

Kampasimpukka-tataki ja seesami-sitruskastike
Tataki on japanilainen tapa kypsentää lihaa tai kalaa nopeasti pinnoilta niin, että ne jäävät sisältä raa’aksi. Tässä ohjeessa kampasimpukat tarjoillaan täyteläisen ja maukkaan kastikkeen kera.
Valmistus
Vaihe 1

4 isoa kampasimpukkaa (ilman kuoria) – 2 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 valkosipulinkynsi
Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se mirinin ja soijakastikkeen kanssa. Laita kampasimpukat seokseen ja anna marinoitua vähintään 50-60 minuuttia jääkaapissa. Ota kampasimpukat huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen kypsentämistä.
Vaihe 2

Grillaa kampasimpukoita kovassa lämmössä grillissä tai parilapannulla n. 20-25 sekuntia kummaltakin puolelta. Poista grillistä/pannulta ja anna tekeytyä pari minuuttia. Viipaloi kampasimpukat 3-4 osaan. Niiden pitäisi olla raakoja sisältä ja vain pinnalta kypsiä.
Vaihe 3

1 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – ½ rkl hunajaa – ½ rkl limettimehua – ¼ tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – ¼ tl yuzu-hedelmän kuorta (ks. vinkki) – ¼ tl sansho-pippuria tai sichuaninpippuria (jauhettuna) – ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä – ¼ Daikon-japaninretikkaa (ks. vinkki)
Sekoita hyvin Kikkomanin ponzu-kastike, hunaja, limettimehu, Kikkomanin seesamiöljy, yuzun raastettu kuori ja pippuri. Tarjoile kampasimpukat kastikkeen, kuutioidun daikonin ja paahdettujen seesaminsiemenien kera.
Vinkki:
Voit koristella annoksen haluamillasi yrteillä. Esim. shiso, korianterin versot tai ruohosipuli sopivat hyvin tähän ruokaan.
Voit korvata yuzun kuoren sitruunan kuorella.
Sansho-pippurin tai sichuaninpippurin voi korvata mustapippurilla.
Daikon-retikan sijaan voit käyttää retiisiä.
Resepti-ID: 1161
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä