Lounaita – mäiskypotut, burrataleivät, gnoccheja

Sitruunaisia mäiskypottuja jugurttikastikkeella, burratalla ja prosciuttolla täytettyjä leipiä sekä itsetehtyjä gnoccheja. Nämä maukkaat ateriat valmistetaan pitkälti samoista aineksista, joten niiden suunnittelu ja valmistus vaikkapa peräjälkeen on helppoa.

Ainekset

1 kg
perunoita
1 ½ tl
suolaa
5 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
pippuria
1 ½ 
sitruunaa
2 rkl
timjamin lehtiä
300 g
kreikkalaista jugurttia
80 g
fetajuustoa
3 
valkosipulinkynttä
2 
ciabattaa
2 rkl
silputtua basilikaa
30 g
pinaattia
2 tl
hunajaa
1 
punainen paprika
1 tl
voita
200 g
herkkusieniä
250 g
burratajuustoa
200 g
prosciutto crudoa
80 g
vehnäjauhoja
1 
kananmuna
1 
sipuli
200 g
kirsikkatomaatteja
50 ml
kuohukermaa

Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa

Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa
Gnoccheja prosciutto-burratakastikkeessa

Vaihe 1

400 g perunoita – 80 g vehnäjauhoja – 1  kananmuna – 1 tl suolaa

Keitä perunat kuorineen. Kun perunat ovat hiukan jäähtyneet, kuori ne ja muussaa ne perunasurvimella tai -puristimella. Lisää jauhot ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne pötköiksi. Leikkaa pötköistä n. 3 cm paloja.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä – ne nousevat pintaan n. 3 minuutin jälkeen.

Vaihe 2

1  sipuli – 1  valkosipulinkynsi – 0,5  punainen paprika – 100 g herkkusieniä – 200 g kirsikkatomaatteja – 100 g prosciutto crudoa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike50 ml kuohukermaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Viipaloi paprika ja herkkusienet ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa prosciutto suikaleiksi. Paista sipulia oliiviöljyssä ja lisää valkosipuli. Paista n. puoli minuuttia. Lisää paprika ja sienet ja paista 3 minuuttia. Lisää prosciutto ja paista vielä 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen tomaatit, Kikkomanin soijakastike ja kerma. Sekoita ja keitä alhaisella lämmöllä n. 3 minuuttia.

Vaihe 3

125 g burratajuustoa – 1 rkl silputtua basilikaa – 0,25 tl pippuria

Lisää keitetyt gnocchi, burrata ja basilika kastikkeen sekaan. Ripottele päälle vastajauhettua pippuria.

Vinkki:

Jos haluat säästää aikaa, voit hyvin ostaa gnocchit myös kaupasta valmiina. 

Ravintosisältö (per annos):3153 kJ / 753 kcal
36,7 gRasva
29,8 gProteiini
74,5 gHiilihydraatit

Ciabatta burratalla ja prosciuttolla

Ciabatta burratalla ja prosciuttolla
Ciabatta burratalla ja prosciuttolla

Vaihe 1

2  ciabattaa – 150 g kreikkalaista jugurttia – 1  valkosipulinkynsi – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl silputtua basilikaa – 1 rkl timjamin lehtiä – 30 g pinaattia – 0,5  sitruuna – 1 tl hunajaa

Halkaise ciabatat ja grillaa niitä leikkauspinta alaspäin.
Sekoita jugurtti, valkosipuli, Kikkomanin soijakastike, yrtit, sitruunan mehu ja hunaja sileäksi tahnaksi.
Sivele tahnaa ciabatan leikkauspinnoille.

Vaihe 2

0,5  punainen paprika – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl voita – 100 g herkkusieniä – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl hunajaa

Leikkaa paprika leveiksi suikaleiksi. Sivele oliiviöljyllä ja grillaa. Jätä odottamaan.
Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna voi pannulla ja paista herkkusieniä korkealla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää Kikkomanin soijakastike ja hunaja. Alenna lämpöä ja jatka paistamista minuutin verran, kunnes sienet karamellisoituvat.

Vaihe 3

125 g burratajuustoa – 100 g prosciutto crudoa

Asettele grillattu paprika, burrata, prosciutto ja sienet ciabatan päälle. Peitä leivän toisella puoliskolla.

Ravintosisältö (per annos):2878 kJ / 687.5 kcal
37,1 gRasva
30,6 gProteiini
57,1 gHiilihydraatit

Mäiskypotut jugurttikastikkeella

Mäiskypotut jugurttikastikkeella
Mäiskypotut jugurttikastikkeella

Vaihe 1

600 g perunoita – 0,5 tl suolaa

Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. Valuta vesi pois kattilasta ja anna perunoiden kuivahtaa. 
Asettele perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja litistä ne lasipurkin avulla.

Vaihe 2

2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike3 rkl oliiviöljyä – 0,25 tl pippuria – 0,5  sitruuna – 0,5 rkl timjamin lehtiä

Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu.
Sekoita kulhossa Kikkomanin soijakastike, oliiviöljy, pippuri, sitruunan mehu, sitruunan raastettu kuori sekä timjami. Sivele perunat marinadilla.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Vaihe 3

150 g kreikkalaista jugurttia – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike0,5  sitruuna – 80 g fetajuustoa – 1  valkosipulinkynsi – 0,5 rkl timjamin lehtiä

Sekoita jugurtti sekä Kikkomanin soijakastike, sitruunan mehu, murustettu fetajuusto ja murskattu valkosipulinkynsi.
Kaada kastike perunoiden päälle.
Koristele timjamilla ja sitruunan raastetulla kuorella.

Vinkki:

Voit korvata timjamin lempiyrteilläsi, esimerkiksi rosmariinilla, mintulla tai korianterilla.

Ravintosisältö (per annos):1532 kJ / 366 kcal
16,4 gRasva
6,8 gProteiini
46,3 gHiilihydraatit

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.

Kiinnostavatko mielenkiintoiset jutut, herkulliset reseptit sekä mahtavat kilpailut?

Uutiskirjeeseen