Täydellisen burgerin salaisuus - Hampurilainen Kikkomanin kanssa
18. Juli 2023
Amerikkalainen klassikko
Hampurilaisen eli burgerin keksijää ei valitettavasti tiedetä. Vaikka se kuuluu yhdysvaltalaiseen keittiöön, on sen nimi todennäköisesti peräisin Pohjois-Saksassa sijaitsevasta Hampurin kaupungista. Hampurilaisen nimen synnystä on olemassa useita teorioita. Oletetaan muun muassa, että burgerin edeltäjä olisi hampurilainen välipala nimeltään Rundstück warm, jossa vehnäsämpylän väliin laitetaan siivu paistia sekä paistikastiketta.
Nyhtöpossua, pastramia tai vegepihviä
Burgerin menestystarina alkoi Yhdysvalloissa noin 100 vuotta sitten. Burgereista on olemassa lukemattomia versioita: perinteisesti täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta myös nyhtöpossua ja pastramia ja vegaanisessa versiossa linssi-, papu- tai viljapihvejä. Burgereiden tekemisessä on jotain leikkisää – kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä! Esimerkiksi pepperoni antaa tulisuutta ja karamellisoidut sipulit puolestaan miellyttävän makean vivahteen.
Kastike ratkaisee
Hampurilaisissa käytetään tavallisesti ketsuppia, sinappia ja majoneesia. Ihanan hienon ja maukkaan aromin saat käyttämällä maultaan loppuun asti hiottuja Kikkoman-kastikkeita. Kikkoman-valikoima sisältää useita kastikkeita, jotka sopivat erinomaisesti burgereihin. Kokeile esimerkiksi Kikkomanin hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta tai Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta. Molempia kastikkeita voi käyttää jo burgeripihvin valmistusvaiheessa: mausta pihvi kastikkeella jo pannulla tai grillissä, jolloin pihvi imee maut heti itseensä ja pihvistä tulee ihanan mehukas.
Myös Kikkomanin klassikkokastikkeet luonnollisesti valmistettu soijakastike ja Teriyaki-marinadi ja -kastike soveltuvat hyvin burgereiden maustamiseen.