

Lounaseväitä camembertista & kasviksista
Tässä viisi värikästä lounasta, joissa yhdistyvät kermainen camembertjuusto ja erilaiset kasvikset. Annokset on helppo valmistaa kerralla ja sopivat hyvin pakattaviksi mukaan.
Ainekset
Camembert-kasvispita


Vaihe 1

100 g munakoisoa – 100 g kesäkurpitsaa – 40 g punasipulia – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna
Kuutioi munakoiso sekä kesäkurpitsa ja viipaloi sipuli. Laita kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä timjami. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Vaihe 2

120 g camembertia – 1 kananmuna – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 tl srirachaa – 20 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 3 rkl oliiviöljyä
Puolita camembert vaakatasossa. Vatkaa sekaisin kananmuna, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike sekä sriracha. Kierittele juusto munaseoksessa ja sitten Kikkoman panko-korppujauhoissa. Paista oliiviöljyssä kullanruskeaksi (n. 2½ minuuttia per puoli).
Vaihe 3

3 rkl kreikkalaista jogurttia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 tl hunajaa – 0,25 tl rosépippuria – 2 pitaleipää – 1 kourallinen rucolaa
Sekoita jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, valkosipuli, hunaja sekä rosépippuri. Levitä seos pitaleipien sisään ja täytä ne sitten rucolalla, paahdetuilla kasviksilla sekä leivitetyllä camembertjuustolla.
Vinkki:
Juuston voi myös suihkuttaa oliiviöljyllä ja paistaa uunissa tai airfryerissa.
Rapea munakoiso- ja camembertsalaatti


Vaihe 1

600 g munakoisoa
Pistele munakoisoon reikiä, kääri se folioon ja paista 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa (tasalämpö). Ota munakoiso pois foliosta.Anna jäähtyä, kuori ja muussaa hedelmäliha haarukalla litteäksi ”pihviksi”.
Vaihe 2

2 kananmunaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 3 tl srirachaa – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 40 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 75 ml oliiviöljyä
Vatkaa sekaisin kananmunat, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sriracha ja valkosipuli. Kierittele munakoisopihvit munaseoksessa sekä Kikkoman panko-korppujauhoissa ja paista oliiviöljyssä kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.
Vaihe 3

4 kourallinen rucolaa – 80 g camembertia – 50 g punasipulia – 30 g saksanpähkinöitä – 2 rkl granaattiomenan siemeniä – 2 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl hunajaa – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna
Asettele rucola, camembert, sipuli, saksanpähkinät ja granaattiomenan siemenet eväsrasiaan. Sekoita oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, hunaja sekä timjami kastikkeeksi ja valuta salaatin päälle. Aseta lopuksi munakoisopihvi salaatin päälle.
Vinkki:
Munakoisopihvit voi myös suihkuttaa oliiviöljyllä ja paistaa airfryerissa tai uunissa.
Grillattu kasvis-camembertsalaatti


Vaihe 1

300 g kesäkurpitsaa – 200 g munakoisoa – 100 g punasipulia – 4 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna
Viipaloi kesäkurpitsa sekä munakoiso ja leikkaa munakoisoviipaleet vielä kahtia. Halkaise sipulit ja irrottele kerrokset toisistaan. Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, valkosipuli ja timjami. Grillaa kasviksia 5 minuuttia kummaltakin puolelta parilapannulla. Jätä jäähtymään.
Vaihe 2

100 g camembertia – 40 g saksanpähkinöitä
Leikkaa camembert kolmioiksi. Paahda saksanpähkinät ja pilko rouheasti.
Vaihe 3

4 kourallinen rucolaa
Laita rucola eväsrasiaan. Lisää grillatut kasvikset marinadeineen sekä camembert ja ripottele saksanpähkinät päälle.
Vinkki:
Kasvikset voi kypsentää myös grillissä tai uunissa grillivastuksen alla.
Camembert-kesäkurpitsapiiraset


Vaihe 1

100 g camembertia – 180 g kesäkurpitsaa – 50 g punasipulia
Viipaloi camembert. Siivuta kesäkurpitsa ja leikkaa siivut puoliksi. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Vaihe 2

3 kananmunaa – 2 rkl kreikkalaista jogurttia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl srirachaa – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna
Vatkaa sekaisin kananmunat, jogurtti, Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sriracha sekä timjami.
Vaihe 3

150 g lehtitaikinaa
Vuoraa neljä pientä piirakkavuokaa (halkaisija n. 10 cm) lehtitaikinalla ja pistele pohjiin reikiä. Lisää kasvikset, kaada munaseos niiden sekaan ja asettele camembert-viipaleet päälle. Paista 210-asteisessa uunissa 22 minuuttia (tasalämpö). Anna jäähtyä ritilän päällä, irrota vuoista ja siirrä eväsrasiaan.
Vinkki:
Voit paistaa piiraset myös airfryerissa.
Munakoiso-kesäkurpitsaomeletti


Vaihe 1

100 g camembertia – 100 g munakoisoa – 100 g kesäkurpitsaa – 50 g punasipulia – 1 rkl oliiviöljyä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 1 tl tuoretta timjamia silputtuna – 0,25 tl rosépippuria
Viipaloi camembert ja jätä odottamaan. Kuutioi munakoiso sekä kesäkurpitsa ja suikaloi sipuli. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota kasviksia hetki. Lisää sitten Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, timjami ja pippuri.
Vaihe 2

4 kananmunaa – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 2 tl srirachaa – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 1 rkl oliiviöljyä
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset sekä Kikkoman vähäsuolainen soijakastike, sriracha ja valkosipuli. Kääntele sitten valkuaisvaahto varovasti sekaan. Kuumenna ½ rkl oliiviöljyä paistinpannulla, kaada sille puolet munaseoksesta ja paista omelettia matalalla lämmöllä kannen alla 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Valmista toinen omeletti samalla tavalla.
Vaihe 3

300 g saksanpähkinöitä – 1 kourallinen rucolaa
Paahda saksanpähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua.Asettele vaiheen 1 kasvistäyte ja camembert omeleteille. Ripottele paahdetut saksanpähkinät ja rucola täytteen päälle ja taita omeletti kahtia. Pakkaa omeletit eväsrasioihin.
Vinkki:
Jos haluat omeletista täyttävämmän, voit lisätä munaseokseen 1 rkl vehnäjauhoja. Kun laitat eväsrasian pohjalle pari salaatinlehteä ja omeletin niiden päälle, annos näyttää entistäkin houkuttelevammalta.
Löydä lisää reseptejä