,5 gProteiini
39,5 gHiilihydraatit

Tofu-kesärullat

Tofu-kesärullat
Tofu-kesärullat

Vaihe 1

6  riisipaperiarkkia – 100 g tofua – 0,5  punainen paprika – 0,5  kurkku – 40 g punakaalia – 0,5  kesäkurpitsa

Leikkaa kasvikset ja tofu tikuiksi. Liota riisipaperiarkkeja vedessä, kunnes ne pehmenevät.

Vaihe 2

120 g keitettyjä riisinuudeleita – 20 g keitettyjä herneitä – 2 rkl pilkottuja maapähkinöitä

Asettele yksi annos nuudeleita, tofua, kasviksia, herneitä ja maapähkinöitä riisipaperiarkille. Rullaa arkki varovasti kiinni.

Vaihe 3

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl vaahterasiirappia – 1 rkl limettimehua – 1 rkl maapähkinävoita – 2 rkl tuoretta korianteria

Sekoita kastikeainekset ja tarjoile kastike kesärullien ja korianterin kanssa.

Ravintosisältö (per annos):1949 kJ / 466 kcal
20 gRasva
19,3 gProteiini
50 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen