Vegaaninen tempura-sushi
Vegaaninen tempura-sushi

Vegaaninen tempura-sushi

kokonaisaika55 min
30 minesivalmistelut
25 minvalmistus

Rapeaksi friteerattuun tempura-rullaan on vaikea olla ihastumatta, varsinkin kun sen sisällä on herkullinen sienitäyte. Makeahko kastike täydentää vegaanisen herkutteluhetken.

Ainekset

2 annosta
150 g
riisiä
210 ml
vettä
1 
porkkana
140 g
kuningasosterivinokkaita (tai tavallisia osterivinokkaita)
20 g
perunajauhoa
 ¼ 
avokado
1 
norilevy
3 ½ rkl
vegaanista majoneesia
500 ml
auringonkukkaöljyä
40 g
vehnäjauhoa

Lisäksi:

3 rkl
vettä

Dippikastikkeeseen:

Tai:

Ravintosisältö (per annos):3251 kJ / 776 kcal
35 gRasva
14,5 gProteiini
99 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)0,13  porkkana

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Leikkaa porkkana kahdeksi 10 cm pitkäksi ja 5 mm leveäksi tikuksi. Keitä tikkuja n. 5 minuuttia, jotta ne pehmenevät hiukan.

 

Vaihe 2

140 g kuningasosterivinokkaita (tai tavallisia osterivinokkaita) – 20 g perunajauhoa – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy ¼  avokado

Viipaloi kuningasosterivinokkaat sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pyörittele ne perunajauhoissa. Lisää pannulle Kikkomanin seesamiöljy ja paista viipaleet keskilämmöllä rapeiksi välillä käännellen.

Leikkaa avokado hiukan paksummiksi siivuiksi.

 

Vaihe 3

1  norilevy – 1 rkl vegaanista majoneesia

Levitä sushiriisi norilevylle niin, että se peittää n. 70 % siitä (jätä n. 5 cm norilevyn yläosasta peittämättä).

Asettele paistetut sienet, keitetyt porkkanat sekä avokado riisin keskelle. Valuta päälle vegaanista majoneesia. Kääri levy rullalle.

 

Vaihe 4

500 ml auringonkukkaöljyä – 40 g vehnäjauhoa – 2 ½ rkl vegaanista majoneesia – 3 rkl vettä – 20 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho1 tl Kikkoman kastike riisille - makea ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike

Sekoita kulhossa 30 g jauhoja, 1½ rkl vegaanista majoneesia ja 3 rkl vettä sileäksi taikinaksi.

Pyörittele sushirullat lopuissa jauhoissa, kasta ne taikinaan ja pyörittele vielä Kikkomanin panko-korppujauhoissa. Uppopaista 170-asteisessa auringonkukkaöljyssä.

Sekoita kastiketta varten 1 rkl vegaanista majoneesia sekä Kikkomanin makea kastike riisille tai Kikkomanin soijakastike yhdistettynä Kikkomanin mirin-tyyliseen makeaan kastikkeeseen. Leikkaa sushirulla 8 osaan ja asettele lautaselle. Nauti tempura-sushista kastikkeen kera.

Voit käyttää myös muunlaisia sieniä.

Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi

Resepti-ID: 1414

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)0,13 porkkana

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Leikkaa porkkana kahdeksi 10 cm pitkäksi ja 5 mm leveäksi tikuksi. Keitä tikkuja n. 5 minuuttia, jotta ne pehmenevät hiukan.

 

140 g kuningasosterivinokkaita (tai tavallisia osterivinokkaita) – 20 g perunajauhoa – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy ¼ avokado

Viipaloi kuningasosterivinokkaat sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pyörittele ne perunajauhoissa. Lisää pannulle Kikkomanin seesamiöljy ja paista viipaleet keskilämmöllä rapeiksi välillä käännellen.

Leikkaa avokado hiukan paksummiksi siivuiksi.

 

1 norilevy – 1 rkl vegaanista majoneesia

Levitä sushiriisi norilevylle niin, että se peittää n. 70 % siitä (jätä n. 5 cm norilevyn yläosasta peittämättä).

Asettele paistetut sienet, keitetyt porkkanat sekä avokado riisin keskelle. Valuta päälle vegaanista majoneesia. Kääri levy rullalle.

 

500 ml auringonkukkaöljyä – 40 g vehnäjauhoa – 2 ½ rkl vegaanista majoneesia – 3 rkl vettä – 20 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho1 tl Kikkoman kastike riisille - makea ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike

Sekoita kulhossa 30 g jauhoja, 1½ rkl vegaanista majoneesia ja 3 rkl vettä sileäksi taikinaksi.

Pyörittele sushirullat lopuissa jauhoissa, kasta ne taikinaan ja pyörittele vielä Kikkomanin panko-korppujauhoissa. Uppopaista 170-asteisessa auringonkukkaöljyssä.

Sekoita kastiketta varten 1 rkl vegaanista majoneesia sekä Kikkomanin makea kastike riisille tai Kikkomanin soijakastike yhdistettynä Kikkomanin mirin-tyyliseen makeaan kastikkeeseen. Leikkaa sushirulla 8 osaan ja asettele lautaselle. Nauti tempura-sushista kastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.