

Kikherne-kesäkurpitsaletut
Maukkaita ja ruokaisia kikherne-kesäkurpitsalettuja raikastaa korianteri-limettikastike. Terveellistä ja ravitsevaa!
Ainekset
Korianterikastike:
Valmistus
Vaihe 1

1 kesäkurpitsa, n. 150 g – 1 hyppysellinen suolaa
Raasta kesäkurpitsa ja laita se siivilään. Sekoita joukkoon hyppysellinen suolaa ja jätä 15 minuutiksi. Puristele sen jälkeen neste pois kesäkurpitsasta.
Vaihe 2

200 g keitettyjä kikherneitä (tai säilöttyjä) – ½ tl garam masala - mausteseosta – ¼ tl chiliä – ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike
Soseuta kikherneet, mausteet ja Kikkoman gluteeniton soijakastike. Jätä sose hieman rouheaksi.
Vaihe 3

1 salottisipuli – 1 valkosipulinkynsi – 2 rkl öljyä – 30 g kikhernejauhoa – 2 rkl vettä – 1 rkl vegaanista jugurttia – 1 rkl perunajauhoa
Kuori ja silppua salottisipuli. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita teelusikallisessa öljyä ja laita ne sitten kulhoon. Lisää soseutetut kikherneet, valutettu kesäkurpitsa sekä kikhernejauhot, joihin on sekoitettu vesi, jugurtti ja perunajauhot. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi massaksi.
Vaihe 4

öljyä paistamiseen
Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita pannulle ruokalusikallinen taikinaa per lettu ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.
Vaihe 5

100 g vegaanista jugurttia – 50 g vegaanista majoneesia – 3 rkl limettimehua – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike
Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi ja tarjoile lettujen kanssa.
Vinkki:
Kikhernejauhojen sijaan voit käyttää maissijauhoa. Jos annoksen ei tarvitse olla gluteeniton, myös vehnä- tai spelttijauhot käyvät.
Resepti-ID: 1221
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä