Täydellisen burgerin salaisuus - Hampurilainen Kikkomanin kanssa

18. Juli 2023

[Translate to Finnisch:]

Burgereiden maine pikaruokana on mennyttä aikaa. Hyvistä raaka-aineista valmistettu burgeri voi myös olla juhlallinen ruoka. Burgerin vahvuutena on sen yksinkertaisuus: halkaistu sämpylä täytettynä lihalla, kanalla, kalalla tai kasviksilla – ja lisäksi hieman salaattia ja mausteista kastiketta.

Amerikkalainen klassikko

Hampurilaisen eli burgerin keksijää ei valitettavasti tiedetä. Vaikka se kuuluu yhdysvaltalaiseen keittiöön, on sen nimi todennäköisesti peräisin Pohjois-Saksassa sijaitsevasta Hampurin kaupungista. Hampurilaisen nimen synnystä on olemassa useita teorioita. Oletetaan muun muassa, että burgerin edeltäjä olisi hampurilainen välipala nimeltään Rundstück warm, jossa vehnäsämpylän väliin laitetaan siivu paistia sekä paistikastiketta.

Nyhtöpossua, pastramia tai vegepihviä

Burgerin menestystarina alkoi Yhdysvalloissa noin 100 vuotta sitten. Burgereista on olemassa lukemattomia versioita: perinteisesti täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta myös nyhtöpossua ja pastramia ja vegaanisessa versiossa linssi-, papu- tai viljapihvejä. Burgereiden tekemisessä on jotain leikkisää – kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä! Esimerkiksi pepperoni antaa tulisuutta ja karamellisoidut sipulit puolestaan miellyttävän makean vivahteen.

Kastike ratkaisee

Hampurilaisissa käytetään tavallisesti ketsuppia, sinappia ja majoneesia. Ihanan hienon ja maukkaan aromin saat käyttämällä maultaan loppuun asti hiottuja Kikkoman-kastikkeita. Kikkoman-valikoima sisältää useita kastikkeita, jotka sopivat erinomaisesti burgereihin. Kokeile esimerkiksi Kikkomanin hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta tai Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta. Molempia kastikkeita voi käyttää jo burgeripihvin valmistusvaiheessa: mausta pihvi kastikkeella jo pannulla tai grillissä, jolloin pihvi imee maut heti itseensä ja pihvistä tulee ihanan mehukas.

Myös Kikkomanin klassikkokastikkeet luonnollisesti valmistettu soijakastike ja Teriyaki-marinadi ja -kastike soveltuvat hyvin burgereiden maustamiseen.

Tiesitkö?

Kikkoman Teriyaki -tuoteperhe sisältää must-marinadeja ja käyttövalmiita kastikkeita, jotka ovat ihanteellisia upotetta lihalle ja vihanneksille.

Resepti-ideoita

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.