Lounaseväitä camembertista & kasviksista

Tässä viisi värikästä lounasta, joissa yhdistyvät kermainen camembertjuusto ja erilaiset kasvikset. Annokset on helppo valmistaa kerralla ja sopivat hyvin pakattaviksi mukaan.

Ainekset

500 g
camembertia
1 kg
munakoisoa
680 g
kesäkurpitsaa
290 g
punasipulia
255 ml
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
 ½ tl
rosépippuria
10 
kananmunaa
2 ¾ rkl
srirachaa
4 
valkosipulinkynttä silputtuna
10 kourallinen
rucolaa
100 g
saksanpähkinöitä
75 g
kreikkalaista jogurttia
150 g
lehtitaikinaa
2 rkl
granaattiomenan siemeniä
3 tl
hunajaa
2 
pitaleipää

Camembert-kasvispita

Camembert-kasvispita
Camembert-kasvispita

Vaihe 1

100 g munakoisoa – 100 g kesäkurpitsaa – 40 g punasipulia – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl tuoretta timjamia silputtuna

Kuutioi munakoiso sekä kesäkurpitsa ja viipaloi sipuli. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon  oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä timjami. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Vaihe 2

120 g camembertia – 1  kananmuna – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl srirachaa – 20 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho3 rkl oliiviöljyä

Puolita camembert vaakatasossa. Vatkaa sekaisin kananmuna, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä sriracha. Kierittele juusto munaseoksessa ja sitten Kikkoman panko-korppujauhoissa. Paista oliiviöljyssä kullanruskeaksi (n. 2½ minuuttia per puoli).

Vaihe 3

3 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1  valkosipulinkynsi silputtuna – 1 tl hunajaa – 0,25 tl rosépippuria – 2  pitaleipää – 1 kourallinen rucolaa

Sekoita jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, valkosipuli, hunaja sekä rosépippuri. Levitä seos pitaleipien sisään ja täytä ne sitten rucolalla, paahdetuilla kasviksilla sekä leivitetyllä camembertjuustolla.

Vinkki:

Juuston voi myös suihkuttaa oliiviöljyllä ja paistaa uunissa tai airfryerissa.

Ravintosisältö (per annos):2.979 kJ / 712 kcal
40 gRasva
27 gProteiini
62 gHiilihydraatit

Rapea munakoiso- ja camembertsalaatti

Rapea munakoiso- ja camembertsalaatti
Rapea munakoiso- ja camembertsalaatti

Vaihe 1

600 g munakoisoa

Pistele munakoisoon reikiä, kääri se folioon ja paista 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa (tasalämpö). Ota munakoiso pois foliosta.Anna jäähtyä, kuori ja muussaa hedelmäliha haarukalla litteäksi ”pihviksi”.

Vaihe 2

2  kananmunaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike3 tl srirachaa – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 40 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho75 ml oliiviöljyä

Vatkaa sekaisin kananmunat, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sriracha ja valkosipuli. Kierittele munakoisopihvit munaseoksessa sekä Kikkoman panko-korppujauhoissa ja paista oliiviöljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.

Vaihe 3

4 kourallinen rucolaa – 80 g camembertia – 50 g punasipulia – 30 g saksanpähkinöitä – 2 rkl granaattiomenan siemeniä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl hunajaa – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna

Asettele rucola, camembert, sipuli, saksanpähkinät ja granaattiomenan siemenet eväsrasiaan. Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja sekä timjami kastikkeeksi ja valuta salaatin päälle. Aseta lopuksi munakoisopihvi salaatin päälle.

Vinkki:

Munakoisopihvit voi myös suihkuttaa oliiviöljyllä ja paistaa airfryerissa tai uunissa.

Ravintosisältö (per annos):3.456 kJ / 826 kcal
60 gRasva
25 gProteiini
53 gHiilihydraatit

Grillattu kasvis-camembertsalaatti

Grillattu kasvis-camembertsalaatti
Grillattu kasvis-camembertsalaatti

Vaihe 1

300 g kesäkurpitsaa – 200 g munakoisoa – 100 g punasipulia – 4 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1  valkosipulinkynsi silputtuna – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna

Viipaloi kesäkurpitsa sekä munakoiso ja leikkaa munakoisoviipaleet vielä kahtia. Halkaise sipulit ja irrottele kerrokset toisistaan. Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, valkosipuli ja timjami. Grillaa kasviksia 5 minuuttia kummaltakin puolelta parilapannulla. Jätä jäähtymään.

Vaihe 2

100 g camembertia – 40 g saksanpähkinöitä

Leikkaa camembert kolmioiksi. Paahda saksanpähkinät ja pilko rouheasti.

Vaihe 3

4 kourallinen rucolaa

Laita rucola eväsrasiaan. Lisää grillatut kasvikset marinadeineen sekä camembert ja ripottele saksanpähkinät päälle.

Vinkki:

Kasvikset voi kypsentää myös grillissä tai uunissa grillivastuksen alla.

Ravintosisältö (per annos):2.293 kJ / 548 kcal
46 gRasva
18 gProteiini
21 gHiilihydraatit

Camembert-kesäkurpitsapiiraset

Camembert-kesäkurpitsapiiraset
Camembert-kesäkurpitsapiiraset

Vaihe 1

100 g camembertia – 180 g kesäkurpitsaa – 50 g punasipulia

Viipaloi camembert. Siivuta kesäkurpitsa ja leikkaa siivut puoliksi. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.

Vaihe 2

3  kananmunaa – 2 rkl kreikkalaista jogurttia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl srirachaa – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna

Vatkaa sekaisin kananmunat, jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sriracha sekä timjami.

Vaihe 3

150 g lehtitaikinaa

Vuoraa neljä pientä piirakkavuokaa (halkaisija n. 10 cm) lehtitaikinalla ja pistele pohjiin reikiä. Lisää kasvikset, kaada munaseos niiden sekaan ja asettele camembert-viipaleet päälle. Paista 210-asteisessa uunissa 22 minuuttia (tasalämpö). Anna jäähtyä ritilän päällä, irrota vuoista ja siirrä eväsrasiaan.

Vinkki:

Voit paistaa piiraset myös airfryerissa.

Ravintosisältö (per annos):3.021 kJ / 722 kcal
49 gRasva
28 gProteiini
42 gHiilihydraatit

Munakoiso-kesäkurpitsaomeletti

Munakoiso-kesäkurpitsaomeletti
Munakoiso-kesäkurpitsaomeletti

Vaihe 1

100 g camembertia – 100 g munakoisoa – 100 g kesäkurpitsaa – 50 g punasipulia – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike1 tl tuoretta timjamia silputtuna – 0,25 tl rosépippuria

Viipaloi camembert ja jätä odottamaan. Kuutioi munakoiso sekä kesäkurpitsa ja suikaloi sipuli. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota kasviksia hetki. Lisää sitten Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, timjami ja pippuri.

Vaihe 2

4  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 tl srirachaa – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 1 rkl oliiviöljyä

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sriracha ja valkosipuli. Kääntele sitten valkuaisvaahto varovasti sekaan. Kuumenna ½ rkl oliiviöljyä paistinpannulla, kaada sille puolet munaseoksesta ja paista omelettia matalalla lämmöllä kannen alla 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Valmista toinen omeletti samalla tavalla.

Vaihe 3

300 g saksanpähkinöitä – 1 kourallinen rucolaa

Paahda saksanpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua.Asettele vaiheen 1 kasvistäyte ja camembert omeleteille. Ripottele paahdetut saksanpähkinät ja rucola täytteen päälle ja taita omeletti kahtia. Pakkaa omeletit eväsrasioihin.

Vinkki:

Jos haluat omeletista täyttävämmän, voit lisätä munaseokseen 1 rkl vehnäjauhoja. Kun laitat eväsrasian pohjalle pari salaatinlehteä ja omeletin niiden päälle, annos näyttää entistäkin houkuttelevammalta.

Ravintosisältö (per annos):2.192 kJ / 524 kcal
41 gRasva
30 gProteiini
12 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen