Lounaita – mäiskypotut, burrataleivät, gnoccheja
Sitruunaisia mäiskypottuja jugurttikastikkeella, burratalla ja prosciuttolla täytettyjä leipiä sekä itsetehtyjä gnoccheja. Nämä maukkaat ateriat valmistetaan pitkälti samoista aineksista, joten niiden suunnittelu ja valmistus vaikkapa peräjälkeen on helppoa.
Ainekset
Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa
Vaihe 1
400 g perunoita – 80 g vehnäjauhoja – 1 kananmuna – 1 tl suolaa
Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet, kuori ne ja muussaa ne perunasurvimella tai -puristimella. Lisää jauhot ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne pötköiksi. Leikkaa pötköistä n. 3 cm paloja.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä – ne nousevat pintaan n. 3 minuutin jälkeen.
Vaihe 2
1 sipuli – 1 valkosipulinkynsi – 0,5 punainen paprika – 100 g herkkusieniä – 200 g kirsikkatomaatteja – 100 g prosciutto crudoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 50 ml kuohukermaa
Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi paprika ja herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa prosciutto suikaleiksi. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli. Paista n. puoli minuuttia. Lisää paprika ja sienet ja paista 3 minuuttia. Lisää prosciutto ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen tomaatit, Kikkomanin soijakastike ja kerma. Sekoita ja keitä alhaisella lämmöllä n. 3 minuuttia.
Vaihe 3
125 g burratajuustoa – 1 rkl silputtua basilikaa – 0,25 tl pippuria
Lisää keitetyt gnocchi, burrata ja basilika kastikkeen sekaan. Ripottele päälle vastajauhettua pippuria.
Vinkki:
Jos haluat säästää aikaa, voit hyvin ostaa gnocchit myös kaupasta valmiina.
Ciabatta burratalla ja prosciuttolla
Vaihe 1
2 ciabattaa – 150 g kreikkalaista jugurttia – 1 valkosipulinkynsi – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl silputtua basilikaa – 1 rkl timjamin lehtiä – 30 g pinaattia – 0,5 sitruuna – 1 tl hunajaa
Halkaise ciabatat ja grillaa niitä leikkauspinta alaspäin.
Sekoita jugurtti, valkosipuli, Kikkomanin soijakastike, yrtit, sitruunan mehu ja hunaja sileäksi tahnaksi.
Sivele tahnaa ciabatan leikkauspinnoille.
Vaihe 2
0,5 punainen paprika – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl voita – 100 g herkkusieniä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl hunajaa
Leikkaa paprika leveiksi suikaleiksi. Sivele oliiviöljyllä ja grillaa. Jätä odottamaan.
Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna voi pannulla ja paista herkkusieniä korkealla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Alenna lämpöä ja jatka paistamista minuutin verran, kunnes sienet karamellisoituvat.
Vaihe 3
125 g burratajuustoa – 100 g prosciutto crudoa
Asettele grillattu paprika, burrata, prosciutto ja sienet ciabatan päälle. Peitä leivän toisella puoliskolla.
Mäiskypotut jugurttikastikkeella
Vaihe 1
600 g perunoita – 0,5 tl suolaa
Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. Valuta vesi pois kattilasta ja anna perunoiden kuivahtaa.
Asettele perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja litistä ne lasipurkin avulla.
Vaihe 2
2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 3 rkl oliiviöljyä – 0,25 tl pippuria – 0,5 sitruuna – 0,5 rkl timjamin lehtiä
Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.
Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, oliiviöljy, pippuri, sitruunan mehu, sitruunan raastettu kuori sekä timjami. Sivele perunat marinadilla.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Vaihe 3
150 g kreikkalaista jugurttia – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 0,5 sitruuna – 80 g fetajuustoa – 1 valkosipulinkynsi – 0,5 rkl timjamin lehtiä
Sekoita jugurtti sekä Kikkomanin soijakastike, sitruunan mehu, murustettu fetajuusto ja murskattu valkosipulinkynsi.
Kaada kastike perunoiden päälle.
Koristele timjamilla ja sitruunan raastetulla kuorella.
Vinkki:
Voit korvata timjamin lempiyrteilläsi, esimerkiksi rosmariinilla, mintulla tai korianterilla.
Löydä lisää reseptejä