Kikherne-kesäkurpitsaletut

kokonaisaika 45 min
30 min esivalmistelut
15 min valmistus

Maukkaita ja ruokaisia kikherne-kesäkurpitsalettuja raikastaa korianteri-limettikastike. Terveellistä ja ravitsevaa!

Ainekset

2 annosta
1 
kesäkurpitsa, n. 150 g
1 hyppysellinen
suolaa
200 g
keitettyjä kikherneitä (tai säilöttyjä)
 ½ tl
garam masala - mausteseosta
 ¼ tl
chiliä
1 
salottisipuli
1 
valkosipulinkynsi
2 rkl
öljyä
30 g
kikhernejauhoa
2 rkl
vettä
1 rkl
vegaanista jugurttia
1 rkl
perunajauhoa
öljyä paistamiseen

Korianterikastike:

100 g
vegaanista jugurttia
50 g
vegaanista majoneesia
3 rkl
limettimehua
1 rkl
silputtua korianteria
Ravintosisältö (per annos): 1340 kJ  /  320 kcal
13 g Rasva
12 g Proteiini
32 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  kesäkurpitsa, n. 150 g – 1 hyppysellinen suolaa

Raasta kesäkurpitsa ja laita se siivilään. Sekoita joukkoon hyppysellinen suolaa ja jätä 15 minuutiksi. Puristele sen jälkeen neste pois kesäkurpitsasta.

Vaihe 2

200 g keitettyjä kikherneitä (tai säilöttyjä) –  ½ tl garam masala - mausteseosta –  ¼ tl chiliä –  ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Soseuta kikherneet, mausteet ja Kikkoman gluteeniton soijakastike. Jätä sose hieman rouheaksi.

Vaihe 3

1  salottisipuli – 1  valkosipulinkynsi – 2 rkl öljyä – 30 g kikhernejauhoa – 2 rkl vettä – 1 rkl vegaanista jugurttia – 1 rkl perunajauhoa

Kuori ja silppua salottisipuli. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita teelusikallisessa öljyä ja laita ne sitten kulhoon. Lisää soseutetut kikherneet, valutettu kesäkurpitsa sekä kikhernejauhot, joihin on sekoitettu vesi, jugurtti ja perunajauhot. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi massaksi.

Vaihe 4

öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita pannulle ruokalusikallinen taikinaa per lettu ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.

Vaihe 5

100 g vegaanista jugurttia – 50 g vegaanista majoneesia – 3 rkl limettimehua – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi ja tarjoile lettujen kanssa.

Vinkki:

Kikhernejauhojen sijaan voit käyttää maissijauhoa. Jos annoksen ei tarvitse olla gluteeniton, myös vehnä- tai spelttijauhot käyvät.

Resepti-ID: 1221

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1  kesäkurpitsa, n. 150 g – 1 hyppysellinen suolaa

Raasta kesäkurpitsa ja laita se siivilään. Sekoita joukkoon hyppysellinen suolaa ja jätä 15 minuutiksi. Puristele sen jälkeen neste pois kesäkurpitsasta.

200 g keitettyjä kikherneitä (tai säilöttyjä) –  ½ tl garam masala - mausteseosta –  ¼ tl chiliä –  ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Soseuta kikherneet, mausteet ja Kikkoman gluteeniton soijakastike. Jätä sose hieman rouheaksi.

1  salottisipuli – 1  valkosipulinkynsi – 2 rkl öljyä – 30 g kikhernejauhoa – 2 rkl vettä – 1 rkl vegaanista jugurttia – 1 rkl perunajauhoa

Kuori ja silppua salottisipuli. Murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita teelusikallisessa öljyä ja laita ne sitten kulhoon. Lisää soseutetut kikherneet, valutettu kesäkurpitsa sekä kikhernejauhot, joihin on sekoitettu vesi, jugurtti ja perunajauhot. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi massaksi.

öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laita pannulle ruokalusikallinen taikinaa per lettu ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.

100 g vegaanista jugurttia – 50 g vegaanista majoneesia – 3 rkl limettimehua – 1 rkl silputtua korianteria – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi ja tarjoile lettujen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.