Vegaaninen onigirazu
Vegaaninen onigirazu

Vegaaninen onigirazu

kokonaisaika60 min
25 minesivalmistelut
25 minvalmistus
10 minmarinointi

Onigirazu-sushi muistuttaa kerrosvoileipää ja on helppo valmistaa. Täytteeksi sopii riisin lisäksi lähes mikä vain, joten tämän sushin kanssa voit hullutella luovasti ja tehdä oman uniikin onigirazusi.

Ainekset

2 annosta
150 g
riisiä
210 ml
vettä
1 nippu
pinaattia
2 tl
valkoisia seesaminsiemeniä
 ½ 
porkkana
1 
kiinankaali
2 tl
suolaa
2 tl
gochujang-tahnaa
2 viipaletta
vegaanista juustoa (esimerkiksi kookosöljypohjainen vegaaninen juusto)
2 
norilevyä
2 tl
sinappia
2 tl
soijajugurttia
Ravintosisältö (per annos):2619 kJ / 625 kcal
26 gRasva
16 gProteiini
81 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)1 nippu pinaattia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl valkoisia seesaminsiemeniä

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä n. 10 sekuntia. Jäähdytä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi ja silppua. Sekoita Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin seesamiöljy sekä seesaminsiemenet.
 

Vaihe 2

 ½  porkkana – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl valkoisia seesaminsiemeniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy pannulla ja paista porkkanasuikaleita matalalla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää Kikkomanin soijakastike ja seesaminsiemenet pannulle.

 

Vaihe 3

1  kiinankaali – 2 tl suolaa – 2 tl gochujang-tahnaa –  ½ rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike

Silppua kiinankaali ja laita se kulhoon. Hiero suolalla ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Huuhtele kiinankaali hyvin ja puristele kuivaksi. Lisää kiinankaalin joukkoon gochujang-tahna, Kikkomanin seesamiöljy sekä Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike.

Vaihe 4

2 viipaletta vegaanista juustoa (esimerkiksi kookosöljypohjainen vegaaninen juusto) – 2  norilevyä

Levitä leikkuulaudalle tuorekelmua. Aseta norilevy sen päälle ja leikkaa se kahtia levyn puoliväliin asti. Levitä 1/4 (n. 60 g) sushiriisistä levyn oikean puolen ala- ja yläkulmaan neliön muotoon. 
Laita juusto vasemman puolen yläkulmaan ja lisää puolet vaiheen 2 porkkanasta juuston päälle. Levitä puolet vaiheen 1 pinaatista oikean puolen yläkulmaan riisin päälle. Levitä puolet vaiheen 3 kiinankaaliseoksesta oikean puolen alakulmaan riisin päälle. Taittele norilevy kolme kertaa aloittaen vasemmasta alareunasta ja kääri se sitten tuorekelmuun. 
Valmista toinen onigirazu samalla tavoin.

Vaihe 5

1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 tl sinappia – 2 tl soijajugurttia

Leikkaa tuorekelmuun käärityt onigirazut kahtia ja poista tuorekelmu. Sekoita dippikastikkeen ainekset ja tarjoile.

 

Voit vaihdella onigirazun täytteitä mielesi mukaan.

Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi
 

Resepti-ID: 1413

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)1 nippu pinaattia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl valkoisia seesaminsiemeniä

Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.

Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä n. 10 sekuntia. Jäähdytä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi ja silppua. Sekoita Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin seesamiöljy sekä seesaminsiemenet.
 

½ porkkana – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl valkoisia seesaminsiemeniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy pannulla ja paista porkkanasuikaleita matalalla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää Kikkomanin soijakastike ja seesaminsiemenet pannulle.

 

1 kiinankaali – 2 tl suolaa – 2 tl gochujang-tahnaa – ½ rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike

Silppua kiinankaali ja laita se kulhoon. Hiero suolalla ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Huuhtele kiinankaali hyvin ja puristele kuivaksi. Lisää kiinankaalin joukkoon gochujang-tahna, Kikkomanin seesamiöljy sekä Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike.

2 viipaletta vegaanista juustoa (esimerkiksi kookosöljypohjainen vegaaninen juusto) – 2 norilevyä

Levitä leikkuulaudalle tuorekelmua. Aseta norilevy sen päälle ja leikkaa se kahtia levyn puoliväliin asti. Levitä 1/4 (n. 60 g) sushiriisistä levyn oikean puolen ala- ja yläkulmaan neliön muotoon. 
Laita juusto vasemman puolen yläkulmaan ja lisää puolet vaiheen 2 porkkanasta juuston päälle. Levitä puolet vaiheen 1 pinaatista oikean puolen yläkulmaan riisin päälle. Levitä puolet vaiheen 3 kiinankaaliseoksesta oikean puolen alakulmaan riisin päälle. Taittele norilevy kolme kertaa aloittaen vasemmasta alareunasta ja kääri se sitten tuorekelmuun. 
Valmista toinen onigirazu samalla tavoin.

1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 tl sinappia – 2 tl soijajugurttia

Leikkaa tuorekelmuun käärityt onigirazut kahtia ja poista tuorekelmu. Sekoita dippikastikkeen ainekset ja tarjoile.

 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.