

Vegaaninen tempura-sushi
Rapeaksi friteerattuun tempura-rullaan on vaikea olla ihastumatta, varsinkin kun sen sisällä on herkullinen sienitäyte. Makeahko kastike täydentää vegaanisen herkutteluhetken.
Valmistus
Vaihe 1
150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) – 0,13 porkkana
Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.
Leikkaa porkkana kahdeksi 10 cm pitkäksi ja 5 mm leveäksi tikuksi. Keitä tikkuja n. 5 minuuttia, jotta ne pehmenevät hiukan.
Vaihe 2
140 g kuningasosterivinokkaita (tai tavallisia osterivinokkaita) – 20 g perunajauhoa – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – ¼ avokado
Viipaloi kuningasosterivinokkaat sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pyörittele ne perunajauhoissa. Lisää pannulle Kikkomanin seesamiöljy ja paista viipaleet keskilämmöllä rapeiksi välillä käännellen.
Leikkaa avokado hiukan paksummiksi siivuiksi.
Vaihe 3
1 norilevy – 1 rkl vegaanista majoneesia
Levitä sushiriisi norilevylle niin, että se peittää n. 70 % siitä (jätä n. 5 cm norilevyn yläosasta peittämättä).
Asettele paistetut sienet, keitetyt porkkanat sekä avokado riisin keskelle. Valuta päälle vegaanista majoneesia. Kääri levy rullalle.
Vaihe 4
500 ml auringonkukkaöljyä – 40 g vehnäjauhoa – 2 ½ rkl vegaanista majoneesia – 3 rkl vettä – 20 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 1 tl Kikkoman kastike riisille - makea – ½ tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike
Sekoita kulhossa 30 g jauhoja, 1½ rkl vegaanista majoneesia ja 3 rkl vettä sileäksi taikinaksi.
Pyörittele sushirullat lopuissa jauhoissa, kasta ne taikinaan ja pyörittele vielä Kikkomanin panko-korppujauhoissa. Uppopaista 170-asteisessa auringonkukkaöljyssä.
Sekoita kastiketta varten 1 rkl vegaanista majoneesia sekä Kikkomanin makea kastike riisille tai Kikkomanin soijakastike yhdistettynä Kikkomanin mirin-tyyliseen makeaan kastikkeeseen. Leikkaa sushirulla 8 osaan ja asettele lautaselle. Nauti tempura-sushista kastikkeen kera.
Voit käyttää myös muunlaisia sieniä.
Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi
Resepti-ID: 1414
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä