

Vegaaninen onigirazu
Onigirazu-sushi muistuttaa kerrosvoileipää ja on helppo valmistaa. Täytteeksi sopii riisin lisäksi lähes mikä vain, joten tämän sushin kanssa voit hullutella luovasti ja tehdä oman uniikin onigirazusi.
Valmistus
Vaihe 1
150 g riisiä – 210 ml vettä – 3 rkl Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) – 1 nippu pinaattia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä
Huuhtele riisi 3–4 kertaa ja valuta siivilässä. Laita sitten riisi ja 210 ml vettä kattilaan ja liota 20 minuuttia. Keitä riisi ja sekoita Kikkomanin maustekastike sushiriisille riisin sekaan sen ollessa vielä kuumaa.
Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä n. 10 sekuntia. Jäähdytä kylmässä vedessä, puristele kuivaksi ja silppua. Sekoita Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin seesamiöljy sekä seesaminsiemenet.
Vaihe 2
½ porkkana – 1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy pannulla ja paista porkkanasuikaleita matalalla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää Kikkomanin soijakastike ja seesaminsiemenet pannulle.
Vaihe 3
1 kiinankaali – 2 tl suolaa – 2 tl gochujang-tahnaa – ½ rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 tl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike
Silppua kiinankaali ja laita se kulhoon. Hiero suolalla ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Huuhtele kiinankaali hyvin ja puristele kuivaksi. Lisää kiinankaalin joukkoon gochujang-tahna, Kikkomanin seesamiöljy sekä Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike.
Vaihe 4
2 viipaletta vegaanista juustoa (esimerkiksi kookosöljypohjainen vegaaninen juusto) – 2 norilevyä
Levitä leikkuulaudalle tuorekelmua. Aseta norilevy sen päälle ja leikkaa se kahtia levyn puoliväliin asti. Levitä 1/4 (n. 60 g) sushiriisistä levyn oikean puolen ala- ja yläkulmaan neliön muotoon.
Laita juusto vasemman puolen yläkulmaan ja lisää puolet vaiheen 2 porkkanasta juuston päälle. Levitä puolet vaiheen 1 pinaatista oikean puolen yläkulmaan riisin päälle. Levitä puolet vaiheen 3 kiinankaaliseoksesta oikean puolen alakulmaan riisin päälle. Taittele norilevy kolme kertaa aloittaen vasemmasta alareunasta ja kääri se sitten tuorekelmuun.
Valmista toinen onigirazu samalla tavoin.
Vaihe 5
1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 tl sinappia – 2 tl soijajugurttia
Leikkaa tuorekelmuun käärityt onigirazut kahtia ja poista tuorekelmu. Sekoita dippikastikkeen ainekset ja tarjoile.
Voit vaihdella onigirazun täytteitä mielesi mukaan.
Reseptisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet sushiriisin tekoon: www.kikkoman.fi/reseptit/detail/sushiriisi
Resepti-ID: 1413
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä