Lounaita tofusta ja riisinuudeleista
Aasialaisen keittiön eloisat maut tuovat piristävää vaihtelua lounashetkiin. Nauti rapsakoista tofu-kesärullista, pähkinäisestä tofu-nuudelikulhosta tai lämmittävästä tofu-kasviskeitosta. Helppotekoiset annokset ovat täynnä terveellisiä kasviksia sekä proteiinipitoista tofua.
Ainekset
Tofu-kasviskeitto
Vaihe 1
180 g tofua – 1 punainen paprika – 1 kesäkurpitsa – 20 g punakaalia – 40 g herneitä – 2 rkl oliiviöljyä – 500 g paseerattua tomaattia – 500 ml kasvislientä
Kuutioi tofu ja kasvikset. Paista niitä yhdessä herneiden kanssa oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja kasvisliemi ja anna kiehua hiljaa 20 minuuttia.
Vaihe 2
2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 80 g keitettyjä riisinuudeleita – 2 rkl pilkottuja maapähkinöitä – 2 rkl tuoretta korianteria
Mausta keitto Kikkomanin soijakastikkeella ja tarjoile nuudelien, pähkinöiden ja korianterin kera.
Pähkinäinen tofu-nuudelikulho
Vaihe 1
180 g tofua – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl maapähkinävoita – 2 rkl limettimehua – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä
Sekoita Kikkomanin soijakastike, maapähkinävoi ja limettimehu. Viipaloi tofu ja paista sitä Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää pannulle kastikeseos ja jatka paistamista minuutin verran. Ripottele maapähkinät päälle.
Vaihe 2
0,5 punainen paprika – 0,5 kurkku – 0,5 kesäkurpitsa – 40 g punakaalia – 40 g keitettyjä herneitä – 200 g keitettyjä riisinuudeleita – 2 rkl tuoretta korianteria
Viipaloi kasvikset ja laita ne eväsrasiaan tofun, herneiden, nuudeleiden ja korianterin kanssa.
Tofu-kesärullat
Vaihe 1
6 riisipaperiarkkia – 100 g tofua – 0,5 punainen paprika – 0,5 kurkku – 40 g punakaalia – 0,5 kesäkurpitsa
Leikkaa kasvikset ja tofu tikuiksi. Liota riisipaperiarkkeja vedessä, kunnes ne pehmenevät.
Vaihe 2
120 g keitettyjä riisinuudeleita – 20 g keitettyjä herneitä – 2 rkl pilkottuja maapähkinöitä
Asettele yksi annos nuudeleita, tofua, kasviksia, herneitä ja maapähkinöitä riisipaperiarkille. Rullaa arkki varovasti kiinni.
Vaihe 3
2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl vaahterasiirappia – 1 rkl limettimehua – 1 rkl maapähkinävoita – 2 rkl tuoretta korianteria
Sekoita kastikeainekset ja tarjoile kastike kesärullien ja korianterin kanssa.
Löydä lisää reseptejä