Kampasimpukka-tataki ja seesami-sitruskastike
Kampasimpukka-tataki ja seesami-sitruskastike

Kampasimpukka-tataki ja seesami-sitruskastike

kokonaisaika72 min
10 minesivalmistelut
2 minvalmistus
60 minmarinointi

Tataki on japanilainen tapa kypsentää lihaa tai kalaa nopeasti pinnoilta niin, että ne jäävät sisältä raa’aksi. Tässä ohjeessa kampasimpukat tarjoillaan täyteläisen ja maukkaan kastikkeen kera. 

Ainekset

2 annosta
4 
isoa kampasimpukkaa (ilman kuoria)
1 
valkosipulinkynsi
 ½ rkl
hunajaa
 ½ rkl
limettimehua
 ¼ tl
yuzu-hedelmän kuorta (ks. vinkki)
 ¼ tl
jahettua sansho-pippuria tai sichuaninpippuria (ks. vinkki)
 ½ rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
 ¼ 
Daikon-japaninretikkaa (ks. vinkki)
Ravintosisältö (per annos):627 kJ / 150 kcal
1 gRasva
12 gProteiini
25 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

4  isoa kampasimpukkaa (ilman kuoria) – 2 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1  valkosipulinkynsi

Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se mirinin ja soijakastikkeen kanssa. Laita kampasimpukat seokseen ja anna marinoitua vähintään 50-60 minuuttia jääkaapissa. Ota kampasimpukat huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen kypsentämistä.

Vaihe 2

Grillaa kampasimpukoita kovassa lämmössä grillissä tai parilapannulla n. 20-25 sekuntia kummaltakin puolelta. Poista grillistä/pannulta ja anna tekeytyä pari minuuttia. Viipaloi kampasimpukat 3-4 osaan. Niiden pitäisi olla raakoja sisältä ja vain pinnalta kypsiä.

Vaihe 3

1 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa ½ rkl hunajaa –  ½ rkl limettimehua –  ¼ tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy ¼ tl yuzu-hedelmän kuorta (ks. vinkki) –  ¼ tl sansho-pippuria tai sichuaninpippuria (jauhettuna) –  ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä –  ¼  Daikon-japaninretikkaa (ks. vinkki)

Sekoita hyvin Kikkomanin ponzu-kastike, hunaja, limettimehu, Kikkomanin seesamiöljy, yuzun raastettu kuori ja pippuri. Tarjoile kampasimpukat kastikkeen, kuutioidun daikonin ja paahdettujen seesaminsiemenien kera.

Vinkki:

Voit koristella annoksen haluamillasi yrteillä. Esim. shiso, korianterin versot tai ruohosipuli sopivat hyvin tähän ruokaan.

Voit korvata yuzun kuoren sitruunan kuorella.

Sansho-pippurin tai sichuaninpippurin voi korvata mustapippurilla.

Daikon-retikan sijaan voit käyttää retiisiä.

Resepti-ID: 1161

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

4 isoa kampasimpukkaa (ilman kuoria) – 2 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 valkosipulinkynsi

Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se mirinin ja soijakastikkeen kanssa. Laita kampasimpukat seokseen ja anna marinoitua vähintään 50-60 minuuttia jääkaapissa. Ota kampasimpukat huoneenlämpöön 10-15 minuuttia ennen kypsentämistä.

Grillaa kampasimpukoita kovassa lämmössä grillissä tai parilapannulla n. 20-25 sekuntia kummaltakin puolelta. Poista grillistä/pannulta ja anna tekeytyä pari minuuttia. Viipaloi kampasimpukat 3-4 osaan. Niiden pitäisi olla raakoja sisältä ja vain pinnalta kypsiä.

1 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa ½ rkl hunajaa – ½ rkl limettimehua – ¼ tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy ¼ tl yuzu-hedelmän kuorta (ks. vinkki) – ¼ tl sansho-pippuria tai sichuaninpippuria (jauhettuna) – ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä – ¼ Daikon-japaninretikkaa (ks. vinkki)

Sekoita hyvin Kikkomanin ponzu-kastike, hunaja, limettimehu, Kikkomanin seesamiöljy, yuzun raastettu kuori ja pippuri. Tarjoile kampasimpukat kastikkeen, kuutioidun daikonin ja paahdettujen seesaminsiemenien kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.