Lehtikaali-kikhernekeitto
Lehtikaali-kikhernekeitto

Lehtikaali-kikhernekeitto

kokonaisaika25 min
10 minesivalmistelut
15 minvalmistus

Ravitsevassa ja aromaattisessa keitossa on runsaasti kasviksia ja vitamiineja. Lämmittävä keittoateria on täydellistä lohturuokaa syksyn ja talven pimeisiin iltoihin!

Ainekset

2 annosta
80 g
purjoa
100 g
valkokaalia
200 g
kukkakaalia
100 g
kesäkurpitsaa
2 kourallinen
lehtikaalia
120 g
kikherneitä (säilyke)
2 rkl
rypsiöljyä
2 
valkosipulinkynttä silputtuna
2 
tuoretta timjaminoksaa
 ½ tl
kurkumaa
 ⅓ tl
currya
2 hyppysellistä
chilijauhetta
1 hyppysellinen
muskottipähkinää
2 
laakerinlehteä
700 ml
kasvislientä
150 ml
soijamaitoa
30 g
maissitärkkelystä
2 hyppysellistä
mustapippuria
80 g
pakasteherneitä
2 rkl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos):1686 kJ / 403 kcal
16 gRasva
22 gProteiini
50 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

80 g purjoa – 100 g valkokaalia – 200 g kukkakaalia – 100 g kesäkurpitsaa – 2 kourallinen lehtikaalia – 120 g kikherneitä (säilyke)

Pese ja kuivaa kasvikset. Halkaise ja siivuta purjo, leikkaa kaali suikaleiksi, paloittele kukkakaali nupuiksi ja leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista ruoti ja revi paloiksi. Valuta kikherneet.

Vaihe 2

2 rkl rypsiöljyä – 2  valkosipulinkynttä silputtuna – 2  tuoretta timjaminoksaa –  ½ tl kurkumaa – 0,33 tl currya – 2 hyppysellistä chilijauhetta – 1 hyppysellinen muskottipähkinää – 2  laakerinlehteä – 700 ml kasvislientä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Paista vaiheen 1 kasviksia kattilassa öljyssä ja lisää sitten valkosipuli, timjami, mausteet ja laakerinlehdet. Kaada sekaan kasvisliemi ja Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja keitä 8 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.

Vaihe 3

150 ml soijamaitoa – 30 g maissitärkkelystä – 2 hyppysellistä mustapippuria – 80 g pakasteherneitä – 2 rkl silputtua persiljaa

Sekoita soijamaito ja maissitärkkelys kupissa, lisää kattilaan ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja lisää herneet. Anna kiehua hiljaa, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja keitto sakenee. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele persiljaa päälle.

Resepti-ID: 1384

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

80 g purjoa – 100 g valkokaalia – 200 g kukkakaalia – 100 g kesäkurpitsaa – 2 kourallinen lehtikaalia – 120 g kikherneitä (säilyke)

Pese ja kuivaa kasvikset. Halkaise ja siivuta purjo, leikkaa kaali suikaleiksi, paloittele kukkakaali nupuiksi ja leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista ruoti ja revi paloiksi. Valuta kikherneet.

2 rkl rypsiöljyä – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – 2 tuoretta timjaminoksaa – ½ tl kurkumaa – 0,33 tl currya – 2 hyppysellistä chilijauhetta – 1 hyppysellinen muskottipähkinää – 2 laakerinlehteä – 700 ml kasvislientä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Paista vaiheen 1 kasviksia kattilassa öljyssä ja lisää sitten valkosipuli, timjami, mausteet ja laakerinlehdet. Kaada sekaan kasvisliemi ja Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja keitä 8 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.

150 ml soijamaitoa – 30 g maissitärkkelystä – 2 hyppysellistä mustapippuria – 80 g pakasteherneitä – 2 rkl silputtua persiljaa

Sekoita soijamaito ja maissitärkkelys kupissa, lisää kattilaan ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja lisää herneet. Anna kiehua hiljaa, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja keitto sakenee. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele persiljaa päälle.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.