Sushiburgeri tonnikalapihvillä
Sushiburgeri tonnikalapihvillä

Sushiburgeri tonnikalapihvillä

kokonaisaika 25 min
20 min esivalmistelut
5 min valmistus

Kokeile jotain uutta ja tee hampurilaissämpylä riisistä! Välissä on tonnikalapihvi, joka saa mahtavan makunsa sitruuna-valkosipulimarinadista ja inkivääri-limettikastikkeesta. Mango ja kurkku viimeistelevät makunautinnon.

Ainekset

2 annosta
380 g
keitettyä sushiriisiä
2 rkl
öljyä
2 
tonnikalapihviä (n. 200 g/kpl)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
1 
valkosipulinkynsi
 ½ tl
pippuria

Kastike:

2 rkl
majoneesia
 ½ tl
raastettua inkivääriä
2 rkl
limettimehua

Lisäksi:

2 
salaatinlehteä
2 rkl
mustia seesaminsiemeniä
1 rkl
silputtua kevätsipulia
1 
mango
1 
kurkku
Ravintosisältö (per annos): 4689 kJ  /  1120 kcal
36,5 g Rasva
87,1 g Proteiini
106,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

380 g keitettyä sushiriisiä – 2 rkl öljyä

Vuoraa pyöreä muotti (halkaisija n. 12 cm) tuorekelmulla. Laita ¼ kypsästä sushiriisistä muotin sisään ja painele se tiiviiksi. Poista riisikiekko varovasti kelmun kera ja kääri se kelmuun. Tee kolme riisikiekkoa lisää ja laita kiekot jääkaappiin 30 minuutiksi. Paista sen jälkeen riisikiekot kuumalla, kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.

Vaihe 2

2  tonnikalapihviä (n. 200 g/kpl) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl hunajaa – 1 rkl sitruunamehua – 1  valkosipulinkynsi –  ½ tl pippuria

Huuhtele ja kuivaa tonnikala. Sekoita Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, Kikkomanin seesamiöljy, hunaja, sitruunamehu, silputtu valkosipulinkynsi ja pippuri. Marinoi tonnikalapihvejä seoksessa n. 20 minuuttia. Grillaa niitä sen jälkeen 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Säästä osa marinadista myöhempää käyttöä varten.

Vaihe 3

2 rkl majoneesia –  ½ tl raastettua inkivääriä – 2 rkl limettimehua –  ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Sekoita majoneesi sekä raastettu inkivääri, limettimehu ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike.

Vaihe 4

2  salaatinlehteä – 2 rkl mustia seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua kevätsipulia – 1  mango – 1  kurkku

Levitä majoneesikastike riisikiekolle. Asettele sen päälle salaatinlehti sekä tonnikalapihvi ja valuta pihvin päälle lusikallinen marinadia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä kevätsipulia ja lisää vielä ohuita mango- ja kurkkusiivuja. Laita toinen riisikiekko päälle ja tarjoile lämpimänä.

Resepti-ID: 1250

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

380 g keitettyä sushiriisiä – 2 rkl öljyä

Vuoraa pyöreä muotti (halkaisija n. 12 cm) tuorekelmulla. Laita ¼ kypsästä sushiriisistä muotin sisään ja painele se tiiviiksi. Poista riisikiekko varovasti kelmun kera ja kääri se kelmuun. Tee kolme riisikiekkoa lisää ja laita kiekot jääkaappiin 30 minuutiksi. Paista sen jälkeen riisikiekot kuumalla, kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.

2 tonnikalapihviä (n. 200 g/kpl) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl hunajaa – 1 rkl sitruunamehua – 1 valkosipulinkynsi – ½ tl pippuria

Huuhtele ja kuivaa tonnikala. Sekoita Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, Kikkomanin seesamiöljy, hunaja, sitruunamehu, silputtu valkosipulinkynsi ja pippuri. Marinoi tonnikalapihvejä seoksessa n. 20 minuuttia. Grillaa niitä sen jälkeen 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Säästä osa marinadista myöhempää käyttöä varten.

2 rkl majoneesia – ½ tl raastettua inkivääriä – 2 rkl limettimehua – ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike

Sekoita majoneesi sekä raastettu inkivääri, limettimehu ja Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike.

2 salaatinlehteä – 2 rkl mustia seesaminsiemeniä – 1 rkl silputtua kevätsipulia – 1 mango – 1 kurkku

Levitä majoneesikastike riisikiekolle. Asettele sen päälle salaatinlehti sekä tonnikalapihvi ja valuta pihvin päälle lusikallinen marinadia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä kevätsipulia ja lisää vielä ohuita mango- ja kurkkusiivuja. Laita toinen riisikiekko päälle ja tarjoile lämpimänä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.