Lehtikaali-kikhernekeitto
Ravitsevassa ja aromaattisessa keitossa on runsaasti kasviksia ja vitamiineja. Lämmittävä keittoateria on täydellistä lohturuokaa syksyn ja talven pimeisiin iltoihin!
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
80 g purjoa – 100 g valkokaalia – 200 g kukkakaalia – 100 g kesäkurpitsaa – 2 kourallinen lehtikaalia – 120 g kikherneitä (säilyke)
Pese ja kuivaa kasvikset. Halkaise ja siivuta purjo, leikkaa kaali suikaleiksi, paloittele kukkakaali nupuiksi ja leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista lehtikaalista ruoti ja revi paloiksi. Valuta kikherneet.
Vaihe 2
2 rkl rypsiöljyä – 2 valkosipulinkynttä silputtuna – 2 tuoretta timjaminoksaa – ½ tl kurkumaa – 0,33 tl currya – 2 hyppysellistä chilijauhetta – 1 hyppysellinen muskottipähkinää – 2 laakerinlehteä – 700 ml kasvislientä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike
Paista vaiheen 1 kasviksia kattilassa öljyssä ja lisää sitten valkosipuli, timjami, mausteet ja laakerinlehdet. Kaada sekaan kasvisliemi ja Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja keitä 8 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hiukan pehmenneet.
Vaihe 3
150 ml soijamaitoa – 30 g maissitärkkelystä – 2 hyppysellistä mustapippuria – 80 g pakasteherneitä – 2 rkl silputtua persiljaa
Sekoita soijamaito ja maissitärkkelys kupissa, lisää kattilaan ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja lisää herneet. Anna kiehua hiljaa, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja keitto sakenee. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele persiljaa päälle.
Resepti-ID: 1384
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä